29. maj 2014

Vejle stjal SIFs sejrsfest

Det lignede længe oprykning til SIF søndag eftermiddag på Mascot Park, men en sen Vejle-udligning ødelagde festen i Søhøjlandet.

Det blev ikke denne torsdag, at SIF sikrede sig oprykning. Med en 2-0 føring lignede det ellers længe en triumf for SIFerne, men på to mål i 2. halvleg – det sidste syv minutter før tid – ødelagde Vejle SIF-festen og sikrede sig 2-2.

Cheftræner Jesper Sørensen havde foretaget et par ændringer i sin startopstilling i forhold til den seneste kamp i Hjørring tre døgn tidligere. Jesper Mikkelsen var tilbage efter afsonet karantæne, hvilket betød at Thorbjørn Holst tog plads på bænken. Det samme gjorde Christian Sørensen, da Christian Holst havde fået startplads af cheftræneren.

Kampen fik den bedst tænkelige start for SIF. Allerede inden spillerne løb på banen vidste de, at Fredericia havde vundet 2-0 over Lyngby, hvilket med sejr ville give SIF oprykning til Superligaen. Det virkede til at sætte ekstra fut i SIF-fødderne. I hvert fald var der ikke spillet mere end godt tre minutter, før bolden lå i nettet bag Vejle-keeper Kristian Fæste, sendt derind af Emil Scheel, der selv tog bolden forbi en Vejle-forsvarer, inden han sendte den fladt i nettet.

2-0 ved Christian Holst
SIF-tilhængerne skulle ikke vente længe, inden der kom mere gang i festen. Efter godt 14 minutters spil driblede Christian Holst sig fri af Vejle-keeper Kristian Fæste ved at bevæge sig væk fra målet, hvorefter han sendte den i en bue i netttet via den ene opstander til 2-0. I minuttet efter havde Andreas Albers et godt Vejle-drøn mod SIF-målet, men i flyvende stil klarede Kasper Jensen til hjørnespark. Det lignede en fest i Søhøjlandet.

SIF var herefter i fin kontrol af kampen, selv om Vejle kom bedre med. De røde var stadig farligst, og Jesper Mikkelsen havde et nærgående frisparksforsøg efter en halv time, som Kristian Fæste i Vejle-målet dog fik vippet over tværribben. Daniel A. Pedersen testede også Vejle-målmanden med et fladt skud 10 minutter senere, som han kun lige fik handsken på og dirigeret til hjørnespark.

Det blev 1. halvlegs sidste chance, og så kunne spillerne gå til pause efter en underholdende halvleg til tilhængernes stående ovationer.

2. halvleg blev indledt som 1. med SIF i kontrol og chancer til Emil Scheel og Morten Beck. Også Vejle havde enkelte tilbud, men hjemmeholdet havde kampen på cruise control.

Vejle reducerer
Alligevel skulle de godt 3.700 tilskuere igennem en nervepirrende fase, for på et hjørnespark i det 66. minut fik Nicolaj Agger reduceret for gæsterne. Ikke at det betød ændringer i kamp-mønsteret, men risikoen for udligning lå latent og lurede, hver gang Vejle forsøgte at bygge en kontra op. Nicolaj Agger var på færde igen efter 72 minutter, men Kasper Jensen fik akkurat hånden på det lumske skud, og på det efterfølgende hjørnespark måtte Nicolaj Ritter redde til hjørnespark.

Jesper Sørensen foretog sine udskiftninger. Thorbjørn Holst kom ind på midtbanen for en dødtræt Emil Scheel, Christian Holst blev vekslet med Christian Sørensen og Nicolaj Ritter udgik for Ari Mohr Jónsson.

Det forhindrede dog ikke Vejle i at sikre sig den udligning, der havde luret latent gennem 2. halvleg. Syv minutter før tid headede Andreas Albers bolden i nettet til 2-2, og så blev oprykningsfesten sendt i dybfryseren. Nicolaj Agger kunne endda have gjort det til 3-2 minuttet senere, men Kasper Jensen parerede hans skud.

I de sidste fem minutter forsøgte SIF at fremtvinge en afgørelse. Jeppe Illum havde et behjertet skud, der gik over mål, men mere blev det ikke til.

SIF spiller igen allerede på søndag, når Jesper Sørensens mandskab skal en tur til HB Køge. Der er kampstart kl. 16.00.

NordicBetLigaen, 31. spillerunde, torsdag 29. maj kl. 17.15 på Mascot Park:
Silkeborg IF – Vejle B. 2-2 (2-0)
Mål: 1-0 Emil Scheel (4.), 2-0 Christian Holst (15.), 2-1 Nicolaj Agger (66.), 2-2 Andreas Albers (83.)
Advarsler: Daniel A. Pedersen, Silkeborg, Rasmus Hansen, Daniel Norouzi, Vejle.
Tilskuere: 3.786
Silkeborg IF (3-4-3): Kasper Jensen – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Jesper Mikkelsen – Frank Hansen, Emil Scheel (75.: Thorbjørn Holst), Daniel A. Pedersen, Nicolaj Ritter (79.: Ari Mohr Jónsson) – Christian Holst /78.: Christian Sørensen), Morten Beck, Jeppe Illum.
Vejle B (4-4-2): Kristian Fæste – Derrick Nissen, Jonas Neftali, Joao Pareira, Daniel Norouzi (70.: Viljormur Davidsen) – Kaimar Saag (76.: Christian Sivebæk), Kristian Gaarde, Rasmus Hansen, Nicolaj Agger – Henrik Bødker, Andreas Albers.