28. november 2015

Smuk SIF-sejr på solrig lørdag

På mål af Martin Thomsen, Emil Scheel og Sammy Skytte vandt SIF lørdag en fortjent sejr med 3-1 i Nørreskoven.

På en smuk og solrig november-lørdag i Nørreskoven sikrede SIF sig tre vigtige point på lige så smuk en indsats. I store dele af kampen i SIF i total kontrol, og på mål af Martin Thomsen og Emil Scheel blev tingene afgjort. Og de gange, Vejle kom tæt på, var Thomas Nørgaard som så ofte før i denne sæson en sikker sidste skanse i SIF-målet. Der blev spænding til sidst efter Vejles reduceringsmål, men SIF kørte sejren hjem.

Cheftræner Peter Sørensen havde flere ændringer i sin startopstilling i forhold til seneste kamp mod Næstved to uger tidligere. Gustav Dahl havde fået startplads på positionen som venstre back, hvilket betød at Nicolaj Ritter måtte tage plads på bænken. I midterforsvaret hed makkerparret Thorbjørn Holst/Dennis Flinta og oppe foran var det den tidligere Vejle-duo Andreas Albers og Nicolaj Agger, der var blevet valgt.

Stadionuret havde knapt rundet det første minut, da SIF havde sin første chance. Andreas Albers fyrede et godt, fladt skud af fra kanten af feltet, men bolden sneg sig lige udneom den ene stolpe. Det ar en understregning af en agressiv og initiativrig SIF-start på kampen. Også Emil Scheel bød ind med et godt langskud, der også suste lige forbi.

Efter 10 minutters spil var Andreas Albers meget tæt på at bringe SIF på 1-0, da han blev stukket godt fri i dybden af Robert Skov. Helt fri m Kristian Fæste i Vejle-målet måtte han dog se sin afslutning pareret til hjørnespark. Indtil da havde der stået SIF på kampen, og der lå en gæsteføring og lurede over Nørreskoven.

Frisparksperle af Thomsen
Den kom i det 19. minut. Martin Thomsen blev fældet lige foran Vejles straffesparksfelt, og han tog sig selv af frisparket. Det var en god idé, for med venstrebenet dirigerede han bolden forbi muren og ind i det nærmeste hjørne. Kristian Fæste i hjemmeholdets mål var på vej derud, men bolden var placeret så yderligt, at han ikke havde en chance. Efterårets mest fortjente føring til SIFerne, der indtil da havde været i total dominans.

Efter scoringen fortsatte SIF med at have kontrol over kampen. Efter godt 25 minutters spil forsøgte Emil Sceel sig igen med et langskud, der dog blev blokeret til hjørnespark.

Man skulle helt hen i det 33. minut, før Vejle havde sin første egentlige chance. Thomas Mikkelsen headede mod mål, men Thorbjørn Holst fik sendt bolden ud til hjemmeholdets første hjørnespark. Tilbuddet kom efter nogle minutter, hvor SIFerne havde stillet sig for langt tilbage på banen, men cheftræner Peter Sørensens markante udmeldinger på sidelinjen fik atter de til lejligheden sortklædte gæster til at flytte spillet op på Vejles banehalvdel.

I et kontraløb var Thomas Mikkelsen atter på færde foran SIF-målet, men her var Thomas Nørgaard på sin plads med en fin redning. Det var efter 36 minutters spil. Minuttet efter stødte Nørgaard sammen med Mikkelsen igen og måtte have behandling. SIFerne slap dog med skrækken: Nørgaard var efter kort tid klar til at genoptage kampen.

Kæmpe chance til Vendelbo
SIF kunne gå til pausen med føringen i behold. Robert Skov havde et godt sololøb over en halv bane, hvor han endte med at sparke forbi. SIF-føringen var fortjent efter en halvleg, hvor den første halve time havde budt på total-dominans fra gæsterne, hvorefter hjemmeholdet kom bedre med i det sidste kvarter.

Fra 2. halvlegs start var SIF tilbage i førersædet, og det kunne allerede i det 48. minut være blevet 2-0. Mikkel Vendelbo nåede et godt indlæg fra Nicolaj Agger med pandebrasken tæt under mål, men Kristian Fæste fik vippet bolden til hjørnespark. I den anden ende fiskede Thomas Nørgaard en god redning ud af ærmet, da Hakan Redzep fyrede kanonen af fra kanten af feltet.

Scheel til 2-0 fra spids vinkel
I det hele taget blev det en chancerig indledning på 2. halvleg. I det 57. minut fik Andreas Albers chancen tæt under mål efter et hjørnespark, men mirakuløst fik Kristian Fæste pareret til hjørnespark.

2-0 målet kom to minutter senere, da Emil Scheel brød igennem fra venstrekanten. Han driblede ind i feltet og sparkede fra spids vinkel bolden under Kristian Fæste. Et glimrende mål af SIFeren. Nu lugede der grangiveligt af SIF-sejr helt ude over Vejle Fjord.

Kampens dramatiske højdepunkt opstod efter godt 70 minutter, da Anders Kaagh faldt omkuld i SIFs straffesparksfelt efter nærkontakt med Jens Martin Gammelby. Dommer Jesper Nielsen vinkede dog afværgende til stor utilfredshed for Vejle-fansene bag SIFs mål.

Me 10 mnutter igen fik Vejle reduceret efter en fornem solotur af Joan Simun Edmundsson, og nu ændrede kampen karakter. Vejle pressede naturligt nok på for udligning, og SIF blev presset længere tilbage på banen.

SIF havde dog den største chance i slutminutterne, da Albers i fri position skød på målmanden og Sammy Skytte på riposten ramte stolpen.

I de døende sekunder kom Sammy Skytte også på måltavlen, da han bragte SIF på 3-1 i en kontra, godt sat op af Andreas Albers.

SIF spiller årets sidste kamp på torsdag, når AC Horsens kommer på besøg på Mascot Park. Der er kampstart kl. 19.00.

Bet25 Ligaen, 19. spillerunde, lørdag den 28. november 2015 kl. 12.45 på Vejle Stadion:
Vejle Boldklub – Silkeborg IF 1-3 (0-1)
Mål: 0-1 Martin Thomsen (19.), 0-2 Emil Scheel (59.), 1-2 Joan Simun Edmundsson (77.), 1-3 Selvmål (90.).
Advarsler: Ole Bisp Rasmussen, Vejle, Mikkel Vendelbo, SIF.
Tilskuere:1.841
Vejle B (4-4-1-1): Kristian Fæste – Ole Bisp Rasmussen, Niels Bips Rasmussen, Jacob Dehn Andersen, Viljormur Davidsen – Hakan Redzep (80.: Christian Kudsk), Kristian Gaard, Steffen Kielstrup (80.: Kim Elgaard), Denis Fazlagic – Joan Simun Edmundsson – Thomas Mikkelsen (52.: Anders Kaagh).
Cheftræner: Kleber Sarenpää.
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Gustav Dahl (77.: Nicolaj Ritter) – Robert Skov (88.: Simon Jakobsen), Mikkel Vendelbo, Martin Thomsen, Emil Scheel – Nicolaj Agger (68.: Sammy Skytte) – Andreas Albers.
Cheftræner: Peter Sørensen.

• 0-1 Martin Thomsen (19.)
  • 0-2 Emil Scheel (59.)
  • 1-2 Joan Simun Edmundsson (77.)