26. juli 2019

SIF-direktør udpeget til international post i UEFA

SIF-direktør udpeget til international post i UEFA

SIF’s økonomidirektør, Claus Christensen, er blevet valgt ind i UEFA’s Komité for Stadion og Sikkerhed, der bl.a. er behjælpelig med inspektion af f.eks. stadioner til brug for afvikling af finaler og slutrunder.

Økonomidirektør Claus Christensen, Silkeborg IF, er blevet udpeget til at sidde i det europæiske fodboldforbund UEFA’s Komité for Stadion og Sikkerhed i en 4-årig periode. Komitéen er bl.a. behjælpelig med inspektion af stadionanlæg til brug for afvikling af slutrunder og finaler, herunder Champions League og Europa League. UEFA Komitéen er ligeledes et rådgivende organ indenfor udviklingen af nye stadion-anlæg og assisterer UEFAs administration med sikkerheds-godkendelser af nye stadioner bygget i forbindelse med f.eks. værtsskab for EM-slutrunder.

– Jeg er glad og beæret over opbakningen fra DBU og den efterfølgende udpegning fra UEFA, siger Claus Christensen, der i forvejen fungerer som UEFA Match Delegate i forbindelse med internationale kampe i UEFA regi. I denne uge har han således været en tur i Polen til Europa League kvalifikationskampen mellem de polske mestre Piast Gliwice og de estiske mestre Riga FC, hvor han var UEFA’s repræsentant. Han opgave i de sammenhænge er at sikre, at kampen afvikles efter de gældende regulativer.

Ved siden af jobbet som økonomidirektør har Claus Christensen en central rolle i dansk fodbold som medlem af både DBU’s og Divisionsforeningens bestyrelse.

I sit nye hverv i UEFA får han plads i den komité, der har en nøglerolle i udviklingen af stadion-anlæg i Europa, et område der har Claus Christensens store interesse. Den interesse har sit tydelige aftryk på JYSK park, der er et af de mest velfungerende og moderne fodboldstadioner i Danmark. Claus Christensen har været et meget vigtigt omdrejningspunkt i skabelsen af Silkeborgs nye stadion, JYSK park.

UEFA’s Stadion og Sikkerhedskomité består af 21 medlemmer. Formand er Michael van Praag fra Holland.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 29.04. kl. 19.00
Scroll til toppen