8. januar 2023

Ole Hansen er gået bort

Efter længere tids sygdom er tidligere bestyrelsesformand, administrerende direktør og æresmedlem i Silkeborg IF, Ole Hansen, gået bort en alder af 83 år.

Et helt enestående fyrtårn i Silkeborg IFs klubhistorie, Ole Hansen, er efter længere tids sygdom gået bort.

Ole Hansen blev født i 1939 og voksede op i Århus, hvor han blev uddannet i banksektoren. Efter nogle år i den finansielle verden, blandt andet i Canada, rejste han til Silkeborg, hvor han fik job hos produktionsvirksomheden Niels Larsen A/S i Sejs-Svejbæk, hvor han siden blev adm. direktør i omkring halvdelen af de 24 års ansættelse. Senere købte han Virklund Sport A/S, som han drev frem til 2001, hvor han afhændede virksomheden og gik på pension som 62-årig.

Det betød dog ikke, at Ole Hansen trak sig tilbage, for siden 1986 havde han engageret sig med enorm knowhow og entusiasme i Silkeborg IFs professionelle selskab, som han sammen med især Orla Madsen, Erik Isager og Poul-Erik Wils Jensen var med til at føre fra de lavere rækker og frem til toppen af dansk fodbold.

Ole Hansen var ligeledes blandt initiativtagerne til etableringen af Silkeborg Fodbold College, hvor han fungerede som bestyrelsesformand i en årrække, og han sad også længe i Divisionsforeningens bestyrelse.

Efter den økonomiske rekonstruktion i 2002 overtog han posten som adm. direktør i SIF Support A/S, hvor han sad i tre år, inden han overgik til at være bestyrelsesformand. I 2014 takkede han efter 28 års ulønnet virke af som bestyrelsesformand i Silkeborg IFs professionelle afdeling, hvor hans betydning på ingen måde kan overvurderes.

Ole Hansen blev udnævnt til Æresmedlem i Silkeborg IF i 2006 og satte sit håndaftryk på Stjernepladsen i 2011.

Ole Hansen kunne i 2015 fejre guldbryllup med Anna Marie, som han mødte som ung i den århusianske bankverden. Deres ene datter, Ulla, er ligeledes gået bank-vejen, mens den anden datter, Birthe, efter mange år i Australien og et virke som fysioterapeut for få år siden er flyttet hjem til Danmark.

Silkeborg IF vil til forårspremieren mod FC København den 19. februar markere Ole Hansens bortgang.

Æret være hans minde.

 

 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen