16. maj 2014

Målfest i Hvidovre endte uden vinder

Silkeborg og Hvidovre spillede en underholdende kamp som endte 3-3. Dennis Flinta, Jeppe Illum og Morten Beck stod for SIF-scoringerne.

Silkeborg IF skulle Store Bededag forsøge at tilbageerobre dén førsteplads i NordicBet Ligaen, som Hobro tidligere på dagen havde snuppet via en sejr over Fredericia. Fredag aften stod mandskabet fra Søhøjlandet overfor Hvidovre IF, og her kunne SIFerne med en sejr spille sig et godt stykke nærmere oprykning. Sidst Silkeborg-spillerne var en tur på Sjælland, lykkedes det at hive alle tre point med hjem fra Brønshøj, ligesom også den seneste hjemmekamp mod Hobro som bekendt blev vundet med 2-1.

Det var således et velkørende Silkeborg-hold, som cheftræner Jesper Sørensen ikke havde fundet grund til at ændre meget ved. Eneste ændring i forhold Hobro-kampen var, at Emil Scheels var tilbage på midtbanen, hvor han spillede sammen med Daniel A. Pedersen. På de to wing-backs lå Frank Hansen og Nicolaj Ritter, mens tre-mands forsvaret blev udgjort af Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta og Jesper Mikkelsen. Som de offensive kræfter hos SIFerne var Jeppe Illum, Christian Holst og topscorer Morten Beck. I målet som altid Kasper Jensen.

Målrig indledning
Kampen startede i et livligt tempo, og allerede efter fem minutter opstod den første chance til gæsterne. Nicolaj Ritter kom godt igennem på venstrekanten, hvorefter han sendte bolden ind til Morten Beck. Silkeborg-topscoreren fik dog ikke fat på den, og i stedet endte chancen hos Frank Hansen, der fik sendt en god afslutning af sted mod det fjerneste hjørne. En Hvidovre-spiller kom dog til og fik spillet bolden til hjørne. På den efterfølgende dødbold stod Dennis Flinta pludselig fri i feltet og kunne uhindret bringe SIF i front med et fint hovedstød.

Kort efter scoringen fik Jeppe Illum sendte et godt langskud af sted, men værternes forsvar var på plads. I stedet var det hjemmeholdet, som fik bolden i kassen. Kasper Jensen kunne ikke holde et hårdt frispark fra Alexander Green, og så sneg bolden sig over stregen til københavnsk udligning. Efter scoringen overgik en del af initiativet til hjemmeholdet, som i flere omgange fik stresset SIFerne midt på banen. Dette medførte store chancer i begge ender. Først blev Christian Holst stukket i dybden, men Hvidovre-keeper Andreas Larsen var vågen, og kom godt ud af sit mål, og efterfølgende tvang en farlig Hvidovre-afslutning Kasper Jensen ud i en vigtig redning højt i målet.

Men netop som Hvidovre pressede mest på, og havde tilløb til flere gode muligheder, fik Jeppe Illum sendt Silkeborg tilbage i front. Efter noget klumpspil i feltet, hvor hjemmeholdet ikke fik afvist, dukkede Illum op og sendte bolden i nettet udenfor målmandens rækkevidde. 2-1 til Silkeborg, og den stilling fik også lov at holde til pause.

Flere mål efter pausen
Ti minutter inde i 2. halvleg kom Frank Hansen fri igennem på højrekanten, og trak ind i banen efterhånden som han nærmede sig modstandernes felt. Fra en god position kunne Silkeborg-anføreren enten spille bolden centralt eller forsøge skuddet. Hansen valgte sidstnævnte, men Hvidovre-målmanden kom i vejen for afslutningen. Mens en SIF-scoring lå i luften slog hjemmeholdet dog kontra, og pludselig kom Christian Jakobsen fri igennem gæsternes forsvar og sendte bolden i netmaskerne til højre for Kasper Jensen. Hvidovre, der inden dagens kamp var et enkelt point over stregen, lugtede nu blod, og fortsatte ufortrødent kampen på de livsvigtige point. Med 20 minutter igen blev et langt indkast fra hjemmeholdets Kristoffer Wichmann sendt i feltet, hvor bolden blev forlænget og endte med kun at gå få centimeter forbi den fjerneste målstolpe.

De midtjyske gæster jagtede dog også særdeles vigtige point, og det kunne ses på det fornemme angreb, som SIF satte op i det 72. minut. Ritter drønede ned ad venstrekanten, hvorefter han centrerede til Jeppe Illum, der sendte en afslutning aftsted, som Morten Beck kunne dirigere i kassen. Effektivt og flot. Der skulle dog ikke gå mere end to minutter før hjemmeholdet svarede igen. Christian Jakobsen sendte bolden i nettet med hovedet og så stod der pludselig 3-3. I kampens døende minutter gik begge holdene efter sejren, og der var fortsat chancer i begge ender. En fin frisparkskombination var tæt på at bringe Jeppe Illum alene igennem med to minutter igen, men chancen blev afværget i feltet, og dermed endte kampen med en pointdeling.

NordicBet Ligaen, 28. spillerunde, fredag den 16. maj 2014 kl.18.30 på Kæmpernes Arena:

Hvidovre IF – Silkeborg IF: 3-3 (1-2)
Mål: 0-1: Dennis Flinta (5.), 1-1: Alexander Green (10.), 1-2: Jeppe Illum (34.), 2-2: Christian Jakobsen (58.), 2-3: Morten Beck (72.), 3-3: Christian Jakobsen (74.)

Silkeborg IF (3-4-3): Kasper Jensen – Jens Martin Gammelby (58: Thorbjørn Holst), Dennis Flinta, Jesper Mikkelsen – Frank Hansen, Daniel A. Pedersen, Emil Scheel (45: Nicolaj Køhlert), Nicolaj Ritter – Jeppe Illum, Morten Beck, Christian Holst (78: Christian Sørensen).
Træner: Jesper Sørensen

Hvidovre IF (4-4-2): Andreas Larsen – Nicklas Halse (67: Mathias Larsen), Stefan Hansen, Kristoffer Wichmann, Nicholas Marfelt – Azad Corlu (77: Jonas Hebo Rasmussen), Christopher Østberg, Thomas Wiil-Andersen, Alexander Green – Christian Jakobsen (85: Jonathan Nielsen), Mads Rønne.
Træner: Per Nielsen

Advarsler: Jens Martin Gammelby (24.), Emil Scheel (29.), Nicklas Marfelt (83.), Mads Rønne (88.)

• 0-1: Dennis Flinta (5.)
  • 1-1: Alexander Green (10.)
  • 1-2: Jeppe Illum (34.)