8. april 2012

SIF fik ingen point med fra Aalborg

Det var ikke den bedste påskesøndag for Silkeborgs vedkommende, da holdet i dag spillede i Aalborg. Selvom Christian Holst scorede ét flot mål, så lavede AaB tre, og de fik dermed alle tre point med fra kampen.

Tredje Silkeborgkamp i påsken
Cheftræner for Silkeborgmandskabet, Troels Bech, nævner ofte kontinuitet som en af Silkeborgs helt store forcer, og denne kvalitet kom tydeligt til udtryk, da man så på truppen, som var udtaget til søndagens påskekamp. Det var nemlig stort set den samme, som var udtaget til kampen mod AGF i torsdags – den eneste ændring var Kaimar Saag, der meget uheldigt brækkede næsen mod Aarhus-holdet. Også startopstillingen var helt identisk.

Resultatmæssigt var Silkeborg kommet godt ud af påsken med fire høstede point ud af seks mulige. I dag gik jagten så ind på tre nye påskepoint i det nordjyske, hvor superligatabellens nummer 7, AaB, ventede, men det skulle vise sig at blive meget svært at hente disse point hjem.

Holst i hopla
Silkeborg startede som lyn og torden. Holdet viste aggressivitet og vilje, kombinerede sig flot forbi AaB-spillerne, og der skulle ikke gå meget mere end 7 minutter, før bolden lå i kassen bag AaB-målmand Nicolai Larsen. Arkitekten bag målet skulle især krediteres til Frank Hansen, som med en god spilforståelse og et stort overblik så, at Christian Holst var løbet i dybden inde i straffesparksfeltet. Med en flad aflevering spillede han færingen fri på lige præcis det rette tidspunkt, og koldblodigt sparkede Holst – ligesom han gjorde to gange mod AGF – bolden i netmaskerne. 1-0, en fremragende start af silkeborgenserne, og lålålålå-jubelråb hos de medrejsende SIF-fans.

Herefter faldt silkeborgenserne i tempo. De trak sig lidt tilbage, lod de rødstribede ålborgensere tage føringen og gav dem plads til at spille på Silkeborgs banehalvdel, men det var nu ikke, fordi det resulterede i store Ålborg-chancer. Det var nærmere omvendt Silkeborg, som havde forsøg på mål. 25 minutter inde i kampen forsøgte Holst, der var helt i hopla i dag, sig med et langskud, men bolden susede lige forbi den ene opstander. Et par minutter senere var det Henrik ’Tømrer’ Pedersen med ryggen til mål, der var lige ved at overliste AaB-målmanden med et hovedstød.

Helenius udligner til 1-1
Da AaB for første gang i kampen ramte et skudforsøg inden for målrammen, var det desværre et aldeles velplaceret skud. AaB-angriberen Nicklas Helenius, der pludseligt fik meget plads lige uden for feltet, hamrede en flugter af sted mod Lasse Heinzes mål.  Bolden sad helt oppe i det ene målhjørne, og Heinze var chanceløs. Ærgerlig udligning ti minutter før pausen.

Ti minutter senere – ingen tillægstid fra dommer Michael Tykgaard – lød pausefløjtet. Det havde været en helt klart godkendt første halvleg for Silkeborg, som havde startet rigtig godt ud og scoret et flot mål, men desværre havde holdet tabt lidt af momentum og ladet AaB komme ind i kampen. Et flot Helenius-skud, som var svær at gøre noget ved for SIF-defensiven, gav ålborgenserne en udligning til pausen.

Nordjyderne på bolden
I starten af anden halvleg var det primært hjemmeholdet, der dominerede, og på bare de første ti minutter kom de frem til tre store chancer – hvoraf to var skud fra distancen og et tredje var på hjørnespark. At Flinta måtte udskiftes på grund af en skade, gjorde det ikke nemmere for Troels Bechs mandskab at generobre styringen på kampen.

Nordjyderne havde det meste af spillet, klart flest chancer og flere gode driblinger, men de manglede effektiviteten i afslutningerne. Flere forsøg fra distancen havnede et par meter forbi mål, og Silkeborg-forsvaret var også gode til at få blokeret AaB’s forsøg.

Igen og igen Helenius på pletten – 2-1 og 3-1 til AaB
Fem minutter før slutfløjtet kunne Silkeborgs defensiv ikke længere holde stand. Mathias Wichmann skød en bold af sted, der lignede et skud, men noget heldigt dukkede Nicklas Helenius op ved bagerste målstoppe, og han tog i mod Wichmanns skud og prikkede bolden ind bag Lasse Heinze. Øv, øv, øv.

Til sidst satsede Silkeborg alt, der var at satse, og det gav da en chance til Christian Holst, som var spillet fri af hans navnebror Thorbjørn Holst, men venstrekanten skød bolden lige forbi mål. Også indskiftede Marvin Pourié fik en mulighed, men hans forsøg ramte uheldigvis overliggeren. Eftersom Silkeborg satsede alt på at få en udligning i hus, gav det plads i den anden ende, og her kunne Nicklas Helenius scorer for tredje gang i kampen, efter han helt fri kunne løbe mod mål og sparke bolden ind bag Heinze.

Silkeborg havde ikke helt ramt det samme høje gear som mod AGF i torsdags, men holdet havde alligevel holdt flot stand i det meste af kampen. Desværre slap kræfterne op, før det sidste fløjt havde lydt, og så kunne Helenius gøre det til både 2-1 og 3-1. Dagens højdepunkt for Silkeborg må helt klart være det mål, Christian Holst sparkede i kassen – for sikke en aflevering han modtog af Frank Hansen!

Formstærke Nordsjælland i vente
Silkeborgspillerne skal igen af sted med spillerbussen, når næste superligakamp skal afspilles, og denne gang går turen til ’djævleøen’, når FC Nordsjælland byder op til dans. Nordsjællænderne har indtil videre haft en flot sæson med en foreløbig andenplads til følge, så der bliver uden tvivl rift om pointene, men Silkeborg har – på trods af dagens nederlag – gode odds for en sejr, eftersom de har hentet hele ni point i forårssæsonen indtil videre.

FC Nordsjælland og Silkeborg IF spilles på søndag den 15. april 2012 klokken 14.00 på Farum Park. 

Mål

 • 0-1 Christian Holst (7)
 • 1-1 Nicklas Helenius (35)
 • 2-1 Nicklas Helenius (85)
 • 3-1 Nicklas Helenius (90+3).

Advarsler

 • Daniel A. Pedersen
 • Christian Holst
 • Jakob Ahlmann.

SIF

 • Lasse Heinze – Christopher Poulsen
 • Jesper Mikkelsen
 • Thorbjørn Holst Rasmussen
 • Dennis Flinta (55: Simon Jakobsen) – Christian Holst
 • Frank Hansen (70: Marvin Pourié)
 • Daniel A. Pedersen
 • Kasper Risgård (45: Nicolaj Ritter) – Jesper Bech
 • Henrik ‘Tømrer’ Pedersen.

AaB

 • Nicolai Larsen – Jakob Ahlmann Nielsen
 • Thomas Augustinussen
 • Kenneth Emil Petersen
 • Henrik Dalsgaard – Lucas Andersen (75: Nicolaj Thomsen)
 • Mathias Wichmann
 • Rasmus Würtz
 • Kasper Kusk – Jeppe Curth (80: Rolf Toft)
 • Nicklas Helenius.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen