27. april 2014

SIF-sejr i fremragende topkamp

I en fremragende fodboldkamp vandt SIF en fortjent sejr på 3-2 i Horsens. Mål af Morten Beck, Jeppe Illum og Dennis Flinta.

Det var en ægte topkamp. Intens, spillemæssigt fremragende med to hold, der hele tiden søgte sejren. Ganske fortjent blev det Silkeborg IF, der trak sig sejrrigt ud af opgøret. Både i chancer og spil var gæsterne det bedste hold, og dermed fik SIF omsider den sejr over Horsens, som de rødblusede har tørstet efter hele sæsonen.

Gennem samtlige 90 minutter blev SIF bakket forbilledligt op af de omkring 300 SIF-fans, der havde taget turen til Horsens. Også fansene havde stor ære af SIF-sejren.

Silkeborg IF stillede med Bjarni Vidarsson i startopstillingen for første gang i denne sæson, idet Emil Scheel måtte melde fra med en skade. Islændingen var placeret på den centrale midtbane sammen med Nicolaj Køhlert i Jesper Sørensens til lejligheden valgte 3-4-3 opstilling. I forsvaret fik unge Jens Martin Gammelby startplads i fravær af Thorbjørn Holst, der måtte melde fra med en skade.

Allerede i det fjerde minut var Jeppe Illum tæt på at bringe SIF foran, da han  med brystet tog en god fremlægning fra Christian Holst med sig. Han sendte bolden mod det fjerneste hjørne, men måtte se Lasse Heinze klare til hjørnespark. Også på hjørnesparket blev der skabt fare foran Horsens-målet, men igen endte bolden med at blive reddet af Lasse Heinze.

SIF-mål underkendt for off-side
Det var indledningen til en rigtig god SIF-periode, hvor det faktisk også lykkedes de rødblusede at score. Morten Beck fik bolden i nettet i det 9. minut, men målet blev underkendt for off-side til stor frustration for SIFerne, idet bolden kom fra en Horsens-forsvarer, hvorved SIF-topscoreren ikke var i strafbar off-side-position. Men i stedet for SIF-føring var det eneste, gæsterne fik ud af det, en advarsel til Christian Holst.

SIF fortsatte de angrebslystne takter, og allerede i det 13. minut var SIF igen tæt på. Flinta brød godt igennem i højre side og lagde bolden fladt ind foran mål, hvor Christian Holst kun snittede den, så Morten Beck heller ikke kunne nå frem og putte bolden i det tomme mål. Gode takter, men ingen mål.

Horsens var enkelte gange farlige i sine omstillinger, men bolden var mest på SIF-fødder i den indledende fase. Paradoksalt var det efter en god Horsens-periode midtvejs i halvlegen, at SIF kom foran. Dennis Flinta førte bolden op midt i banen, Morten Beck stak i dybden og modtog bolden på kanten af offside, gik direkte mod mål og sendte den under Lasse Heinze til en aldeles fortjent SIF-føring.

Udligning efter SIF-chancer
I fortsættelsen var SIF tæt på 2-0. Jeppe Illum skød på overliggeren og Christian Sørensen måtte se et skud pareret af Heinze i Horsens-målet. I stedet kom Horsens på 1-1, da Lasse Kryger tog chancen med et fladt skud udenfor Silkeborg-feltet og kunne se bolden gå forbi Kasper Jensen ude ved den ene opstander. Da var der spillet knap en halv time i en kamp med høj underholdningsværdi og masser af chancer.

I det sidste kvarter af 1. halvleg havde Horsens mest spil og også optræk til de chancer, der blev skabt, men stillingen holdt sig ved 1-1 efter en underholdende halvleg, der var en topkamp værdig. Eneste minus set med SIF-øjne var, at de rødblusede skulle have ført med to-tre mål på baggrund af de mange chancer i den første halve time.

SIF kom spillemæssigt godt ud til 2. halvleg og pressede Horsens højt oppe på banen – så højt at Morten Beck var ved at komme på måltavlen igen, da han fik blokeret et spark fra Lasse Heinze. Bolden gik dog til målspark. MOrten Beck var efter knapt en times spil igen på færde foran Horsens-målet, da han hovedstødte en dårlig clearing af Horsens-forsvaret mod Lasse Heinzes mål. Beck blev dog presset så meget i afslutningen, at Heinze kunne gribe bolden.

Kort efter foretog Jesper Sørensen sin første udskiftning, da han vekslede Christian Sørensen med Nicolaj Ritter, der dermed kom i aktion for første gang siden forårspremieren mod Hvidovre, hvor han måtte udgå med en fiberskade.

2-1 og 3-1
Nicolaj Ritter havde da også en afgørende fod med i SIFs føringstræffer efter 70 minutter, da han snød Horsens-backen Erik Marxen og gled fri i SIFs venstreside, spillede Illum fri til skud. Og hvilket skud. Illum svingede bolden i en bue mod fjerneste opstander, og via denne gik den i mål til SIF-scoring. 2-1 – ganske fortjent i en 2. halvleg, der indtil da ikke helt havde nået de første 45 minutters højder.

Men hvem tænkte på spillemæssige højdert, da først det blev 3-1 til SIF. Dennis Flinta steg uimodståeligt op og headede et hjørnespark fra Jesper Mikkkelsen i nettet. Da manglede der et kvarter, og det  lignede umiskendeligt en SIF-sejr.

Sådan blev det, selvom Jude Nworuh fik reduceret i overtiden, og dermed holder SIF fast i sin topplacering inden næste opgave, der er udekampen mod Brønshøj på lørdag.

AC Horsens – Silkeborg IF 2-3 (1-1)
Mål: 0-1 Morten Beck (25.), 1-1 Lasse Kryger (28.) 1-2 Jeppe Illum (70.), 3-1 Dennis Flinta (75.), 3-2 Jude Nworuh (90.)
Advarsler: Anders Randrup, AC Horsens, Christian Holst, Nicolaj Køhlert, SIF.
Tilskuere: 3.224
Dommer: Chris Johansen
AC Horsens (4-5-1): Lasse Heinze -Anders Randrup, Sebastien Ibeagha, Søren Jensen, Erik Marxen – Lasse Kryger, Steffen Kielstrup, Martin Retov (76.: Jude Nworuh), Janus Drachmann, Troels Kløve (65.: Thomas Kortegaard (77.: Frederik Helstrup) – Andre Bjerregaard.
Silkeborg IF (3-4-3): Kasper Jensen – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Jesper Mikkelsen – Frank Hansen, Nicolaj Køhlert, Bjarni Vidarsson, Christian Sørensen (63.: Nicolaj Ritter) – Christian Holst (76.: Adeola Runsewe), Morten Beck, Jeppe Illum (88.: Jesper Bech).
Cheftræner: Jesper Sørensen

• 0-1 Morten Beck (25.)
  • 1-1 Lasse Kryger (28.) 1-2 Jeppe Illum (70.)