18. august 2017

Skov skaffede første udebanepoint

Silkeborg hentede sæsonens første point på udebane, da det blev til et 1-1 resultat ude mod Randers FC.

Med tre nederlag på udebane, så var tiden kommet for Silkeborg til at få point på fremmed græs. Sådan lød devisen inden kampen på Bionutria Park i Randers, hvor et hjemmehold i pointmæssig krise tog imod. Til kampen var SIF-holdet uden en decideret angriber, da svenske Gustaf Nilsson måtte sidde over med en skade. I stedet fik Jeppe Okkels chancen i front, mens Stephan Petersen igen havde fundet vej til startopstillingen, efter at kantspilleren havde startet ude i tre kampe i træk.

Kampens indledning blev som forventet præget af fysiske dueller. Indenfor det første minut blev Dennis Flinta sendt til tælling af Marvin Pourie, som gik alt for hårdt til SIF-kaptajnen. Så var kampen i gang. Hvad kampen havde i dueller manglede den til gengæld i chancer. Vi skulle hele tyve minutter hen i kampen, før et af holdene fik testet modstanderens målmand. Forsøget stod Jens Martin Gammelby for, efter et par fine SIF-sekvenser i højresiden, hvor Robert Skov og Gammelby på skiftevis skabte problemer for kronjydernes defensiv. Afslutningen voldte dog ingen problemer for Halldorsson i Randers-målet.

Ti minutter senere kom afslutning nummer to. Denne gang væsentlig mere farlig og denne gang til hjemmeholdet. Et godt indlæg fra Randers’ højrekant endte i panden på Nikola Djurdjic, som ret beset burde have scoret, eller i det mindste have ramt målet. Afslutningen strøg dog lige forbi den ene opstander. Et godt billede på den ineffektivet, som hjemmeholdet i denne Superligas indledning har været ramt af. Og dog.

En stime brudt
I det 38. minut fik hjemmeholdet så brudt måltørken. Marcus Mølvaldgaard passerede Thomas Nørgaard, efter Marvin Pourie i to omgange fik held med at finde den unge Randers-angriber foran mål. Situationen opstod efter en kontra situation, hvor SIF-forsvaret kom på hælene.

Det samme skete få minutter efter i den anden ende. Jeppe Okkels fik en friløber efter en god aflevering op i banen. Det unge SIF-talent manglede dog i sidste ende køligheden, og fik ikke ordentlig afsluttet den store chance. Ærgerligt for SIF, som endnu engang måtte gå til pause på udebane bagud.

SIF dominans

Efter pausen sad SIF-mandskabet på spillet. Først fik hjemmeholdet dog en meget stor mulighed for at komme foran 2-0. I en helt fri situation brændte Djurdjic dog på det skammeligste med en afslutning lige på Nørgaard.

Herefter kom Silkeborg for alvor ind i kampen. Afleveringer og kombinationsspillet begyndte pludselig at sidde meget bedre. Igen var katalysatoren Robert Skov, som også stod for det største tilbud i perioden, da han med et træk ind i banen pludselig stod i en gunstig afslutningsposition. Med et fladt hårdt spark passerede han Halldorsson i målet, men Randers FCs Jonas Bager parerede bolden på stregen.

Comeback til Skytte

Efter 63 minutter skiftede Peter Sørensen Davit Skhirtladze og Stephan Petersen ud. Ind i stedet kom Sammy Skytte og Marc Rochester Sørensen. Bare minuttet efter var der gevinst. Efter småspil i feltet endte bolden hos Robert Skov, hvis træk ind i banen blev forhindret ureglementeret. Straffespark…

Selvfølgelig var det Robert Skov selv, som skulle tage sig af sparket fra pletten. Kantspilleren scorede usvigeligt sikkert. 1-1.

Begge hold forsøgte i slutfasen at tiltvinge sig sejren. For Silkeborg var det igen i højresiden at det blev mest farligt. Både Robert Skov og Jens Martin Gammelby blev noteret for fine forsøg. I den anden ende var Randers også farlige i glimtvis. Det blev dog ved det uafgjorte resultat. Dermed fik Silkeborg det første point på udebane i sæsonen.

Randers FC – Silkeborg IF 1-0, 6. spillerunde i Alka Superligaen, 18. august på BioNutria Park, Randers.

Målscorer: 1-0: Marcus Mølvadgaard (38′), 1-1 Robert Skov (64′)

Advarsler: Casper Sloth (29′), Davit Skhirtladze (45′), Nikola Djurdjic (54′) Joni Kauko (69´) Jeppe Okkels (70`)

Tilskuertal: 3359

Randers FC (3-5-2): Halldorsson – Bager, Agesen, Enghardt – Thomsen, Kauko, Djurdjic, Kitchen, Marxen – Mølvadgaard, Pourie
Bænken: Bruhn, George, Lauenborg, Kallesøe, Lobzhanidze, Dakir, Mame

Silkeborg (4-2-3-1): Nørgaard – Gammelby, Flinta, Jakobsen, Cramer – Moro, Sloth – Skov, Skhirtladze (Skytte – 63′), Petersen (Rochester – 63′) – Okkels (Vendelbo – 78′)
Bænken: Skytte, Vendelbo, Jensen, Rochester, Madsen, Nambishi, Salquist