22. april 2012

Pourié i hopla – 3-0 over Lyngby

Silkeborgs Superligaspillere satte fortjent tre point på kontoen i eftermiddagens 3-0 sejr over Lyngby. Marvin Pourié leverede en flot fighterindsats med to scoringer og en assist.

To forskellige klubber – samme fodboldskole
Efter to udebanekampe uden point var det tid til at forsøge at komme tilbage på sporet. Det skulle ske på Mascot Park, hvor sjællænderne fra Lyngby BK kom på besøg en søndag eftermiddag med en smule skyet og halvkøligt vejr. Lyngby havde ikke haft nogen særlig god sæson og lå under stregen med fem point op til tiendepladsen. Men derfor var det ikke nogen nem klub at spille imod, for Troels Bech har ofte sammenlignet Lyngbys spillestil med Silkeborgs – nemlig ønsket om at holde på bolden. Selvom Lyngby godt nok tabte 4-0 til SønderjyskE i sidste runde, så har holdet dog vundet over både OB og FC Midtjylland i denne sæson, så intet var afgjort på forhånd.

Engagement og vilje
Dommer Lars Christoffersen fløjtede til start. En fornuftig start, set fra Silkeborgs side, for den var præget af stort engagement og vilje fra de rød-hvide, og de forholdsvis mange tilskuere var vidne til flere gode SIF-opspil. Jesper Bech, som i dag var trukket tilbage til en central midtbaneposition, var ophavsmand til mange af dem. Men Lyngby kom også til chancer og fik lov til at have bolden, hvilket Troels Bech også inden kampen havde sagt, at de var forberedt på. Det var dog ikke nogen store chancer, men et par halvsløje skud fra Emil Larsen og Patrick Mortensen, og de var ikke nok til at snyde Lasse Heinze i målet.

På tavlen ved spiller nr. 9
Den gode arbejdsindsats, som Silkeborg havde lagt for dagen, udmøntede sig i et mål til hjemmeholdet tyve minutter inde i kampen. Ude på højresiden, næsten ved hjørneflaget, havde Christian Holst tilkæmpet sig et frispark, og det tog Jesper Mikkelsen sig af. Forsvarsspilleren lagde en veltilrettelagt bold ind i maskinrummet, hvor Marvin Pourié dukkede op og headede bolden ind bag keeper Lukas Fernandes. 1-0 – og naturligvis stor jubel i Silkeborg-lejren.

Som halvlegen skred frem, fik Lyngby mere og mere af spillet, så kampen var helt lige.

Marvin i målrus
Selvom Lyngby var kommet bedre med, skulle det vise sig ikke at blive dem, der scorede det næste mål. Dommer Christoffersen havde ikke lang tid tilbage af halvlegen på sit ur, da Jesper Bech spillede en god stikning til Marvin Pourié. Lyngby-forsvaret var fuldstændig splittet, og tyskeren kunne uhindret løbe ned mod målmand Fernandes, som han afdriblede uden videre besvær. Til gengæld kom Pourié langt ned mod mållinjen, og man kunne frygte, at han kom for langt ned – men trods den skarpe vinkel hamrede Marvin Pourié alligevel bolden i nettet, helt ovre i det lange hjørne. Silkeborg øgede føringen til 2-0 lige før halvleg – begge mål scoret af Pourié.

Det havde været en absolut godkendt halvleg, hvor Silkeborg og Lyngby godt nok havde skiftedes til at have bolden, men hvor Silkeborg scorede målene. I anden halvleg skulle Silkeborg bygge videre på de gode opspil og det hårde pres.

Blåt Lyngby-overtag – men SIF-scoring
Lyngby-træner, Niels Frederiksen, må have snakket med store ord og armbevægelser, for i hvert fald var det et meget mere aggressivt og målrettet Lyngby-mandskab, der kom ud til anden halvleg. Udeholdet tog teten og skabte de største chancer, men ingen var for store til, at Lasse Heinze kunne kapere dem.

På sådan et tidspunkt i kampen, hvor Lyngby har overtaget, er det godt, at man har en veloplagt Marvin Pourié på holdet. Den dobbelte målscorer startede et angreb fra midten af banen. Herfra løb han med syvmileskridt ned mod Lyngby-målet, han skar ind af i banen, krydsede med Christian Holst, som han viderespillede bolden til. Holst havde sådan en gennemslagskraft, at han driblede forbi de to midterforsvarere, og det blev det rene badebold, da han let og elegant lobbede bolden over Fernandes. 3-0 til Silkeborg efter cirka en times spil.

Silkeborg kontrollerede indtil slutfløjtet
Efter 3-0-målet havde Silkeborg bestemt ikke travlt, hvilket tydeligt kom til udtryk i deres spil. De rød-hvide spillere kombinerede sig fint rundt med bolden, mens Lyngby-spillerne langsomt blev mere og mere trætte.

Syv minutter før tid erstattede Martin Svensson Marvin Pourié, og ikke overraskende fik Pourié store klapsalver med på vejen – ligesom Svensson også fik en rigtig flot velkomst.

Stadionuret rundede 90 minutter plus et par minutters overtid, og Lars Christoffersen kunne fløjte kampen af. Sikke en dag at være tilskuer på Mascot Park! Silkeborg havde haft kontrol over kampen i store dele af den – når Lyngby for alvor kom frem til chancer, stod forsvaret og Lasse Heinze, som de skulle. Marvin Pourié var ikke til at stoppe i dag og med hans to flotte mål og enkelte assist, må han i den grad siges at være i topform. Med Christian Holsts ene pind lægger han sig suverænt i toppen på Silkeborgs topscorerliste med 9 mål for sæsonen – og på en flot 5. plads på Superligaens topscorerliste. Pourié, Tømrer, Risgård og Flinta har alle scoret fem mål i sæsonen.

Kom til mandagsbold
Silkeborg har endnu en hjemmekamp i vente, men denne gang skal holdet vente otte dage, før det går løs. Den står nemlig på en mandagskamp mod OB, som lige nu – meget overraskende – ligger og kæmper nede omkring stregen. Der skal holdet også være efter kampen mod Silkeborg, men for at det kan lade sig gøre, kræver det al den opbakning, som Silkeborg overhovedet kan samle. Som vi fik bevist i dag, kan der være mulighed for at se mange SIF-mål.

Silkeborg IF – OB spilles mandag den 30. april klokken 19.00 på Mascot Park.

• 1-0 Marvin Pourié (19)
  • 2-0 Marvin Pourie (45)
  • 3-0 Christian Holst (64).