9. maj 2014

SIF sejrede på overtidsmål i topkamp

Et sæsonrekord stort publikum på knap 4.500 tilskuere så fredag aften SIF vinde 2-1 over Hobro på et overtidsmål af Morten Beck.

På et overtidsmål af Morten Beck vandt SIF fredag aften 2-1 over Hobro i topkampen på Mascot Park. Næsten fire minutter inde i overtiden vendte topscoreren rundt i feltet og sendte bolden i nettet til enormt jubelbrøl fra de næsten 4.500 tilskuere. SIF var bedst i 1. halvleg og gik fortjent til pause i føring på det hovedstødsmål Morten Beck scorede i sidste minut af halvlegen. Hobro kom dog godt igen efter pausen og fik udlignet, og det lignede uafgjort til Morten Beck dukkede op i overtiden.

Cheftræner Jesper Sørensen havde kun foretaget en enkelt udskiftning i sin startformation i forhold til 2-0 sejren i Brønshøj for en uge siden. Frank Hansen, der gjorde et godt indhop i pausen i Brønshøj, var foretrukket på positionen som højre wingback i stedet for Frans Dhia Putros.

Formationen var den samme som i de seneste kampe – 3-4-3 – og bemærkelsesværdigt var det, at den hårfine konkurrencesituation i truppen havde henvist navne som Emil Scheel, Thorbjørn Holst, Christian Sørensen og Frans Dhia Putros til bænken.

Kampen blev indledt med fint tempo og Hobro-dominans i de første minutter, hvorefter SIF fik ædt sig stille og roligt ind i opgøret. Første reelle chance tilfaldt SIF i det 9. minut, men Morten Becks hovedstød blev grebet ud nede ved den ene stolperod af Hobro-keeper Jesper Rask.

Efterhånden som halvlegen skred frem satte kampbilledet sig tydeligere og tydeligere. Hobro stod langt tilbage på egen banehalvdel, mens SIFerne holdt godt fast i bolden og kørte den fint rundt, både bredt og dybt. Enkelte chancer blev det også til, bl.a. havde Jeppe Illum et skudforsøg efter godt forarbejde af Nicolaj Ritter i det 24. minut.

Morten Beck-mål på hovedstød
SIF spillede godt, men kom frem til relativt få chancer i forhold til spil-overtaget. Køhlert og Daniel A. Pedersen havde skudforsøg, der dog gik langt over og forbi, og Morten Beck havde et kikset skudforsøg, da han blev spillet fri i feltet og vendte rundt. Men de helt åbne chancer lod vente på sig efterhånden som minutterne tikkede mod pause.

Da stadionuret rundede 44 minutter lagde Nicolaj Ritter, der havde været særdeles aktiv på venstrekanten gennem hele 1. halvleg, bolden ind i hovedet på Morten Beck. SIF-topscoreren svigtede ikke og heade bolden mod modsatte stolpe, hvor den gik i nettet til en aldeles fortjent pauseføring på 1-0.

SIFerne blev forbilledligt bakket op af det sæsonrekordstore publikum på over 4.000 tilskuere, hvor de stemningsskabende fans i ståplads-hjørnet skabte en energisk kulisse.

Fra 2. halvlegs start begyndte regnen at sile ned over Mascot Park, men det ændrede ikke kampbilledet, selvom Hobro vovede sig en anelse længere frem på banen. SIF var fortsat mest på bolden, og spillede sig også frem til chancer. Dennis Flinta var tæt på med et hovedstød efter hjørnespark, og Christian Holst skød lige forbi efter en god omstilling, hvor bolden blev ført frem af Jeppe Illum. De to kreative SIFere havde i det hele taget kampen igennem et frugtbart samarbejde.

Hvilsom udlignede for Hobro
Efterhånden som halvlegen skred frem kom Silkeborg til at stå længere tilbage på banen, hvilket skabte optræk til farlige situationer foran Kasper Jensens mål. Og den slags skal man ikke tillade overfor Hobro. I det 69. minut steg Mads Hvilsom til vejrs og heade bolden over handskerne på Kasper Jensen og i nettet til udligning 1-1.

Jesper Sørensen reagerede ved umiddelbart efter udligningen at udskifte Christian Holst med Emil Scheel, men det ændrede ikke på, at Hobro havde overtaget initiativet i kampen. Da kampen gik ind i de sidste 10 minutter virkede det dog som om at det var SIF, der havde flest kræfter i behold. Hjemmeholdet fik sig ædt tilbage i kampen og havde flere gode optræk til at afgøre kampen.

I overtiden ligende det dog straffespark til Hobro, da det lignede hands på Jens Martin Gammelby, men dommerens fløjte forblev tavs. Illum havde i modsatte ende et skudforsøg, der blev reddet, og så var det hele ved at ende i 1-1, da Morten Beck dukkede op til en fantastisk afslutning på en elektrisk aften.

NordicBetligaen, 26. spillerunde, fredag den 9. maj 2014 kl. 20.15 på Mascot Park:
Silkeborg IF – Hobro IK 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Morten Beck (45.), 1-1 Mads Hvilsom (69.), 2-1 Morten Beck (90+.)
Advarsler: Morten Beck, Daniel A. Pedersen, SIF, Jonas Damborg, Tobias Perch-Nielsen og Mads Hvilsom, Hobro.
Tilskuere: 4.429 (sæsonrekord)
Dommer: Benjamin Helm Svedborg
Silkeborg IF (3-4-3): Kasper Jensen – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Jesper Mikkelsen – Frank Hansen, Nicolaj Køhlert (84.: Bjarni Vidarsson), Daniel A. Pedersen, Nicolaj Ritter – Christian Holst (70.: Emil Scheel), Morten Beck, Jeppe Illum (90.: Thorbjørn Holst Rasmussen).
Træner: Jesper Sørensen
Hobrol IK (4-2-3-1): Jesper Rask – Jesper Lauridsen, Anders Egholm, Mads Justesen, Jacob Tjørnelund (88.: Rune Hastrup) – Jeppe Grønning (47.: Mads Jessen), Jonas Damborg – Sebastian Andersen, Mads Hvilsom, Ruben Nygaard (67.: Tobias Perch-Nielsen).