3. december 2015

Robert Skov reddede SIF

På et mål i næstsidste minut sørgede Robert Skov for 1-1 mod AC Horsens efter en 2. halvleg, hvor SIF var i totaldominans.

Robert Skov blev dagens helt for SIF, da han i det 89. minut udlignede til 1-1 i torsdagens kamp mod AC Horsens på Mascot Park. Efter en sløj 1. halvleg, hvor SIF gik til pausen nede med 1-0 lagde hjemmeholdet i hele 2. halvleg et massivt pres på gæsterne. Chancer var der også på stribe, men nederlaget truede, da kampen gik ind i sin afsluttende fase. Men Robert Skov ville det anderledes. Med et fladt skud udlignede han til 1-1 og reddede dermed det ene point hjem til SIF.

I forhold til 3-1 sejren i Vejle fire dage tidligere var der lavet to ændringer i startopstillingen. Den ene var tvunget, Mikkel Vendelbo sad ude med karantæne, og i hans sted var der karrierens første start-plads til Sammy Skytte, den anden var taktisk, idet Nicolaj Ritter var tilbage på sin vante position som venstre back efter at Gustav Dahl havde varetaget positionen i Vejle.

Kampens første chance tilfaldt Horsens efter en jævnbyrdig indledning. Kjartan Finnbogasson kom til skud i SIF-feltet, men tordnede bolden over mål. Da var der spillet syv minutter, og blot to minutter senere var islændingen igen på færde foran SIF-målet med et hovedstød, som Thorbjørn Holst dog fik afværget.

SIF fik ikke rigtigt sat sit spil overfor et aggressivt og duel-villigt Horsens-hold, og det blev til flere farlige situationer. André Bjerregaard forsøgte fra tæt hold med ryggen mod mål at rette et hovedstød af, men fik sendt bolden forbi mål, mens SIF kom frem til et par hjørnespark, der dog ikke førte til noget.

Horsens-føring af islandsk angriber
Det var således ikke ufortjent, at Horsens bragte sig foran efter knap en halv times spil. Et indlæg fra SIFs højreside asf Frederik Møller gik på tværs af SIF-feltet, og ved bagstolpen dukkede Horsens-topscorer Kjartan Finnbogasson op og gled bolden i nettet til gæsteføring 1-0.

Målet fik SIF længere frem på banen, og i de følgende minutter havde Nicolaj Agger to gode forsøg, først et skud, som Horsens-målmand Nicklas Dannevang parerede til hjørne, og dernæst et hovedstød sat op af Andreas Albers, hvor SIF-angriberen også var tæt på.

Tættere på kom SIF dog ikke inden dommer Sandi Putros fløjtede til pause. En 1. halvleg med Horsens i teten og et SIF-mandskab, der havde svært ved for alvor at få sat spillet.

Det var tydeligt, at der var blevet talt om at få lagt mere energi i både pres og dueller fra 2. halvlegs start, for SIF pressede gæsterne ned i eget fel med et par hjørnespark og et godt skudforsøg af Martin Thomsen som resultat indenfor de første tre minutter af 2. halvleg. Nicolaj Ritter havde et godt gennembrud i Horsens-feltet, men blev stoppet af Jeppe Mehl. Dommer Putros overhørte dog opfordringerne fra tilhængerskaren bag mål om at dømme straffespark og vinkede afværgende.

SIF i totaldominans
Emil Scheel headede bolden i nettet i det 52. minut, men SIFeren havde givet Joseph Mensah et lille skub i ryggen inden han steg til vejrs, så målet blev annulleret, igen til stor frustration for SIF-fansene bag målet.

Der var kun et hold på banen i denne periode. På et godt indlæg fra Jens Martin Gammelby på højrekanten headede Martin Thomsen til bolden tæt under mål, men efter at den havde studset i græsset fik Horsens-målmand Nicklas Dannevang pareret til hjørnespark. Det trak mere og mere op til en SIF-scoring.

Fra Horsens-bænken reagerede Bo Henriksen med en dobbeltudskiftning. De letbenede Mensah og målscorer Finnbogasson gik ud og ind kom mere fysik med Malthe Boesen og Mikkel Jespersen.

Det ændrede dog ikke kampbilledet. Nicolaj Agger kom i det 63. minut lige akkurat for sent til et godt indlæg fra Emil Scheel efter et godt og kvikt angreb gennemført af SIFerne. Robert Skov havde også et kvalificeret skudforsøg, der blev blokeret i Horsens-forsvaret, og efterhånden så det ud til at hjemmeholdet ville løbe tør for muligheder.

Mod slut havde SIF dog en gylden mulighed, først ved Jeppe Illum og dernæst Robert Skov på riposten, men begge forsøg blev blokeret af et desperat Horsens-forsvar. I det 89. minut kunne Horsens-bastionen dog ikke længere. Robert Skov slog til med et godt fladt skud, der strøg i nettet til slutresultatet 1-1.

I et forsøg på at lægge yderligere pres på Horsens havde SIF skiftet Jeppe Illum ind i det sidste kvarter. Han erstattede Nicolaj Agger. Med knap 10 minutter igen kom Marcus Solberg på banen for at vende udviklingen, men heller ikke det gav mål, men så var det, at Robert Skov dukkede op og reddede aftenen.

SIF spiller igen til foråret, hvor FC Vestsjælland kommer på besøg 6. marts, hvis ikke klubben er gået konkurs inden.