26. juli 2019

Mød manden bag SIF’s nye sang

Mød manden bag SIF’s nye sang

”Sammen for altid”, hedder en ny tilhænger-sang for SIF-fansene. Manden bag den hedder Jeppe Lindegaard, der ud over at være opvokset i Them har tatoveret Silkeborg IF i hjertet.

Det begyndte i slutningen af 80’erne. Med Hans Erfurt og Ingvar Johansen og den slags. Jeppe var fem-seks år, spillede fodbold i Them GF og sammen med fodboldkammeraterne fra Them tog han med de voksne på stadion, når SIF spillede.

I de glade dage op gennem 90’erne blev drengene fra Them teenagere, Morten Bruun blev Jeppes store fodboldmæssige forbillede, og da der blev indført fredagskampe i Superligaen i slutningen af århundredet, var det med bajere på bagagebæreren, at drengene cyklede ind til Silkeborg på naturstien for at komme til bold på stadion i den sydlige del af byen.

– SIF er en del min barndom og min ungdom, en del af min historie. Klubben er tatoveret i hjertet på mig, siger Jeppe, der hedder Lindegaard til efternavn og er manden bag SIF’s nye tilhængersang, ”Sammen for altid,” der blev spillet for første gang i søndags på JYSK park kort før kickoff.

I dag er Jeppe Lindegaard bosat i København og lever af at lave lyd-design via sin egen virksomhed, Beatroot Studio. Men SIF er stadig med ham.

Man er fan i medgang og modgang
– Jeg har mange venner fra Jylland her i København, og nogle af dem er begyndt at holde med FCK i stedet for den klub derhjemmefra, de holdt med som børn og unge. Sådan noget forstår jeg ikke. Selvfølgelig er det ikke altid nemt at holde med SIF, men man er fan i medgang og modgang, siger han og henviser til 1. linje i 2. vers af ”Sammen for altid”: Sejre har vi fejret, smerte har vi lidt.

Jeppe Lindegaard var til en SIF-kamp så sent som i søndags, da Horsens tævede hjerteklubben 3-0 – smerte har vi lidt – men han var også til pokalfinalen i Parken i maj sidste år, og det var faktisk her, idéen til ”Sammen for altid” blev født.

Jeppe Lindegaard – kort fortalt

• Født i 1983
• Opvokset i Them, hvor han gik på Frisholmskolen og spillede fodbold i Them GF
• 10. klasse på Mellerup Efterskole
• Student fra Silkeborg Gymnasium
• Bachelor på Jysk Musikkonservatorium, skiftede derefter til uddannelsen som audio-designer, hvor han har kandidat-grad.
• Blev efter endt uddannelse ansat som lydtekniker på TV3 Sport
• Siden 2015 selvstændig lyddesigner i eget firma, Beatroot Studio.
• Bosat i København
• SIF-fan for evigt

– Inden kampen skrålede alle med på Sweet Caroline og Volbeats ”For Evigt,” og jeg tænkte, ”det var alligevel vildt” og dernæst: ”Hvorfor er det ikke en af vores egne sange, som fansene synger,” fortæller Jeppe Lindegaard.

Oplevelsen satte tankerne i gang. Han ville skrive og komponere en SIF-sang, som er nem at forstå og synge med på. Dogmet blev: Den skal være enkel og let tilgængelig.

Omkvædet blev født i en drøm
Jeppe Lindegaard drømmer ofte i musik, og en morgen han stod op, sad omkvædet dér. Fra en drøm fra natten: Vi er Silkeborg IF, Silkeborg IF, Sammen for altid, Silkeborg IF. Et enkelt refræn, en melodistump der går igen fra indledningen til afslutningen. Tilsat en enkel tekst, der samtidig fortæller en historie om loyalitet, om en klub, man ikke kan slippe igen, når man gennem barndommen og ungdommen er vokset sammen med den: ”Sammen for altid.”

– Målet er ikke bare at det bliver en sang, man som SIF-fan synger med på, når den bliver spillet. Jeg håber at fansene tager den til sig og tager den med sig. Også udenfor JYSK park. Derhjemme, på Målet, til festen. Den skal sprede sig udenfor fodboldmiljøet og bliver allemands eje, når man er fra Silkeborg og holder med SIF, lyder visionen fra Jeppe Lindegaard.

Jeppe Lindegaard er opvokset i Them. I dag bor han i København og arbejder med lyd-design i sit eget firma. Foto: Ulla Myrhøj

Sammen for altid

Kunsttæppet er lagt på JYSK Park, Søholt.
Nystrøget og friseret og kridtet op.
For endelig er det tid til faj’øl og bold.
Med hele byens hjerteklub og fodboldhold.

Vi er Silkeborg IF
Silkeborg IF
Sammen for altid
Silkeborg IF

Sejre har vi fejret, smerte har vi lidt.
Fodbold kan være ondt og urimeligt.
Men side om side vil vi atter gå
For det ægte Midtjylland vil altid bestå.

Vi er Silkeborg IF
Silkeborg IF
Sammen for altid
Silkeborg IF

Nystrøget og friseret og kridtet op
Ud over omkvædet består sangen af to vers, hvor Jeppe Lindegaard har taget udgangspunkt i virkeligheden anno 2019. Han har gjort kunstgræsset lidt lækkert: ”Kunsttæppet er lagt på JYSK park, Søholt, Nystrøget og friseret og kridtet op,” og han har fået sjælen fra Den Røde Tribune med: ”For det ægte Midtjylland vil altid bestå.”

Jeppe Lindegaard er oprindeligt guitarist, fik sin første lærdom på Them Musikskole og gav siden utallige mini-koncerter hjemme på Café Corner i Them sammen med musikalske kammeraterne. Han tog sin bachelor på Jysk Musikkonservatorium i Aarhus, men skiftede derefter spor og tog kandidat som audio-designer. Efter endt uddannelse blev han ansat som lydtekniker på TV3 Sport, hvor han var med til at lave lyd til sportskanalens jingler for kommende programmer, og siden 2015 har han været selvstændig med Beatroot Studio, der beskæftiger sig med lyd-design til virksomheder. Bl.a. har Jeppe Lindegaard designet signaturlyden til Nets’ dankort-app

Musikken er kærlighed
Musikken spiller stadig en stor rolle i hans liv, men det er mere af kærlighed, hvilket ”Sammen for altid” er et eksempel på. Jeppe Lindegaard har selv stået for sang, instrumentering og redigering af sangen, eneste hjælp har han fået til kor fra kæresten og nogle tilfældigt besøgende i hans studie, den dag det skulle indspilles.

”Sammen for altid” er lavet på kærlige følelser til hjerteklubben. Nu er den sluppet fri blandt SIF-fansene, klar til at få sit eget liv.

”Sammen for altid” ligger lige nu på Silkeborg IF’s Youtube kanal, hvor SIF’s videojournalist Anders Frost har tilsat billeder til musikken. I nær fremtid vil den også være tilgængelig på Spotify, så alle SIF-fans kan få den med på deres playliste.

Du kan høre Sammen for altid tilsat fodbold-oplevelser i videoen øverst på siden.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen