30. april 2012

Et point mere på kontoen

Forårssæsonens andet møde med OB endte uafgjort ligesom det første, efter en intens kamp, hvor Silkeborg viste mest initiativ, og hvor Marvin Pourié igen kom på måltavlen.

Sidst de to hold mødtes, var det OB, der sad på det meste, men Christopher Poulsen og Dennis Flinta ville det anerledes og scorede de to mål, der betød point i forårssæsonens første kamp. Siden da har Silkeborg hevet flest point ind på kontoen, men uanset hvad fynboernes formkurve måtte vise, stillede de i dag med et hold, hvor profilerne var til at få øje på. Og der var nok at spille for. Et hold skulle kæmpe for overlevelse, og et hold skulle kæmpe for den eftertragtede 5.plads, der åbner porten til Europa.
Saksespark fra Bech
Silkeborg bedst fra start. Første Silkeborg-chance var et hjørnespark fra Christopher Poulsen, der sparkede bolden til bagerste venstre side af feltet, hvor Jesper Bech stod klar. Bech var i Brasiliansk humør fra starten af kampen og forsøgte at saksesparke bolden i mål. Han ramte dog ikke bolden optimalt, og det endte i ingenting, men kampens første chance var rød – og Silkeborg kom fint ud af de første 10 minutter.
Næste chance var også rød og kom efter 11 minutter. Holst vandt en løbeduel i højre side, afleverede til Marvin Pourié der lige før baglinjen fik bolden løftet ind i feltet, hvor den landede tæt på mållinjen og skabte forvirring blandt OBs forsvarsspillere, der valgte at sparke til hjørne. Kort efter fik Silkeborg frispark få meter uden for feltet efter en situation, der kostede OBs Rurik Gislason et gult kort. Frisparket blev hamret lige i muren og førte ikke til noget.
Få minutter senere var det så Frank Hansen, der var tæt på. En hård afslutning fra Hansen snittede en OB-spiller og skiftede retning, så målmanden gik væk fra bolden, men desværre fløj bolden venstre om målet.
God periode for Silkeborg, der dog måtte se OB komme til flere chancer, hvor Heinze måtte i aktion.
OB kom foran
Efter 24 minutter kom bolden så i nettet. Desværre i den forkerte ende. Skoubo modtog et indlæg i feltet og kunne upresset heade bolden i højre side af målet, hvor Heinze akkurat ikke kunne nå den. Uheldigt for Silkeborg, der ellers stod for det meste indtil da. 
MÅÅÅÅL!!!!!
Så vendte det igen. I venstre side af feltet, tæt på OBs mål, modtog Marvin et indlæg fra Daniel A. Pedersen. Marvin brysttæmmede bolden, vendte kroppen mod målet og hamrede – efter et kort træk – bolden ind bag en chanceløs OB-målmand. En flot og velfortjent udligning fra Silkeborg, der efter målet satte lidt mere tryk på igen. 
Efter 38 minutter var OB så tæt på igen. Simon Jakobsen begik frispark kort udenfor Silkeborgs felt, og OBs Esben Ruud kunne efterfølgende sparke bolden kort over muren og meget kort over SIFs mål. Og de sidste minutter før halvlegen bød på flere farlige OB-angreb. Heriblandt en bold på Silkeborgs overlægger, der blev fulgt op af endnu en farlig OB-mulighed.
Pause efter en spændende halvleg med to mål og flere store chancer i begge ender.
Anden halvleg – høj intensitet
Fire minutter inde i anden halvleg, kom de fremmødte Silkeborg-fans for alvor op af stolene. Christopher Poulsen blev væltet en meter inde i OBs felt – og ingen tvivl om hvad SIF-fansene havde dømt. Dommeren viftede dog afværgende, og fansene måtte bide muligheden i sig.
53 minutter inde kom det op at koge igen. Flere Silkeborg-spillere måtte bide i græsset, men til publikums tydelige frustration blev der ikke fløjtet frispark til SIFerne.
Ellers en start på anden halvleg uden egentlige chancer til nogle af holdene. Hvad der ikke var i chancer, var der til gengæld i intensitet. Der blev kæmpet om boldene fra begge hold.
Så kom chancerne
59 minutter inde i kampen kom Silkeborg igen til store chancer. Først efter et par gode indlæg, der blev headet mod mål og så fra Jesper Bech, der fra højre side i feltet kanonerede bolden mod mål. Desværre uden at score, men nu var chancerne tilbage.
Så fulgte en lidt død og nervøs periode, hvor begge hold forsøgte at finde deres plads på banen. Begge hold ramte skævt med mange afleveringer og samtidig blev der begået flere frispark end tidligere i kampen.
Silkeborg tog styringen igen
Silkeborg begyndte så småt at finde sig selv igen, og efter 70 minutter var de røde flere gange i nærheden af at komme til chancer. Farligt blev det ikke, men det lignede et Silkeborg-hold, der så småt fandt tilbage til dyderne fra først i kampen. 73 minutter inde havde SIF så to store chancer kort efter hinanden. Begge gange indlæg, der blev headet kort ved siden af mål.
Og SIF fortsatte. Med 15 minutter igen, var det således Silkeborg der sad mest på både spil og chancer, men desværre blev det ved lige ved og næsten.
OB under pres
Med 12 minutter igen kom Tømrer på banen i stedet for Pourié. 
Holst lagde flot bolden over i højre side til en fremstormende Martin Svensson. Svensson tog et træk ind i banen og hamrede med et flot skud bolden kort over mål. God aktion fra Holst og Svensson.
Med ni minutter igen fik SIF frispark fire meter uden for feltet. Ritter sparkede bolden lavt ind over feltet, og da ingen kunne nå den, røg bolden i stedet ned ved venstre side af målet, hvor OB-målmanden måtte ud i fuld længde for at snuppe den.
Afslutningen
Med fem minutter igen sad SIF stadig på størstedelen af spil og chancer. Ritter leverede en god aflevering i venstre side til Martin Svensson, der igen var tæt på at gøre det farligt. Det var generelt en afslutning på kampen, hvor Silkeborg lignede det hold, der gik mest efter de tre point. Og Silkeborg fortsatte til det sidste, men trods flere gode forsøg, blev det desværre ikke til mere, efter en intens kamp, hvor SIF viste mest initiativ.
 
Næste stop er Brøndby på torsdag kl. 20.00
Et point på kontoen og fokus rettet skarpt mod torsdagens vanskelige opgave ude mod Brøndby. Hvis du ikke kan komme med til Brøndby, så er der mulighed for at følge kampen live på Torvet i Silkeborg, hvor DR2’s visning af kampen kan overværes på storskærm. Kom og vær med – live – på Torvet eller i Brøndby.

Mål

 • 0-1 Morten Skovbo (25.)
 • 1-1 Marvin Pourié (31.)

Advarsler

 • Simon Jakobsen
 • Rurik Gislason

Silkeborg

 • Lasse Heinze
 • Nicolaj Ritter
 • Simon Jakobsen
 • Thorbjørn Holst Rasmussen
 • Daniel A. Pedersen
 • Christopher Poulsen (67. Martin Svensson)
 • Frank Hansen
 • Jesper Bech
 • Christian Holst
 • Kasper Risgård (88. Sune Kiilerich)
 • Marvin Pourié (76. Henrik Tømrer Pedersen)

OB

 • Jesper Christiansen (27. Stefan Wessels)
 • Timmi Johansen (64. Timmi Johansen)
 • Daniel Høegh
 • Anders Møller Christensen
 • Espen Ruud
 • Baskhim Kadrii
 • Kasper Larsen
 • Jacob Schoop
 • Rurik Gislason
 • Rasmus Falk (57. Christian Sørensen)
 • Morten Skoubo
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26.05. kl. 17.00
Scroll til toppen