26. maj 2014

Silkeborgensisk nedtur i Nordjylland

SIF tabte mandag aften 1-0 i Hjørring til Vendsyssel FF på trods af overvægt i spil og chancer.

SIFs ubesejrede stribe af kampe på syv blev brudt onsdag aften i Hjørring, da Vendsyssel vandt 1-0 over NordicBetLigaens tophold. På trods af spil-dominans og overvægt i chancer blev det en aften, hvor tingene ikke rigtigt lykkedes for SIF, og så kunne hjemmeholdet hente tre vigtige point i bestræbelserne på at undgå nedrykning.

SIF er dog stadig inden torsdagens hjemmekamp mod Vejle på førstepladsen, to point foran Hobro og fire foran Lyngby.

Chetræner Jesper Sørensen havde valgt kun at foretage to ændringer i sin startopstilling til kampen. I stedet for karantæneramte Jesper Mikkelsen var Thorbjørn Holst med fra start, mens Frans Dhia Putros havde fået startpladsen som højre wingback i stedet for Frank Hansen.

SIF indledte bedst med et godt skudforsøg af Christian Sørensen efter kvikke kombinationer foran Vendsyssel-feltet. Mads Aastrup i nordjydernes mål halvklarede dog det gode venstrebensskud. I det hele taget havde SIF godt styr på kampen, og chancerne kom også. Emil Scheel havde et skud lige forbi efter knapt et kvarters spil og Morten Beck headede lige forbi midtvejs i halvlegen. Den største chance tilfaldt Emil Scheel efter 26 minutter. Illum sprang over bolden, så den gik videre til Morten Beck. Han spillede Scheel midt for mål, og i fri position måtte han se sit skud prelle af på ydersiden af stolpen.

I slutningen af halvlegen kom hjemmeholdet bedre med uden dog decideret at blive farligt, og da dommer Rasmus Møller Bøjer fløjtede til pausen kunne SIF se tilbage på en halvleg med stor spilovervægt, men ikke tilstrækkeligt med chancer i forhold til spildominans og dermed heller ingen mål.

Mål til Vendsyssel
Fra 2. halvlegs start fortsatte kampbilledet som i 1. SIFs første chance faldt efter fem minutter efter et frispark. Christian Sørensen sparkede i muren, og på riposten måtte Emil Scheel se sit forsøg klaret af Vendsyssel-keeper Mads Aastrup.

10 minutter inde i 2. halvleg opstod der for første gang i kampen usikkerhed i SIFs forsvar. Efter en situation, hvor Frans Dhia Putros ikke fik et frispark, smed Vendsyssel bolden ind i feltet, og på det hjørnespark, det udløste, dansede bolden rundt i feltet indtil Michael Nielsen steg til vejrs og headede den i nettet via underkanten af overliggeren. Føringen var ikke fortjent, men ikke desto mindre en kendsgerning.

Vendsyssel trak sig om muligt endnu længere tilbage på banen efter førings-målet, mens SIF pressede på for at finde vejen til udligning. Morten Beck var tæt på fire minutter efter scoringen på et hovedstød, som Mads Aastrup fik raget ud af farezonen, og fra bænken reagerede Jesper Sørensen med en indskiftning af Christian Holst.

Et nærgående skudforsøg fra Jens Martin Gammelby kunne have bragt balance i regnskabet, men igen var Mads Aastrup Vendsyssel en god mand, da han fik pareret det flade skud til hjørnespark. Da var der spillet 66 minutter af kampen.

I kampens sidste fjerdedel blev det mest til bolde ind i feltet fra SIFernes side, og Dennis Flinta sparkede da også bolden i nettet, da den dumpede ned for hans fødder med knap et kvarter igen. Dommer Rasmus Møller Bøjer havde dog fløjtet for frispark forinden til Vendsyssel. Med en halv snes minutter igen var Jeppe Illum tæt på med et lumsk skud, som Aarup fik halvklaret, hvorefter Morten Beck kom brøkdele af sekunder for sent til riposten. På det efterfølgende hjørnespark headede Beck lige forbi – det trak så småt op til en SIF-udligning.

Morten Beck kom da også i nærheden med endnu et hovedstød, og det samme gjorde indskiftede Bjarni Vidarsson, men på en aften, hvor tingene ikke rigtigt lykkedes for SIF måtte Jesper Sørensens tropper indkassere et sjældent nederlag.