2. februar 2021

Nederlag i SIFs sidste test

FC Fredericia vandt 1-0 på JYSK park tirsdag formiddag, da SIFs sidste test inden turneringsstart blev afviklet over 2 gange 30 minutter.

Det blev ikke nogen sprudlende fodboldkamp, da SIF og FC Fredericia havde sat hinanden stævne i det, der bliver SIFs sidste test inden turneringsstarten søndag, den 14. februar hjemme mod Hvidovre. FC Fredericia skal spille en testkamp allerede torsdag igen, så ønsket fra dem var, at tirsdagen kamp kom til at gå over kun 60 minutter.

Hjemmeholdets startende 11 blev også de 11, der sluttede kampen af efter de aftalte 60 minutter. Dette var på forhånd cheftræner Kent Nielsens mål, at de samme 11 skulle spille hele kampen.

Det blev FC Fredericias nytilkomne spiller, Leonel Montano, som er på leje fra Vejle, der blev matchvinder med et for hjemmeholdet lidt ærgerligt mål kort før tid.

Nærgående forsøg fra gæsterne
FC Fredericia lagde hurtigt ud med et nærgående forsøg allerede i det andet minut, men Tobias Salquist fik headet godt væk. Efterfølgende fik SIF presset spillet lidt op, men det blev kun til lige ved og næsten for hhv. Helenius og Sebastian Jørgensen. FC Fredericia forsøgte sig også mod Patrik Gunnarssons mål, men SIF-målmanden tog sig fint af de spæde forsøg, der kom fra fredericianerne. De første 30 minutter blev derfor en lidt kedelig affære, og meget betegnende faldt det første hjørnespark ét minut før pausen.

Helenius-mål annulleret
I 2. halvleg var det SIFs tur til at lægge godt ud, da Nicklas Helenius tæt under mål fik bolden i nettet, men desværre måtte dommer Patrick Remon på sin linjedommers foranledning fløjte for offside og dermed annullere et for både SIF og Helenius tiltrængt mål.

FC Fredericia fik hurtigt sat et kontraangreb i gang, men igen voldte det afsluttende forsøg ikke Gunnarsson problemer.

Hjemmeholdet virkede mere oplagte efter pausen, og Nicolai Vallys nærmede sig midtvejs i halvlegen en målchance, men fik ikke ramt bolden helt godt nok. Alligevel sidder gæsterne mest på spillet, men uden at skabe det helt store.

SIFs – og kampens – vel nok indtil det tidspunkt største chance opstod fem minutter før tid, men skuddet fra Sebastian Jørgensen strøg lige forbi Alexander Nybos mål. Og bare minuttet senere slog gæsterne så til i den modsatte ende, da et indlæg fra venstre side havnede hos Montano, der uden chance for SIF-målmanden kunne sætte bolden ind til 0-1.

SIF har nu knapt to uger til at få de sidste ting på plads, inden den uhyre vigtige og spændende forårsturnering går i gang.

Træningskamp, mandag 2. februar 2021 kl. 11.00 på JYSK park, 2 x 30 minutter:
Silkeborg IF – FC Fredericia 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Leonel Montano (56.).
Advarsler SIF: Joel Felix (28.), Mads Brink (40.)
Silkeborg IF (4-3-2-1): Patrik Gunnarsson – Rasmus Carstensen, Tobias Salquist, Joel Felix, Gustav Dahl – Anders Klynge, Mads Brink, Stefán Teitur Thórdarsson – Sebastian Jørgensen, Nicolai Vallys – Nicklas Helenius.
FC Fredericia (4-3-3-): Elias Olafsson (46.: Alexander Nybo) – Mikkel Knudsen (17.: Mathias Gertsen), Christian Ege Nielsen, Tobias Anker, Nicolaj Ritter – Alexander Jensen, Raphael Onyedika, Oliver Sørensen  – Kristian Kirkegaard (46.: Christian Tue Jensen),  Samson Iyde, Leonel Montano.