17. april 2014

SIF sejrede stort i Gladsaxe

Mål to mål af Emil Scheel og et af henholdsvis Jeppe Illum, Christian Holst og Christian Sørensen vandt SIF med 5-1 over AB i den svære udekamp i Gladsaxe.

Længe var det en kamp på det jævne, da SIF torsdag eftermiddag besøgte AB i Gladsaxe, men en udvisning af ABs Nichlas Rohde gav i det meste af 2. halvleg SIFerne et solidt overtag og resulterede i en sikker sejr på 5-1. Emil Scheel scorede to gange, mens Jeppe Illum og indskiftede Christian Holst og Christian Sørensen stod for de tre andre SIF-mål. Nederlaget var ABs andet i foråret, mens SIF kom tilbage i sejrssporet efter to nederlag i træk.

På turen over Storebælt manglede SIF-truppen Jesper Mikkelsen, der havde lagt sig med sygdom. Da Dennis Flinta samtidig afsonede karantæne efter sin udvisning mod Horsens, måtte cheftræner Jesper Sørensen møblere om i sin bageste tremandskæde. Sune Kiilerich gik ind som højreforsvarer, Thorbjørn Holst var rykket ind i midten og Jens Martin Gammelby spillede til venstre.

Til gengæld var resten af startopstillngen den samme som i lørdags mod Horsens med Illum og Beck helt fremme, Daniel A. Pedersen og Frans Dhia Putros på hver sin wingback og trekløveret Køhlert, Scheel og Runsewe på den centrale midtbane.

SIF kunne efter få sekunder have bragt sig i front, da Morten Beck modtog bolden helt fri i straffesparksfeltet. Men SIF-topscoreren tøvede for længe med sit skud, og så kunne AB-forsvaret nå imellem og blokere. AB kom dog godt med i de efterfølgende minutter, og Linus R. Olsson havde efter otte minutter et nærgående skudforsøg, der sneg sig lige forbi stolpen og Kasper Jensens i Silkeborg-målet, ligesom Younes Namli headede lige forbi i en situation, hvor SIF-forsvaret blev fanget i ubalance.

To mål indenfor tre minutter
SIF kom i de følgende minutter bedre med kulminerende med en stor chance til først Emil Scheel og i samme sekvens Morten Beck efter et godt gennemspillet angreb, men AB-keeper Jannich Storch fik stoppet bolden, inden den trillede over stregen. I stedet løb AB ned i den anden ende, og efter et forsvarskiks slap Nichlas Rohde fri i SIF-feltet og hamrede bolden i nettet til AB-føring 1-0.

SIF svarede dog hurtigt igen. En god detalje af Jeppe Illum med en dribling under fodsålen skaffede Adeola Runsewe fri i feltet, hvor han blev fældet og fik straffespark. Emil Scheel scorede usvigeligt sikkert fra 11 meterpletten. 1-1 efter 23 minutters spil.

Kampen gik herefter ind i en stillingskrig med AB som det farligste hold og SIF som det mest boldbesiddende. Der skulle en dødbold til at åbne kampen igen. Et frispark på ABs banehalvdel blev sendt ind til bageste stolpe, hvor Jens Martin Gammelby headede på tværs til Jeppe Illum. Han hovedstødte bolden via græstæppet i nettet til 2-1 føring til SIF. Da var der spillet 41 minutter.

Føringen holdt til pausen, og SIF kunne dermed se tilbage på 45 minutter med effektiv udnyttelse af de chancer, der bød sig, men med det spillemæssige indtryk på det jævne.

Udvisning hos AB
Cheftræner Jesper Sørensen fandt ikke anledning til at foretage udskiftninger i pausen. Fra 2. halvlegs start fortsatte SIF med at have bolden mest og virkede i kontrol med kampen uden dog at spille sig frem til nævneværdige chancer. Man skulle således hen til det 55. minut, før der kom action på kampen. AB-målscorer Nichlas Rohde gik alt for voldsomt ind i en tackling af Emil Scheel ved sidelinjen, så SIFeren tumlede ind i reklamebanden. Da Rohde havde et gult kort i forvejen, greb dommer Kasper Madsen til baglommen og viste AB’eren rødt efter at have vist ham endnu et gult kort.

Udvisningen gav SIF herredømmet i kampen. Jesper Sørensen skiftede Nicolaj Køhlert og Adeola Runsewe ud og erstattede dem med Christian Sørensen og Christian Holst. Det spillemæssige overtag begyndte at give chancer til SIF. En god frispilning i feltet skulle have resulteret i endnu et Illum-mål, men AB-keeperen klarede, og så blev det Emil Scheel, der definitivt afgjorde sagen med et brag af et langskud et kvarter før tid. Bolden knaldede op i  det ene målhjørne til 3-1.

Christian Holst og Christian Sørensen satte lidt flødeskum på sejrslagkagen med mål til 4-1 og 5-1 på et tidspunkt, hvor SIF var i total kontrol, og AB var overmatchet både fysisk og spillemæssigt.

NordicBet Ligaen, 23. spillerunde, torsdag den 17. april 2014 kl. 15.00 på Gladsaxe Stadion:
AB-Silkeborg IF 1-5 (1-2)
Mål: 1-0 Nichlas Rohde (20.), 1-1 Emil Scheel, st. (23.), 1-2 Jeppe Illum (42.), 1-3 Emil Scheel (74.), 1-4 Christian Holst (79.), 1-5 Christian Sørensen (84.)
Advarsler: Nichlas Rohde (2), Younes Namli, AB, Nicolaj Køhlert, SIF.
Udvisning: Nicklas Rhode, AB
Tilskuere: 800
Silkeborg IF (3-5-1-1): Kasper Jensen – Sune Kiilerich, Thorbjørn Holst Rasmussen, Jens Martin Gammelby – Frans Dhia Putros, Adeola Runsewe (70.: Christian Holst), Nicolaj Køhlert (68.: Christian Sørensen), Emil Scheel, Daniel A. Pedersen – Jeppe Illum – Morten Beck (79.: Bjarni Vidarsson).
Cheftræner: Jesper Sørensen.
AB (4-1-4-1): Jannich Storch – Emil Farver, Jonas Troest, Casper Grønn Larsen, Max Mölder – Rasmus Mathiesen – Younes Namli, Nichlas Rohde, Thomas Ibsen (66.: Ayo Simon Okosun), Linus R. Olsson – Kevin Bechmann Timm 66.: Kasper Kristensen).

• Adeola Runsewe (70.: Christian Holst)
  • Nicolaj Køhlert (68.: Christian Sørensen)
  • Emil Scheel
  • Daniel A. Pedersen – Jeppe Illum – Morten Beck (79.: Bjarni Vidarsson). Cheftræner: Jesper Sørensen. Dommer: Kasper Madsen.