10. marts 2016

SIF-nederlag i forårspremieren

I en lige kamp, der kunne være gået begge veje, trak gæsterne fra Fredericia det længste strå. Efter de 90 minutter kunne de rejse hjem fra Silkeborg med en sejr på 0-1.

Det var en ellers ganske normal, råkold torsdag aften i Silkeborg at byens hold Silkeborg IF tog imod ligarivalerne fra FC Fredericia hjemme på Mascot Park til den måske vigtigste forårssæson i mange, mange år for klubben. Inden kampen var SIF kun et enkelt point fra den oprykningsgivende 3. plads, og med en sejr kunne holdet dermed midlertidigt overhale rivalerne fra Horsens og ligge pres på dem inden deres kamp senere på ugen. Gæsterne fra Fredericia fristede inden kampen til en plads midt i rækken.

Cheftræner for Silkeborg, Peter Sørensen, havde i dagene op til kampen forudsagt, at det ville tage lidt tid at vænne sig til græsunderlaget, i stedet for det kunstgræs, man op til kampen havde trænet på. Og han fik ret. Det blev en nervøs start fra begge mandskaber, som lige skulle finde sig til rette.

Efter ni minutter kom kampens første dramastiske øjeblik så. SIF-målmand blev presset af Fredericia-angriber Brent McGrath, som vandt luftduellen med SIF-keeperen og headede bolden i mål. Dommeren – i dagens anledning Chris Johansen – så dog et frispark til Nørgaard i situationen, og SIF slap dermed med skrækken og en mavepuster til målmanden.

Det var som om situationen satte sig en smule i SIF-spillerne, og i de efterfølgende minutter dominerede gæsterne. Alligevel var det SIF, der kom frem til den næste store chance. Robert Skov fik lidt heldigt spillet nyankomne Skhirtladze fri, og Fredericia-målmand Thomas Mikkelsen lavede straffe på angriberen. Inden da blev der dog vinket offside på Skhirtladze i situationen.

Agger med muligheder
Herefter var det så som så med det gode spil, og meget af kampen foregik midt på banen. Ud af ingenting fik venstrefløj Nicolaj Agger dog vendt rundt på en tallerken og flot afsluttet i fjerneste hjørne efter 21 minutter. Thomas Mikkelsen var dog på plads i gæsternes mål. Samme Agger kom få minutter senere til en fin hovedstødschance, som han dog desværre ikke fik nok kraft på. 0-0 efter den første tredjedel af kampen.

Og det virkede gæsterne tilfredse med. Målmand Thomas Mikkelsen tog sig god tid, og det samme gjorde resten af holdet ved dødbolde og når bolden blot skulle holdes i egne rækker. Værd at bemærke var det dog, at FCF-cheftræner Jesper Sørensen – ligesom sin kollega Peter Sørensen i øvrigt – virkede mindre tilfreds og lystigt stod og gestikulerede helt ude ved sidelinjen. En interessant opvisning på hver sin side af midterlinjen fra de to venner.

Efter 44 minutter kom kampens hidtil største chance så. Brent McGratch kom i løbeduel med SIF-anfører Thorbjørn Holst Rasmussen, fik erobret bolden og var alene i gennem med Thomas Nørgaard. Målmanden var dog klar og fik reddet til hjørnespark. Stærkt af Nørgaard. Straks efter hjørnesparket fløjtede dommeren så til halvleg. 0-0 på Mascot Park ved pausen.

Og den pause så Siilkeborg ud til at have brugt fornuftigt. Der var ingen udskiftninger hos nogen af holdene. Til gengæld startede hjemmeholdet stærkt, og allerede efter 47 minutter faldt der en stor chance af til det nyindkøbte Ulrik Flo. Desværre kom den tidligere SIF-spiller Frans Putros i vejen for Flos afslutning.

SIF-presset fortsatte, og de første ti minutter af 2. halvleg foregik omkring gæsternes målfelt. Vendelbo havde bl.a. en følt afslutning lige uden for feltet, som desværre strøg snært forbi den fjerneste stolpe.

