13. december 2022

SIF forlænger med Aske Andresen

Silkeborg IF har forlænget kontrakten med det 17-årige keepertalent Aske Andresen, som i efteråret blev den yngste målmand i Superligaens historie.

2. oktober 2022 blev en milepæl i Aske Leth Andresens foreløbige fodboldkarriere. Her blev han skiftet ind til Superliga-debut som den yngste målmand i ligaens historie, da Nicolai Larsen udgik i kampen mod AC Horsens, hvilket resulterede i en meget stærk indsats.

Nu er endnu en milepæl opnået, idet han har fået forlænget sin kontrakt med Silkeborg IF frem til udløbet af 2025.

– Aske Andresen er helt åbenlyst et stort keeper-talent, og det er derfor en stor glæde at have forlænget aftalen med ham. Han har allerede smagt på det højeste niveau med sin Superliga-debut, og der er ingen tvivl om, at han har alle redskaberne til at få mange flere kampe, hvis han fortsætter sin gode udvikling. Vi glæder os over at fortsætte samarbejdet med ham og sammen jagte nye milepæle, siger sportschef Jesper Stüker.

17-årige Aske Andresen kom til Silkeborg IF fra Ry Fodbold som U13-spiller og har taget hele turen gennem SIFs talentsystem med Talent Team og Silkeborg Efterskole. Til daglig går han på HHX-uddannelsen og deltager i Superligatruppens træninger i videst muligt omfang, mens han også passer SIF-buret i U19 Ligaen. Det første halve år af kontrakten vil han være på en trainee-aftale, inden han til sommer overgår til en fuldtidskontrakt.

– Jeg er meget glad for og stolt af at have forlænget min aftale med SIF, og det er kæmpestort for mig og min familie. Det har været min drøm, siden jeg kom til klubben som 12-årig. Jeg er i Silkeborg IF i et trænings- og kamp-miljø, hvor jeg bliver holdt til ilden og hele tiden får lagt nye lag på mine færdigheder. Med kontraktforlængelsen er der styr på fremtiden, og så handler det bare om at fortsætte udviklingen og arbejde videre mod nye mål. Det er klart, at når man lige har fået en lille forsmag på livet som Superliga-keeper, så bliver man sulten på mere – og jeg vil hver eneste dag arbejde hårdt for at kæmpe mig til flere kampe og på sigt blive førstemålmand. Konkurrencen er hård, men vi har et fantastisk målmandsteam med Nicolai Larsen, Oscar Hedvall og målmandstræner Oliver Rosengren, hvor vi hele tiden holder hinanden skarpe og udfordrer hinanden. Det er jeg glad for at fortsat skulle være en del af, siger Aske Andresen.

Den 199 cm høje keeper med det nærmest lige så brede vingefang er noteret for i alt ni kampe på de danske U16-, U17- og U18-ungdomslandshold.

 

.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen