1. april 2021

Rasmus C.: Jeg er pissestolt, glad og træt

SIF-backen Rasmus Carstensen var onsdag aften med til at kvalificere det danske U21-landshold til kvartfinalerne ved EM.

Danmark er videre ved EM-slutrunden for U21-hold. Med 3-0 sejren onsdag aften over Rusland gjorde Danmark rent bord i gruppespillet med tre sejre, nul mål imod og en målscore på 6-0. SIF’s Rasmus Carstensen var med alle 90 minutter onsdag aften og spillede en flot kamp på positionen som højre back.

– Lige nu er jeg bare pisse glad, stolt og træt! Det var en fed oplevelse at være med og endnu federe at vi gik videre, skrev Rasmus Carstensen i en sms hjem til SIF efter sejren.

Tilfreds med egen præstation
Danmark afgjorde reelt tingene med to tidlige mål indenfor et minut, 1-0 ved Jacob Bruun Larsen i det 10. minut, hvor Rasmus Carstensen havde tredjesidste danske fod på bolden, og 2-0 ved Anders Dreyer i det 11. minut. Rusland var aldrig for alvor farlige foran det danske mål, og de få gange, de var, stod OB-målmand Oliver Christensen i vejen. I de døende minutter lagde Carlo Holse låg på med scoring til 3-0.

– Vi spiller en fin kamp, og jeg er også tilfreds med min egen præstation. Jeg får lukket fint af defensivt og er sikker i mine afleveringer, skriver SIF-backen videre i sin sms.

Rasmus Carstensen er nu på vej hjem for at være med i SIF’s forberedelser til mandagens kamp mod FC Helsingør på JYSK park. EM-slutrunden er på grund af corona-pandemien opdelt i to faser, hvor det netop overståede gruppespil i Ungarn var den første. Næste fase, kvartfinaler, semifinaler og finale, spilles i juni i Slovenien.

Fokus på SIF’s slutspil
Så Rasmus Carstensens fokus er allerede rettet ind mod slutspillet i 1. division, som han går ind til med masser af tro på tingene efter oplevelserne i Ungarn.

– Succesen med landsholdet giver mig da noget blod på tanden i forhold til også at vise højt niveau for SIF i slutspillet. Nu er landsholdspausen forbi og al fokus er på slutspillet. Det er nogle kampe, jeg ser meget frem til, slutter Rasmus Carstensen.

Islændinge på bænken
Også SIF’s to U21-islændinge, Patrik Gunnarsson og Stefán Teitur Thórdarson, er på vej hjem til Søholt. Island sluttede gruppespillet uden sejre og var uden chance for videre avancement inden den sidste kamp mod Frankrig onsdag. Det betød, at islændingene stillede op i en noget alternativ opstilling i forhold til de første to kampe. Begge SIF’ere, der havde fået fuld spilletid mod Rusland og Danmark, var på bænken, og fire andre spillere var sendt til Liechtenstein for at være med i A-landsholdets 4-1 sejr i VM-kvalifikationen.

Island tabte U21-kampen 0-2, og Patrik Gunnarsson så til fra bænken i hele kampen, mens Stefán Teitur Thórdarson blev skiftet ind fire minutter før tid.

SIF spiller mod FC Helsingør 2. Påskedag kl. 15.00. Kampen livestreames på Viaplay.