14. december 2022

”Jeg giver mig ekstra god tid, så modstanderen kan tænke lidt ekstra”

Hvad er forholdet mellem held, træning og teknik, når målmanden redder et straffespark? Nicolai Larsen deltager i ny og dejligt nørdet podcast om ”den største chance i fodbold”.

I en ny podcast fra GameChanger tager Nicolai Larsen og AGFs Jesper Hansen fat på en helt ny rapport fra DBU om straffesparket set med målmandens øjne.

Nicolai Larsen og Jesper Hansen giver her deres bud på, hvordan målmænd på topplan forbereder sig på straffespark. Og ikke mindst, hvordan de selv forsøger at øge deres chancer for at blive kampens helt.

De er enige om, at målmanden har alt at vinde, men straffesparket er en disciplin på fodboldbanen, som kræver, at man kan håndtere et stort, mentalt pres. Ifølge Nicolai Larsen er det et pres, som er noget nær umuligt at træne sammenlignet med det tekniske bag dét at stå overfor skytten.

– Jeg vil sige, nu her, hvor der er kommet nye regler, så er det noget, jeg har trænet. Det med at kaste mig sidelæns og bevare en fod på stregen. Det er en anderledes teknik, jeg har trænet til denne sæson. Men det dér mentale pres og det mentale aspekt. Det er stort set umuligt at træne og få noget ind i træningen, som minder om en kamp, siger han.

Der foregår også et spil i spillet mellem målmand og skytten. Én af de brikker, som Nicolai Larsen spiller spillet med, er, at han giver sig ekstra god tid til at komme på plads i mål, for så kan modstanderen tænke lidt ekstra. Og for meget betænkningstid kan måske skabe usikkerhed.

Nicolai Larsen ser tilbage på sin redning mod Viborg FF i oktober og den forberedelse, som lå forud.

– Vi havde allerede på forhånd, som man nu gør, forberedt os på, hvem der kunne sparke straffe. Og Bonde var en af dem, som vi havde på listen. Men jeg vil også sige, at når jeg har gjort mig dén forberedelse, så er det stadig en ny situation, når jeg kommer ind på banen, fortæller han om redningen, der også havde en personlig betydning, og fortsætter.

– Den sidste redning var ret vigtig for mig, for jeg havde været igennem en rigtig dårlig periode med straffespark. Her i SIF var det faktisk min første redning på straffespark, så det var dejligt at komme tilbage på tavlen.

Hvordan både Nicolai Larsen og Jesper Hansen håndterer det mentale pres, aflurer og distraherer modstanderen og øger chancen for at blive kampens helt, kan man høre på GameChangers podcast her.

GameChanger er en vidensplatform skabt i samarbejde mellem DBU og Divisionsforeningen.

.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen