21. april 2014

SIF-sejr over bundholdet

Marienlyst blev 2. Påskedag sendt hjem til Fyn med et nederlag på 2-0. SIF var i kontrol i det meste af kampen og skulle have vundet større.

Selv om man skulle helt hen til det 86. minut før den definitive afgørelse på mandagens kamp på Mascot Park mellem SIF og Marienlyst faldt, var der tale om en aldeles sikker sejr på 2-0 til SIF. Hjemmeholdet slap aldrig for alvor kontrollen over kampen og burde have vundet en større sejr, men en kombination af uheld og dygtigt målmandsspil af Jeppe Kirk i Marienlyst-målet forhindrede mere end de to mål, det blev til.

Hos SIFs 11 startende var der flere ændringer i forhold til Skærtorsdagens 5-1 sejr over AB i Gladsaxe. Nicolaj Køhlert var ude med karantæne, og derfor overtog Daniel A. Pedersen positionen på den defensive midtbane. Det gav rum til Christian Sørensen på venstre back, og længere fremme var Adeola Runsewe erstattet med Christian Holst, der havde fået “starttilladelse” for første gang i foråret.

I det bageste forsvar var både Dennis Flinta og Jesper Mikkelsen tilbage efter henholdsvis karantæne og sygdom. Det sendte Jens Martin Gammelby og Sune Kiilerich på bænken i forhold til AB-kampen.

SIF lagde fra start et godt pres på sin fynske modstander, og første chance opstod efter fem minutters spil. Godt opspil bragte Christian Sørensen til et fladt indlæg, som Morten Beck lige akkurat ikke nåede tæt under mål. Tre minutter senere havde Emil Scheel et godt skudforsøg klaret til hjørne af Marienlyst-keeper Jeppe Kirk efter et godt rush i højre side af Frans Dhia Putros. Morten Beck var tæt på minuttet efter, men fik ikke ordentlig træf på bolden i fri position efter godt forarbejde af Illum og Christian Holst, og få minutter senere måtte han også se Jeppe Kirk parere et forsøg i fri position til hjørne.

Smuk bue over målmanden
Det trak efterhånden op til en SIF-scoring, der totalt sad på kampen i denne fase. Og de medlevende fans på Mascot Park skulle da heller ikke vente længe. I det 16. minut tog Daniel A. Pedersen en skudchance udenfor Marienlyst-feltet, og han kunne se bolden gå i en smuk bue ind over Jeppe Kirk i Marienlyst-målet og via den ene opstander lægge sig til rettet i netmaskerne.

Minuttet efter føringsmålet havde Jeppe Illum et lumsk skud lige forbi den ene opstander, men ellers gik kampen ind i en fase, hvor Marienlyst kom lidt bedre med, dog uden at skabe farlige situationer foran SIF-målet.

Op mod pausen fik SIF igen godt fat i kampen og havde flere tilløb til chancer uden at det for alvor blev farligt. Tættest på var Emil Scheel med et hovedstød på indlæg af Jesper Mikkelsen. Dermed kunne SIFerne gå til pause foran med et enkelt mål.

2. halvleg blev indledt med en stor chance til Frans Dhia Putros, der helt fri på mål brændte sin chance for at komme på måltavlen for SIF for første gang, da han skød over Marienlyst-målet. I fortsættelsen sad SIF fortsat solidt på kampen og producerede stribevis af hjørnespark og optræk til chancer. Det burde have været 2-0 efter en times spil, da Frans Dhia Putros med sit utrættelige arbejde kom frem til endnu et indlæg. Han lagde den fladt ind foran mål, hvor Christian Holst var løbet i position, men den færøske landsholdsspiller missede sit træf på bolden, så den blot blev snittet og gik til målspark.

Comeback til Jesper Bech
Også Jeppe Illum var tæt på, men måtte se sit forsøg klaret til hjørnespark af Marienlyst-målmand Jeppe Kirk efter godt sammenspil med Frans Dhia Putros og Christian Holst. Både Jeppe Illum med endnu et forsøg og Daniel A. Pedersen med et skud i sidenettet var tæt på at øge SIF-føringen, men det blev i stedet Jesper Bech, der høstede 2. halvlegs største bifald indtil da, da han efter 70 minutters spil blev skiftet ind som erstatning for Morten Beck. Gensynet med Bech var hjerteligt fra SIF-fansenes side efter at SIF-profilen har siddet ude med en skade siden 29. september sidste år.

13 minutter før tid fik Christian Holst 2. halvlegs største chance spillet godt fri af Jeppe Illum, men han gik for dybt i bolden med sit spark og måtte se bolden stryge over mål.

Bedst som kampen var ved at ende i 1-0 slap Christian Sørensen fri i Marienlyst-feltet og sendte bolden under den fynske keeper til 2-0. Dermed lukkede han kampen definitivt og skaffede SIF en af de mest velfortjente sejre på Mascot Park i denne sæson. Fansene fik et stolpeskud af Frans Dhia Putros at gå hjempå i overtiden som en illustration af den alt for lille SIF-sejr.

SIF spiller igen om en uge på Casa Arena mod AC Horsens, mens næste hjemmekamp spilles fredag den 9. maj kl. 20.15 mod topholdet Hobro.

NordicBet-ligaen, 24. spillerunde, mandag den 21. april kl. 13.45 på Mascot Park:
Silkeborg IF – BK Marienlyst 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Daniel A. Pedersen (16.), 2-0 Christian Sørensen (86.)
Advarsler: Frans Dhia Putros, Daniel A. Pedersen, SIF
Tilskuere: 2.250
Dommer: Dennis Mogensen
Silkeborg IF (3-5-1-1): Kasper Jensen – Thorbjørn Holst, Dennis Flinta, Jesper Mikkelsen – Frans Dhia Putros, Jeppe Illum, Daniel A. Pedersen, Emil Scheel (81.: Bjarni Vidarsson), Christian Sørensen – Christian Holst (86.: Adeola Runsewe) – Morten Beck (71.: Jesper Bech).
Marienlyst (4-5-1): Jeppe Kirk – Jens Mårtensen, Benjamin Hansen, Johnny Andersen, Nikolaj Kjær (57.: Jack Nielsen) – Mark Tubæk, Christian Bannis, Emil La Cour, Martin Mortensen, Lasse Kingo Rasmussen (69.: Christian K. Rasmussen) – Jakob Udesen.

• 1-0 Daniel A. Pedersen (16.)