20. februar 2022

SIF satte VB på plads med 3-0

SIF vandt sikkert med 3-0 over Vejle i årets første kamp, da VHS-trioen Vallys, Helenius og Sebastian Jørgensen delte scoringerne mellem sig.

JYSK Park dannede søndag eftermiddag rammerne for Silkeborg IF’s første kamp i 2022, hvor man tog imod Vejle Boldklub. Sæsonens første opgør mellem holdene endte med en underholdende sejr på 2-4 til SIF, og der var derfor lagt i kakkelovnen til endnu en sprudlende fodboldkamp. Med hjælp fra Sport 24, der havde sørget for fri adgang til alle, var det lykkedes SIF at samle 6144 tilskuere på lægterne, som alle var med til at skabe den eftertragtede stemning.

SIF cheftræner Kent Nielsen havde sat sin første startopstilling i 2022 med flere ændringer. På midten kom både Anders Klynge og Andreas Oggesen ind i startopstillingen i stedet for henholdsvis Robert Gojani og en skadet Stefan Thordarson. Derudover fik vi fra start en debuttant at se i form af Lukas Engel, der gled direkte ind i startopstillingen på venstreback, hvor både Gustav Dahl og Oliver Sonne var ude med skader. Lukas Engel fik dermed sin officielle debut for SIF imod Vejle Boldklub, som SIF netop har lejet ham fra.

Kampen startede som ventet livligt og med høj intensitet fra begge sider. SIF startede kampen med at lægge et højt pres på Vejle, der resulterede i opspil til flere muligheder – dog uden, at det endte med store chancer. Dog var Vejle allerede fra start en trussel på omstillinger.

Efter 24 minutter kom SIF frem til deres bedste mulighed for en scoring til 1-0. Rasmus Carstensen modtog bolden på kanten af feltet, lavede en sparkefinte og lagde den af til Anders Klynge, der kunne sende en fin afslutning afsted. Dog fik Vejle-målmanden akkurat fingrene på afslutningen, og bolden gik ud til hjørnespark.

Efter en halv times spil fik SIF igen broderet sig igennem Vejle-forsvaret. Nicolai Vallys modtog bolden midt på banen og drev den frem mod Vejles felt. Herefter lagde han en fin bold i dybden til en fremadstormende Lukas Engel, der kunne sende et fladt indlæg ind til den anden back Rasmus Carstensen, der dog akkurat fik blokeret sin afslutning.

Forløsende scoring inden pausen!
Efter 45 minutters spil fik SIF endelig den forløsende scoring, man havde jagtet i 1. halvleg. Det var Nicklas Helenius med sin 7. sæsonscoring, der på en flot assist i dybden af Rasmus Carstensen kunne gøre det til 1-0 efter at have givet sig selv et frit mål at sparke i med et snedigt hovedstød forbi keeperen.

Få sekunder efter Helenius´ scoring kunne dommeren fløjte af for sidste gang i halvlegen, og SIF gik dermed til pause med en 1-0 føring efter en halvleg, hvor SIF til tider havde svært ved at lukke op for Vejles forsvar, men hvor man også fik spillet sig frem til chancer, der kunne have resulteret i flere mål.

SIF kom ud til 2. halvleg som 1. halvleg sluttede og fik presset Vejle ned i eget felt, og efter 60 minutter kom Mark Brink frem til den første afslutning i 2. halvleg. Det var en nedfaldsbold i feltet, som Brink udnyttede til at skyde første gang. Vejle-målmanden reddede akkurat, men SIF sad solidt på tingene fra 2. halvlegs start.

Kort tid efter kom Helenius frem til endnu en stor chance, da Mark Brink spillede ham i dybden. Helenius kunne dog ikke få bolden forbi Vejles målmand, og bolden gik nok engang ud til hjørnespark.

To flotte SIF-mål i træk!
Efter 74 minutters spil fik SIF spillet sig flot igennem Vejle-forsvaret. Nicolai Vallys stak en bold i dybden til en velspillende Lukas Engel, som kunne lægge et fladt indlæg ind til Sebastian Jørgensen, der let gjorde det til 2-0.

Kort efter Sebastian Jørgensens mål til 2-0 kunne Nicolai Vallys gøre det til 3-0, da han satte indersiden på en ripost efter, at Nicklas Helenius’ forsøg blev blokeret på stregen oven på en fremragende cut-back aflevering fra en fremadstormende Rasmus Carstensen.

Mod kampens slutning fortsatte SIF den totale dominans og skabte endnu flere chancer mod et modløst VB-hold, men flere mål blev det ikke til – og SIF kunne dermed køre en sikker 3-0 sejr hjem i den første kamp i 2022.

Næste opgave for Søhøjlandets Helte er om præcis en uge, hvor man gæster AaB på Aalborg Portland Park i en kamp, der begynder kl. 14.00.

3F Superligaen, 18. runde – søndag den 20. februar 2022 klokken 14.00 på JYSK Park.
Silkeborg IF – Vejle Boldklub (1-0) 3-0

Mål: 1-0 Nicklas Helenius (45), 2-0 Sebastian Jørgensen (74), 3-0 Nicolai Vallys (78)

Advarsler: Edgar Babayan, Arbnor Mucolli, Allan Sousa, Lundrim Hetemi, André Calisir, Miko Albornoz, Lukas Engel

Silkeborg IF: Nicolaj Larsen, Rasmus Carstensen, Tobias Salquist, Andre Calisir, Lukas Engel (88: Nicklas Røjkjær), Anders Klynge, Mark Brink, Andreas Oggesen (68: Robert Gojani), Sebastian Jørgensen (88: Frederik Carstensen), Nicolai Vallys, Nicklas Helenius (88: Søren Tengstedt)
Cheftræner: Kent Nielsen

Vejle Boldklub: Alexander Brunst, Thomas Gundelund (80: Kevin Custovic), Ebenezer Ofori (80: Mouhamadou Drammeh), Denis Kolinger, Raul Albentosa, Heron Crespo Da Silva, Arbnor Mucolli, Lundrim Hetemi, Allan Sousa (75: Dimitrios Emmanouilidis), Luka Djordjevic (45: Andres Ponce), Edgar Babayan (52: Miko Albornoz)

Cheftræner: Peter Sørensen