17. maj 2009

SIF i hopla – storsejr over LFA

Steffen Ernemann scorede med både højre- og venstrebenet, da SIF søndag besejrede Lolland Falster Alliancen sikkert med 5-1 og cementerede oprykningspladsen.

SIF tog søndag eftermiddag imod bundholdet fra Lolland Falster Alliancen i en kamp, hvor SIF med en sejr ville kunne cementere oprykningspladsen i Viasat Divisionen.

Cheftræner Troels Bech havde valgt den samme startopstilling, som dannede grobund for sejren i sidste kamp mod Lyngby.

Det betød Kenneth Falkenberg på mål, Dennis Flinta og Steven Lustü på backpladserne og Thorbjørn Holst Rasmussen og en nu umaskeret Jim Larsen centralt i forsvaret.

På midtbanen passede Martin Svensson og Peter Degn kanterne, mens Martin Ørnskov og Steffen Ernemann lå centralt bag angriberne Rajko Lekic og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen.

Erne til 1-0!
En kølig blæst trak sig henover Silkeborg Stadions udmærkede græstæppe ved kampstart, men SIFerne så til gengæld varme ud og erobrede initiativet i kampen med det samme.

Gæsterne fra LFA rørte således kun bolden, når de fik held til at losse den væk – og så kom næste SIF-angreb skyllende ned mod de tilsyneladende noget kuede LFA-spillere.

Der skulle da også kun gå et par minutter, før SIF kom i front. Henrik "Tømrer" Pedersen modtog bolden på kanten af feltet i venstre side, kiggede op og lagde bolden indover. Her kom Steffen Ernemann flyvende, og med sit åbenbart glohede højreben knaldede han stensikkert bolden i nettet til 1-0 med sit fjerde sæsonmål!

Bedre manuskript til kampens start kunne ikke engang undertegnedes pen have forfattet – et drømmescenarie af en åbning på kampen!

… og Rajko til 2-0!
SIFerne fortsatte ufortrødent presset på LFA-målet, der var under ganske solid belejring. Boldbesiddelsen i de rødes favør nærmede sig vel omkring de 90 procent, og kombinationerne flød på glimrende vis i momenter – uden at hjemmeholdet dog kom frem til de helt store tilbud.

SIFs blitzkrig døde efterhånden en smule, men efter godt et kvarter blev der igen skruet op for blusset.

Martin Svensson stak igennem i venstresiden og centrede indover. Her modtog Rajko Lekic bolden med højrebenet, med hvilket han vippede kuglen ind over sin oppasser – trak rundt om og satte bolden i nettet til 2-0! Smuk scoring og Rajkos 16. sæsonmål efter lidt af en måltørke fra topscorerens side!

LFA-reducering
Så skulle dén sydhavs-ged vel være barberet, men bare minuttet efter 2-0 målet fik LFA reduceret. Christian Pihl Pedersen fandt flot vej gennem SIFs højreside og centrede på tværs, hvor Karsten Jensen kom til. SIFerne fik afværget det første skud, men returbolden sprang ud til Andreas Bak, der mellem venner og fjender fik sat reduceringen ind – 2-1 og lidt af en spand isvand i hjemmeholdets fjæs.

Det er ikke hver gang, at der bliver scoret tre mål på et kvarter på Silkeborg Stadion, men det var ikke desto mindre fakta denne kolde forårsdag på Stadion Allé.

Martin Ørnskov forsøgte at svare igen med en god flugter fem minutter senere, men skuddet strøg et godt stykke forbi. Og det var ganske symptomatisk for hele kampen, der nu var blevet en kende sej i kødet efter den eksplosive start.

Mere SIF-tryk mod slutningen
Meget af kampen foregik på og omkring banens midte – ingen af de to hold formåede at brede spillet tilstrækkeligt ud. Men i det 35. minut lykkedes det så med et Peter Degn-gennembrud i højre side, hvor han sendte bolden indover. Rajko Lekic nåede højest og fik headet – men lige over.

Jim Larsen fik efter et frispark tilkæmpet sig kampens første hjørnespark i det 39. minut. Peter Degn sendte det indover, hvor netop Jim Larsen fik headet – men i modsætning til træningskampen i Brøndby i mandags fik han ikke tilstrækkelig præcision i sit hovedstød, og bolden sejlede over målet.

Også Peter Degn fik afsluttet efter et klumpspil, men igen var kanonen forkert indstillet.

SIF fik trykket LFA lidt mere nedad mod halvlegens sidste minutter, hvor der igen kom lidt mere idé og initiativ ind i tingene. Martin Svensson stod for et smukt gennembrud efter 43 minutter og fik endnu et hjørnespark ud af anstrengelserne. Jim Larsen fik afsluttet med venstrebenet med et skud, som LFA-keeper Nikolaj Larsen med en refleksredning fik vippet over på stregen – og dermed endte første halvleg altså "kun" med føring på 2-1 til SIF, selvom Martin Svensson også var tæt på at kunne glide en god aflevering fra Tømrer i nettet i overtiden.

Degnen på tavlen
LFA fik anden halvlegs første tilbud, da Philip Olsen efter knap to minutters spil fik skudt fra en spids vinkel, men Kenneth Falkenberg kunne let følge bolden til dørs forbi den nærmeste opstander.

