15. august 2018

Kent Nielsen ny træner i SIF, men først næste år

Kent Nielsen ny træner i SIF, men først næste år

Silkeborg IF har ansat Kent Nielsen som ny cheftræner. Han tiltræder dog først 1. juni næste år, og indtil da varetager Michael Hansen jobbet i Søhøjlandet.

Silkeborg IF har fået puslespillet efter afskeden med Peter Sørensen til at gå op. Ny cheftræner i Søhøjlandet bliver erfarne Kent Nielsen. På grund af en ankeloperation tiltræder han dog først 1. juni næste år. Derfor er den tidligere SIF-spiller og ex-træner i Skive og FC Vestsjælland, Michael Hansen, ansat for resten af denne sæson, hvorefter han overgår til en ny stilling som head of coaching i klubben.

Dermed er tingene omkring den sportslige ledelse i Silkeborg IF på plads. Jesper Stüker er sportschef, Michael Hansen cheftræner sæsonen ud, hvorefter Kent Nielsen overtager og Hansen bliver head of coaching, mens Peder Knudsen fortsætter som assistent, Dennis Pedersen som A+ træner og Henrik Ipsen som målmandstræner.

– Vi har fundet den suverænt stærkeste løsning, vi kunne opnå i den situation, vi er i. Kent er en meget dygtig træner, og han passer ind i klubbens kultur, strategi og måden, vi gerne vil spille fodbold på. Omstændighederne gør, at han først kan tiltræde 1. juni 2019, og derfor er jeg meget glad for, at Michael Hansen har kunnet træde til. Den primære aftale med ham er, at han skal være vores nye head of coaching, men at han, indtil Kent Nielsen kan tiltræde, varetager jobbet som cheftræner. Han kommer som det friske pust med ny energi her og nu, siger sportschef Jesper Stüker.

Gammel kending
Michael Hansen er en gammel kending af Silkeborg IF, som han spillede 214 kampe for i to perioder, først 1991-96 og dernæst 2006-07. Efter afslutningen på karrieren fungerede han som træner på Silkeborg Fodbold College inden karrieren førte ham videre til cheftrænerjobs i Skive IK og FC Vestsjælland. Han har gennem de seneste to år været ansat som direktør i 2. divisionsklubben Ringkøbing IF, hvor han stoppede i maj. Jobbet som head of coaching er en nyoprettet stilling i SIF og et nyt DBU-krav for klubber med A-licens.

– Jeg glæder mig til opgaven – både den jeg står umiddelbart overfor som cheftræner og siden som head of coaching. Jeg kender klubben ganske godt både i forhold til førsteholdet og på talentniveau, og i forbindelse med min ansættelse som head of coaching har jeg også allerede haft rigtig gode samtaler med ledelsen. Jeg kommer med det, jeg kan, og skal først og fremmest være mig selv. Og så handler det jo i bund og grund om, at spillerne skal vise sig frem. Nu har hver enkelt chancen for at vise hvad de kan, og dermed kan vi rejse os sammen, siger Michael Hansen.

Kent Nielsen har skrevet en 3-årig kontrakt med Silkeborg IF gældende fra 1. juni 2019. Den 56-årige træner har senest været tre sæsoner i OB og har ud over fynboerne i de seneste godt 18 år stået i spidsen for AGF, AC Horsens, Brøndby og AaB.

Kent Nielsen vil i første omgang ikke blive et synligt ansigt på JYSK park. Men ser frem til at blive en del af klubben i Søhøjlandet, når han er igennem sin operation og efterfølgende genoptræning.

Sund klub med gode værdier
– Jeg glæder mig til opgaven i Silkeborg og være med til at præge og indfri de sportslige mål, som klubben har. Jeg kender SIF som en sund klub med gode værdier og et flot talent-set-up. Når man som jeg har været med i en del år, så er der en stor tilfredsstillelse i at være med til at udvikle nye spillere. SIF har med salg af profiler som Robert Skov, Jens Martin Gammelby og Sammy Skytte vist, at klubben gør et flot stykke talentarbejde. Det ser jeg frem til at blive en del af. Jeg bliver dog ikke en del af hverdagen i klubben før næste år, hvor jeg igen vil være fysisk fit for fight. Indtil da skal Michael Hansen og den øvrige sportslige stab have ro til at udføre den opgave, de er ansat til. Men jeg vil følge meget interesseret med fra sidelinjen, siger Kent Nielsen, der efter ankeloperationen skal gennem et halvt års genoptræning.

Michael Hansen tiltræder allerede i dag og vil træne med SIF-truppen her til formiddag. Træningen foregår på JYSK park fra kl. 10.30 og er åben for pressen.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 15.04. kl. 19.00
Scroll til toppen