Netop som stadionuret rundede den første time, var det gæsternes tur til at blive farlige. Mathias Hebo Larsen brugte sin fine teknik til at vende på en SIF-spiller midt på banen og sætte kursen mod SIF-målet. Afslutningen voldte dog ikke Thomas Nørgaard i målet problemer.

Nye kræfter på banen
Herefter var det som om, begge trænere mente, at der var brug for nye kræfter på banen. Først kom Emil Scheel ind i stedet for Nicolaj Agger efter 64 minutter, og blot to minutter senere skiftede SIF igen: Nicolaj Ritter på banen i stedet for unge Gustav Dahl. I samme moment gik Fredericias Mikael Rynell ud for at gøre plads til Christian Ege.

Straks herefter begyndte der at ske noget. Den enlige Fredericia-angriber McGrath forsøgte sig med et skud, som røg over mål, og kort efter var Skhirtladze tæt på i den anden ende. Ind ville bolden dog ikke, og efter 70 minutter stod der fortsat 0-0 på de to storskærme på Mascot Park.

Den tidligere SIF-træner, Jesper Sørensen, der førte klubben til oprykning i 2014, foretog kort herefter sin anden taktiske ændring for sin nye klub FC Fredericia. Ind kom Dennis Hoegh. Marco Hansen måtte bide i det sure æble og lade sig udskifte i den vigtige kamp.

Gæsterne bragte sig foran
Norske Ulrik Flo havde angrebet efter en kæmpe chance for at score. Desværre blev skuddet blokeret af Fredericia-forsvaret. Kort efter havde Emil Scheel en kæmpe hovedstødschance efter et Thomsen-hjørnespark. På mystisk vis blev SIFs hidtil største forsøg dog reddet på stregen.

Og så gik det til gengæld galt i den anden ende. Efter et markant SIF-pres slog gæsterne kontra, og via en friløber til Brent McGrath scorede de til 0-1. Den snu angriber rundede Thomas Nørgaard, og så hjalp det lige lidt at Flinta stod på stregen og forsøgte at redde. 0-1 og en katastrofestart på forårssæsonen lurede for SIF.

Cheftræner Peter Sørensen reagerede promte på scoringen og smed store Andreas Albers ind i stedet for højreback Jens Martin Gammelby for at ligge ekstra pres på Fredericia-defensiven. Og pres kom der. Desværre uden de helt store chancer i de næste mange minutter. Intensiteten var der, men SIF manglede det sidste for at komme frem til reelle scoringsmuligheder.

Indtil i overtiden! Dommeren havde lagt minimum tre minutter til, og det var SIF lige ved at udnytte! Efter en halvflugter fra kanten af feltet af Robert Skov og en afretning af FCF, var SIF så tæt på at score, som de overhovedet kunne komme- uden at gøre det! Thomas Mikkelsen hev – desværre for SIF – en vanvidsredning ud af ærmet og viftede forsøget til hjørne.

Og bedst som SIF igen for alvor pressede på for udligningen, var det så tæt på at gå galt i den anden ende. I en kontra sparkede gæsternes Dennis Hoegh på overliggeren. Mere blev det dog ikke til, og derved sluttede kampen 0-1 til gæsterne.

Bet25 Ligaen, 20. spillerunde, torsdag den 10. marts 2016 kl. 18.00 på Mascot Park:
Silkeborg IF – FC Fredericia 0-1 (0-0)
Mål: Brent McGrath (79)
Advarsler: FCF: Vincent Weijl (80), SIF: Davit Skhirtladze (88)
Tilskuere: 1.851
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby (80: Andreas Albers), Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Gustav Dahl (66: Nicolaj Ritter) – Robert Skov, Mikkel Vendelbo, Martin Thomsen, Nicolaj Agger (64: Emil Scheel) – Davit Skhirtladze, Ulrik Flo
Cheftræner: Peter Sørensen
FC Fredericia (5-2-2-1): Thomas Mikkelsen – Mikkel Knudsen, Frans Putros, Matej Podstavek, Nicholas Gotfredsen, Oliver Feldballe – Mikael Rynell (66: Christian Ege), Mathias Hebo Larsen – Vincent Weijl (83: Niels Letort), Marco Hansen (74: Dennis Hoegh) – Brent MaGrath
Cheftræner: Jesper Sørensen