26. april 2023

Et exceptionelt år for selskabet

Der blev onsdag afholdt ordinær generalforsamling i Silkeborg IF Invest A/S i Norlys Loungen på JYSK park.

– Bestyrelsens beretning i år bliver en beretning om et helt exceptionelt år både på det sportslige og det økonomiske område.

Sådan slog bestyrelsesformand Henrik Lyhne tonen an, da hele 219 aktionærer tirsdag eftermiddag var mødt op i Norlys Loungen til den ordinære generalforsamling i Silkeborg IF Invest A/S.

Henrik Lyhne åbnede bestyrelsens beretning med at gennemgå de sportslige resultater, der først og fremmest sikrede SIF bronzemedaljer i sæsonen 2021/2022.

De første Superliga-medaljer til Silkeborg IF siden 2001 kastede også et europæisk gruppespil af sig – det første i klubbens historie.

Henrik Lyhne berørte ligeledes øjebliksbilledet af det sportslige i SIF, hvor klubben lige nu spiller i kvalifikationsspillet.

– Den eneste trøst ved det er, at der befinder FCM sig også, sagde bestyrelsesformanden, mens de fremmødte kvitterede med høj latter.

Herefter var det meget tæt på, at Henrik Lyhne gav et løfte om, at Silkeborg også næste sæson har et fodboldhold i landets bedste fodboldrække. Meget skal gå galt, hvis ikke det bliver opfyldt.

Sådanne løfter har det ikke tidligere været muligt at aflevere på dette tidspunkt af foråret særlig ofte.

Den sportslige medvind har skabt grobunden for den årsrapport, som i formandens beretning blev kaldt for et ”fantastisk resultat”.

En omsætning på 172,6 mio. kr., et resultat på 106,4 mio. kr. før skat, et resultat efter skat på 82,9 mio. kr. og en egenkapital på 315,8 mio. kr.

– Med de tal er det svært for mig at holde fast i årsrapportens lidt revisoragtige og kedelige konklusion som ”meget tilfredsstillende”. Derfor synes jeg, vi skal bruge den korrekte formulering og kalde det et ”fantastisk og exceptionelt resultat”, sagde Henrik Lyhne, hvilket blev mødt af en bragende klapsalve.

Det er ikke kun fodboldforretninger, der skaber de flotte tal på bundlinjen.

Ejendomssegmentet har igen realiseret en stabil og stærk indtjening til koncernen ligesom hotellet også igen er tilbage med sorte tal, selvom en del af regnskabsåret stadig var præget af Covid 19. Hotellet leverede et overskud på 0,4 mio. kr., som isoleret set er tilfredsstillende markedssituationen taget i betragtning.

Adm. direktør Kent Madsen gennemgik herefter koncernårsrapporten, som blev godkendt uden bemærkninger.

Generalforsamlingen blev som vanligt afviklet i god ro og orden med advokat Søren Egede Schulz som dirigent.

Bestyrelsen blev genvalgt og består således stadig af advokat Henrik Lyhne (formand), direktør Niels Dahl-Nielsen (næstformand), direktør Jesper Svenningsen, afdelingschef Søren Lysholt Hansen, kommunikationsdirektør Kathrine Bisgaard Vase samt direktør og hovedformand for Silkeborg Idrætsforening af 1917, Poul Hansen.

Generalforsamlingen sluttede med den traditionelle gang stegt flæsk med persillesovs i Norlys Loungen. 375 kilo flæsk var der købt ind til de fremmødte aktionærer, og dermed sluttede den ordinære generalforsamling 2023 i Silkeborg IF Invest A/S, inden fokus rettede sig mod pokalsemifinalen på JYSK park.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen