12. april 2014

SIF tabte intens topkamp

SIF spillede bedst, men Horsens scorede målene og kunne dermed taget et stort skridt frem i kampen om oprykningspladserne.

For anden weekend i træk måtte SIF se sig slået på Mascot Park. Lørdag eftermiddag vandt gæsterne fra Horsens 3-1 i den direkte duel om oprykningspladserne, men i modsætning til for en uge siden spillede SIF faktisk en rigtig god kamp. Imidlertid var Horsens mest effektiv på de halve og hele chancer, de fik, og så kunne SIF ikke bruge den spillemæssige dominans til så meget.

Der var tre ændringer i SIFs startopstilling i forhold til kampen mod Brønshøj. Thorbjørn Holst afløste Simon Jakobsen, Jesper Mikkelsen var med i stedet for Jens Martin Gammelby og Adeola Runsewe havde fået startplads i stedet for Christian Sørensen. Thorbjørn Holst var tilbage i startoptillingen for første gang siden 1. september, og Jesper Mikkelsen havde også fået plads i tre-mandsforsvaret, der bestod af masser af rutine med Dennis Flinta som tredje mand.

Adeola Runsewe var blevet valgt til midtbanen og Daniel A. Pedersen indtog positionen som venstre wingback i 3-5-1-1 formationen med Illum og Beck helt i front.

Indledningen blev en taktisk stillingskrig, hvor SIF var først med optræk til en chance. Jesper Mikkelsen sendte et frispark ind i retning af Morten Beck, der dog ikke nåede at få ordentlig træf på bolden med sit hovedstød. Da var der spillet otte minutter. Kort efter slap Morten Beck helt fri i Horsens-feltet, men måtte se sit skud pareret af Lasse Heinze i Horsens-målet.

God SIF-periode
Chancerne blev optakt til en god SIF-periode med spildominans. Jeppe Illum havde den største chance i den periode, men måtte efter knapt en halv times spil se sit skudforsøg i det korte hjørne klaret af Lasse Heinze. I de følgende minutter var der nærmest skydetelt-lignende tilstande foran Horsens-målet, hvor bl.a. Nicolaj Køhlert måtte se et skudforsøg pareret af Horsens-forsvaret. Tungt SIF-pres udløste en stribe hjørnespark, men stillingen var fortsat 0-0 på måltavlen, da spillerne gik til pause. Selv om Horsens kom bedre med i halvlegens sidste 10 minutter, var den eneste plet på en rigtig god SIF-halvleg, at den endte uden scoring.

2. halvleg fik den værst tænkelige start for SIF. Nu skulle der bygges videre på den gode indsats før pausen, men der var ikke spillet mange sekunder af halvlegen, før bolden blev sendt ind foran SIFs mål, hvor Horsens’ hovedstødsstærke midtbanespiller Lasse Kryger nåede højest og bragte gæsterne foran 0-1.

Straffespark?
Målet ændrede ikke på kampbilledet. SIF havde fortsat mest initiativ og boldbesiddelse. Fra bænken reagerede Jesper Sørensen ved at sende Christian Sørensen på banen i stedet for Adeola Runsewe. Horsens ændrede også taktik med en udskiftning. I stedet for hurtige Jude Nworuh sendte Johnny Mølby den fysisk mere robuste André Bjerregaard på banen.

I det 57. minut slap Morten Beck fri i Horsens’ straffesparksfelt, men blev stoppet af Frederik Helstrup. Det lignede et straffespark, men dommer Jørgen Daugbjerg Nilesen vinkede afværgende til stor frustration for SIFerne både på og udenfor banen.

2-0 på forsvarsfejl
SIF fortsatte presset, men AC Horsens forsvarede sig godt, og bedst som SIF skulle til at lægge det sidste tryk på kampen, lavede tilbagevendte Thorbjørn Holst en stor fejl. Han lagde for kort tilbage til Kasper Jensen, så André Bjerregaard kunne slippe igennem og score i et tomt mål.

Jesper Sørensen reagerede prompte med en dobbeltudskiftning. Ind kom Christian Holst og Bjarni Vidarsson, ud gik Daniel A. Pedersen og Jeppe Illum i et sidste forsøg på at vende kampen. Det gav bonus. Morten Beck reducerede med fem minutter igen til 1-2, og nu blev det en hæsblæsende afslutning. Christian Sørensen og Bjarni Vidarsson var tæt på på en dobbeltchance.

I kampens døende minutter fik Dennis Flinta sit andet gule kort efter et frispark og måtte forlade banen før tid, og på en kontra i afslutningen scorede André Bjerregaard sit andet mål i kampen til 3-1.

Næste kamp spilles allerede på torsdag, når AB tager imod i Gladsaxe.

NordicBetligaen, 22. spillerunde, lørdag den 12. april kl. 14.30
Silkeborg IF-AC Horsens 1-3 (0-0)
Mål: 0-1 Lasse Kryger (46.), 0-2 André Bjerregaard (75.), 1-2 Morten Beck (85.), 1-3 André Bjerregaard (89.)
Advarsler: Dennis Flinta (2), Adeola Runsewe, SIF, Thomas Kortegaard, AC Horsens.
Udvisning: Dennis Flinta.
Tilskuere: 3.230
Silkeborg IF (3-5-1-1): Kasper Jensen – Thorbjørn Holst, Dennis Flinta, Jesper Mikkelsen – Frans Dhia Putros, Adeola Runsewe (53.: Christian Sørensen), Nicolaj Køhlert, Emil Scheel, Daniel A. Pedersen (79.: Bjarni Vidarsson) – Jeppe Illum (79.: Christian Holst) – Morten Beck.
Træner: Jesper Sørensen
AC Horsens (4-5-1): Lasse Heinze – Anders Randrup, Sebastien Ibeagha, Frederik Helstrup, Erik Marxen – Lasse Kryger, Steffen Kielstrup, Martin Retov, Thomas Kortegaard, Jeppe Mehl (71.: Nicklas Balleby) – Jude Nworuh (57.: André Bjerregaard).
Træner: Johnny Mølby
Dommer: Jørgen Daugbjerg Nielsen