27. september 2020

SIF-nederlag i Fredericia

SIF tabte et skridt i topstriden i 1. division, da holdet på udebane tabte til FC Fredericia.

Silkeborg IF skulle forsøge at hente tre sejre på stribe, da holdet søndag eftermiddag gæstede Monjasa Park i Fredericia. Her stod den tidligere SIF-cheftræner Michael Hansen klar til at tage imod. Knap en måned tidligere havde han overtaget cheftrænerposten i Fredericia. Med to sejre og et nederlag i de tre første kampe, så var “Handske” kommet fint fra start i sin nye klub.

Til opgøret havde cheftræner Kent Nielsen valgt at ryste posen en smule. Både Alexander Lind og Joel Felix var at finde i startopstillingen i stedet for Emil Holten og Anders Hagelskjær. Sidstnævnte var ellers meldt klar efter en mindre skade i ugens løb.

På papiret ligner et opgør mellem Fredericia og SIF et åbent og underholdende opgør. Flere gange har de to hold dog spillet tætte kampe tidligere, som har været mere låste end underholdende.

Livlig start

Sådan startede opgøret denne gang dog ikke. Indenfor de første fem minutter havde Wessam Abou Ali allerede haft tre forsøg mod mål, mens også hjemmeholdet var kommet frem til en fin kontrachance, hvor Oscar Hedvall i sidste ende stod i vejen.

Begge hold var kommet for at spille fodbold med alt hvad det indebærer. For Fredericias vedkommende betød det konsekvente korte målspark, som ind i mellem skabte problemer for hjemmeholdet, som tabte bolden på egen tredjedel af banen.

Den største chance i kampens indledning faldt til SIF’s Anders Klynge. SIF erobrede bolden ved midterlinjen, hvor Alexander Lind førte bolden frem. Angriberen fandt Magnus Mattsson i venstresiden, men SIF’s 10’er fik ikke ordentlig træf på bolden, som i stedet havnede hos en helt fri Anders Klynge, som tordnede bolden langt over mål.

Tidlig indskiftning

Sebastian Jørgensen har været særdeles giftig i denne sæson indtil nu. Tre gange er han kommet ind fra bænken og har scoret alle tre gange. Efter blot en halv times spil kom han banen. En skadet Wessam Abou Ali måtte udgå, og så var vejen banet for SIF’s supersub.

Efter 37 minutter var han med i et giftigt SIF-angreb, som gik fra højresiden hele vejen over til Svenn Crone, som kunne tage bolden med ind feltet og afslutte. Forsøget blev dog fint afværget af hjemmeholdets islandske keeper Elias Rafn.

I første halvlegs sidste sekund kom hjemmeholdet på 1-0. Situationen skete i tillægstiden af første halvleg, hvor Fredericia erobrede bolden på egen banehalvdel. SIF-holdet stod langt fremme, og blev i sidste ende overspillet efter et glimrende angreb, hvor Anders Holvad med en smart afslutning overlistede Hedvall i målet. En kold spand vand i hovedet til SIF-holdet.

SIF-dominans

Anden halvleg startede med et godt SIF-pres. Sebastian Jørgensen, Magnus Mattsson og Mads Kaalund havde alle sammen gode forsøg, som dog alle symptomatisk for kampen indtil nu gik forbi mål. Der manglede simpelthen afslutninger på mål fra SIF.

Efter 64 minutter skiftede cheftræner Kent Nielsen ud. På banen kom Emil Holten og Anders Hagelskjær. Sidstnævnte kom ind i stedet for Svenn Crone på venstrebacken.

Kort tid efter var Sebastian Jørgensen uhyggeligt tæt på en udligning. Fra kort afstand sendte han et skud afsted, som Fredericia-keeperen på stregen klarede flot. Ærgerligt for SIF-holdet som havde været klart bedst i første del af anden halvleg.

Sort eftermiddag i Fredericia

SIF-holdet jagtede en udligning, men havde svært ved bryde igennem Fredericia-defensiven, som i den sidste del af kampen stod godt imod. I den anden ende blev endnu en SIF-spiller skadet, da Frederik Alves Ibsen gik i græsset. Jeppe Gertsen kom på banen i stedet for, mens også Anders Dahl blev sendt i aktion. Den 18-årige midtbanespiller fik dermed sin divisionsdebut. Debuten fik han i pokalkampen tidligere på sæsonen mod St. Restrup.

Til sidst i kampen kom chancen for udligning. Magnus Mattsson sendte et godt skud mod mål, men Fredericia-keeperen kom ud i fuld længde og reddede skuddet. Det samme gjorde han kort tid efter, da Emil Holten sendte et akrobatisk forsøg mod mål. Desværre for SIF blev Elias Rafn den store i begge dueller.

Det blev en helt sort eftermiddag for SIF, da Joel Felix i kampens overtid fik sit andet gule kort. Dermed blev midterstopperen udvist.

Dermed endte det 1-0 til hjemmeholdet, som bare var skarpere i de afgørende situationer.