I stedet var det SIF, der kom frem til næste mulighed, da Henrik "Tømrer" Pedersen efter et hjørnespark og lidt klumpspil fik sparket på mål, inden LFAerne fik clearet. Og dét blev starten på et rent SIF-stormløb, hvor Peter Degn til sidst fik sat bolden ind til 3-1 i det 51. minut. Og dét på ganske sær vis.

Fra venstresiden sendte han bolden ind i feltet, hvor hverken Henrik "Tømrer" Pedersen, LFA-forsvarerne eller keeper fik fat i bolden, der i stedet sejlede ind ved fjerneste stolpe – 3-1 til SIF! Det var Peter Degns tredje mål i de tre seneste kampe.

Drømmemål af Ernemann
Og som det var tilfældet i første halvleg, skulle der kun gå et par minutter, før LFA-nettet igen blafrede. Denne gang var det Steffen Ernemann, der kom på tavlen med et sandt drømmehug fra distancen, efter at han havde tørret en modstander et par meter uden for feltet. Ernemann tog et ekstra træk og svingede venstrebenet – og smadrede bolden op i hjørnet på Ernemann'sk manér – 4-1!

Henrik "Tømrer" Pedersen var centimeter fra at gøre det til 5-1 kort efter, da han kort efter Ernemanns mål fik hovedet på et fremragende Rajko Lekic-indlæg – men lige forbi.

Steffen Ernemann nærmede sig herefter et hattrick, da han på listig vis sendte et lobforsøg lige over.

Brandrup og Huldgaard på banen
Peter Degn blev med klapsalver og en halv time igen pillet ud, da Jeppe Brandrup kom på banen til sin tredje sæsonoptræden. Brandrup overtog på højrekanten og lagde ud med et godt indlæg, som Henrik "Tømrer" Pedersen dog ikke fik kontrol over.

Det lignede på dette tidspunkt et scenarie, hvor kun størrelsen på sejren var et tema – i en turnering, hvor målscoren jo også kan risikere at få en afsluttende rolle at spille.

SIFerne pressede da også fortsat på, og Henrik "Tømrer" Pedersen fremtvang et frispark i en god position efter 71 minutter. De rød-hvide forsøgte sig med en snedig frisparkskombination men lykkedes ikke med forehavendet.

To minutter senere forsøgte Jeppe Brandrup sig med et godt venstrebensskud, der listede sig lige forbi – hvorefter Henrik "Tømrer" Pedersen kunne holde fyraften efter at være blevet skiftet ud med Lars Huldgaard Christensen.

Azoulay til 5-1!
De små 3.000 tilskuere stemte i med en "Su-Su-Superliga"-sang, og Rajko Lekic var tæt på at hamre 5-1 målet i kassen med et liggende saksespark med et kvarter igen – men bolden føg lige over.

Kort efter gik Steven Lustü ud, hvilket gav plads til Simon Azoulay Pedersen, som overtog anførerbindet fra Lustü – der havde overtaget det fra Henrik "Tømrer" Pedersen.

SIF spillede altså nu med kun tre mand nede i forsvaret, idet Steffen Ernemann var blevet sendt på backen, men bestemt ikke befandt sig meget på egen banehalvdel.

Simon Azoulay Pedersen spillede Rajko Lekic flot igennem i det 79. minut – Lekic trykkede af med en højrebensflugter, men måtte nøjes med hjørnespark.

Det var ren legestue efterhånden, og Martin Svensson og Steffen Ernemann var vældigt fine legekammerater med ti minutter igen, da det blev til 5-1. Sidstnævnte sendte efter mange og lange kombinationer med Svensson bolden indover, hvor Simon Azoulay Pedersen på smukkeste vis fik headet bolden i nettet trods det faktum, at han måtte hente indlægget langt bagude og i liggende position. Fornem detalje og 5-1 – på Azoulays første sæsonmål!

LFA var fuldstændigt spillet ned under græstørvet, og SIFerne blev ved og ved med at jagte endnu en scoring. Men trods de fortsatte angreb blev det ved de 5-1 – og jo, SIF ligger efterhånden ganske lunt i oprykningssvinget…

Næste kamp er førstkommende lørdag klokken 13.15, hvor Kolding FC tager imod.

 

Mål

 • 1-0 Steffen Ernemann (2)
 • 2-0 Rajko Lekic (16)
 • 2-1 Andreas Bak (17)
 • 3-1 Peter Degn (51)
 • 4-1 Steffen Ernemann (54)
 • 5-1 Simon Azoulay Pedersen (80)

Advarsler

 • Andreas Bak

SIF

 • Kenneth Falkenberg
 • Dennis Flinta
 • Thorbjørn Holst Rasmussen
 • Jim Larsen
 • Steven Lustü (77: Simon Azoulay Pedersen)
 • Peter Degn (61: Jeppe Brandrup)
 • Martin Ørnskov
 • Steffen Ernemann
 • Martin Svensson
 • Henrik “Tømrer” Pedersen (73: Lars Huldgaard Christensen)
 • Rajko Lekic.

LFA

 • Nikolaj Larsen
 • Rasmus Petersen (85: Clement Kafwafwa)
 • Joachim Bjerg
 • Jesper Münsberg
 • Claes Jørgensen (70: Morten Christensen)
 • Philip Olsen (85: Jonas Pedersen)
 • Andreas Bak
 • Christian Pihl Pedersen
 • Mads Jensen
 • Zadda Conceicao
 • Karsten Jensen.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen