15. april 2012

Ingen point trods lige kamp

Der var fornuftigt SIF-spil i første halvleg, gode chancer i anden – men desværre ingen point med hjem i spillerbussen. Superligaens nr. 2, FC Nordsjælland, vandt med 2-1 over Silkeborg.

Et stramt påskeprogram i det jyske blev i dag afløst af en lang tur til Farum, hvor FC Nordsjælland ventede i Superligaens 26. Runde. FC Nordsjælland indtog før dagens kamp Superligaens 2.plads, og det lignede en svær opgave for Silkeborg, der ikke havde alt for gode erfaringer fra de to holds tidligere opgør og samtidig måtte se bort fra skadede Dennis Flinta og karantæneramte Christian Holst.

Kampen om midtbanen

FCN indledte kampen med at presse Silkeborg tilbage på banen, men Silkeborg bevarede roen, og selvom FCN sad på spillet, blev det ikke farligt for Silkeborg. Farligt blev det efter 8 minutter, hvor en FCN-spiller stak af med en friløber, men keeper Lasse Heinze kom flot ud af sit mål og fik afværget.
Det første der lignede en Silkeborg chance kom efter 12 minutter, hvor Christopher Poulsen fra venstre side sparkede den ind i FCNs felt. Farligt blev det dog ikke, og SIF fik kun et hjørnespark ud af situationen.
FCN rykkede tættere på
22 minutter spillet og stadig var det FCN, der sad på spillet. Mens de stort set ikke kom til chancer det første kvarter, begyndte nordsjællænderne dog at komme tættere på Silkeborgs mål. Stadig uden rigtigt at blive farlige.
Silkeborg var også godt med, men efter 25 minutter havde ingen af holdene for alvor skabt chancer.
Flot opspil og første chance
Efter 30 minutter kom Silkeborg omsider tæt på FCN-målet. Et fint opspil i højre side af banen endte hos Frank Hansen, der lagde den godt ind til Risgård foran målet. Risgård ramte bolden fint, men desværre kom en FCN-spiller i vejen og blokerede skuddet. Kampens største chance indtil da.
Silkeborg spillede forfnuftigt og kom nu til chancer
Efter 40 minutter begyndte det at brænde mere på foran FCNs mål. Jesper Bech huggede flot til den uden for feltet og fik FCNs målmand strukket godt ud. Silkeborg kom generelt meget bedre med i kampen de sidste 5 minutter af 1.halvleg, der og leverede flere gange flot opspil, der godt kunne have fortjent mere. Men så skete det.
Kedelig afslutning på første halvleg
FCN lod sig desværre ikke påvirke af at Silkeborg havde arbejdet sig ind i kampen. Med få sekunder igen fik FCNs Patrick Mtliga skubbet bolden over stregen og dermed var Silkeborg bagud med 1-0 i Farum efter en halvleg uden de helt store lyspunkter men med fornuftigt SIF-spil.
Farlig start på 2.halvleg
2. halvleg var kun få minutter gammel da Nordsjælland var meget tæt på at bringe sig foran med 2-0. Lasse Heinze fik dog lige akkurat afværget nordsjællændernes fikse angreb.
Silkeborg bed også fra sig. Et frispark taget i venstre side af Kasper Risgård blev headet mod mål af Christopher Poulsen, der var løbet med helt frem. Poulsens forsøg røg lidt over FCNs mål.
53 minutter og 2-0
Efter 53 minutter gjorde FCNs Søren Christensen det hele værre for Silkeborg, da han alene med Lasse Heinze køligt scorede til 2-0. Her fra så det vanskeligt ud for Silkeborg, der umiddelbart efter målet skiftede Henrik `Tømrer´ Pedersen ud til fordel for Marvin Pourié.
2-0 målet blev efterfulgt af et fortsat pres fra FCNs side. De kom ikke rigtig tæt på, men initiativet lå hos FCN og Silkeborg manglede satdig det sidste foran mål.

Lige ved og næsten
Med tyve minutter igen begyndte Silkeborg for alvor at nærme sig FCNs mål. Risgård fik en chance tæt under mål og inden for de følgende minutter var SIFerne flere gange tæt på at spille sig tilbage i kampen. Desværre blev det ikke til mål og Silkeborgs pres holdt ikke lang tid før FCN fandt tilbage i kampen.
Med 15 minutter igen begik Sune Kiilerich frispark fire meter fra Silkeborgs felt. Kiilerich modtog et gult kort, og FCN fik frispark fra et farligt sted, men misbrugte muligheden. Stadig 2-0 med 13 minutter igen.
81. minut – Marvin tæt på
Med små ni minutter igen, kom Marvin Pourié rigtig tæt på. Pourié løb mod højre side af FCNs mål og fik afsluttet fra tæt hold, men endnu engang var det kun lige ved og næsten for Silkeborg. Øjeblikket efter var det igen Marvin. Han fik en aflevering foran feltet og hårdt presset af to FCN-spillere, fik han alligevel vendt rundt og prikket til bolden med det yderste af støvlen.  Bolden røg kort højre om FCNs mål. Og mere Silkeborg. En chance i venstre side – igen fra Marvin, der fra venstre side af målet var tæt på. Afslutningen endte som en aflevering til Risgård, der desværre ikke nåede helt hen til bolden.
Det så dog godt ud … men kun tre minutter igen.
MÅÅÅL og slutfløjt
Så kom målet. Thorbjørn Holst Rasmussen kom højest efter et hjørnespark fra Christopher Poulsen og headede sikkert bolden ind til 2-1. Nu var der endnu mere at kæmpe for de sidste minutter af overtiden.
Mere blev det dog ikke til for Silkeborg, der måtte gå fra banen med et 2-1 nederlag til FC Nordsjælland.

En lige kamp endte altså uden point til Silkeborg, men med de gode chancer i anden halvleg og fornuftigt spil i første, var der bestemt meget at bygge videre på for spillerne og trænerteamet. På næste søndag kommer Lyngby på besøg, og der skal Mascot Park sikre, at de sidste procent kommer med, så pointene igen kan forårslune Silkeborgenserne.

• 1-0 Patrick Mtiliga (45.)
  • 2-0 Søren Christensen (54.)
  • 2-1 Thorbjørn Holst