14. april 2021

Erfaren ungdomstræner bliver SIF’s nye talentchef

Peter Christian Hansen bliver talentchef i SIF. Den 48-årige ungdomstræner har 25 års erfaring med udvikling af talenter i Silkeborg IF.

Billedtekst: Jesper Stüker (til venstre) vil fremover havde hovedfokus på rollen som sportschef, mens PC Hansen er ny talentchef og dermed ansvarlig for klubbens talentsektor.

Det er et velkendt ansigt i Silkeborg IF, der bliver klubbens nye talentchef. 48-årige Peter Christian Hansen, i daglig tale blot PC, tiltræder fra 1. juli stillingen som talentchef i den klub, han har arbejdet for siden sidste årtusinde. I næsten 25 år har PC Hansen arbejdet med klubbens talenter på alle niveauer, fra U13 til U19.

– Jeg er både stolt af og beæret over at blive talentchef i Silkeborg IF. Vi har gjort mange ting rigtigt i talentsektoren i Silkeborg IF i de sidste mange år og vi har en fin historik i forhold til at udvikle dygtige fodboldspillere. Så jeg skal jo ikke ind og lave alting om, men styre skibet i den rigtige retning og justere lidt hist og her henad vejen, siger PC Hansen om sin nye rolle i klubben.

I øjeblikket udfylder han jobbet som ungdomsudviklingstræner, men det job forlader han 1. juli for at tiltræde som øverst ansvarlig i SIF’s talentsektor.

Talentudvikling kræver fokus
Funktionen som talentchef har tidligere været varetaget af sportschef Jesper Stüker. Talent-delen bliver nu adskilt fra Stükers job-funktion, således at han fremover vil have fokus på den overordnede rolle som øverste sportslige ansvarlige i klubben.

– Vi vil også i fremtiden satse målrettet på at udvikle egne talenter til topniveau. Det kræver fuld fokus på et område med øget konkurrence. Det er baggrunden for, at vi har valgt at gøre jobbet som talentchef til en fuldtids-stilling. Med PC Hansen i spidsen for vores talent-sektor er opgaven desuden lagt i de bedst tænkelige hænder. PC er dedikeret, fagligt dygtig og kender klubbens DNA helt ind i det inderste af sin sjæl, siger SIF’s sportschef Jesper Stüker.

PC Hansen kan til nytår fejre 25 års jubilæum i klubbens talentsektor. Med udnævnelsen til talentchef bliver han for første gang gennem årene ansat på fuld tid. Hidtil har han ved siden af jobbene i SIF været ansat som folkeskolelærer, i de seneste år for eleverne på Talent Team på Sølystskolen.

Vi skal videre ad vores vej
– Jeg glæder mig til at kunne rette fuld fokus mod udvikling af SIF’s talenter. Vi skal videre ad den vej, vi har lagt gennem de seneste mange år. Der er rigtig mange klubber, der har fundet ud af, at det er en god idé at udvikle egne talenter. Det er glædeligt for dansk fodbold, og det skærper konkurrencen. I den konkurrence skal vi hele tiden følge vores egen vej. Vi rekrutterer fra lokalområdet, og vi har ikke helt de samme midler, som nogle af de andre. Så vi skal være lidt smartere, og vi skal blive ved med at forbedre det attraktive miljø og de gode rammer for udvikling, vi har i dag, siger PC Hansen.

Med ansættelsen af PC Hansen som talentchef og før det Søren Lykke Sørensen som Head of Coaching er to væsentlige brikker i det ledelses-mæssige puslespil i SIF’s talentsektor faldet på plads. I de kommende måneder vil SIF søge at styrke talentarbejdet yderligere med bl.a. ny transitionstræner og ungdomsudviklingstræner.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen