15. april 2021

SIF-talenter i pokaldramaer

Tre af SIF’s ungdomselitehold har været ude i pokalkampe. Både U19 og U14 er videre, mens U17 måtte se sig slået på straffespark.

Tre af SIF’s ungdomselitehold har i denne uge været ude i kvartfinaler i DBU Jyllands pokalturnering. Både U19 og U14 er videre til semifinalen, mens U17 måtte se sig slået i Brabrand efter straffesparkskonkurrence.

U19 Liga-holdet vandt 1-0 over Lyseng på JYSK park med et blandet hold af U17- og U19-spillere tirsdag aften.

Målet faldt midt i 1. halvleg efter et hjørnespark, som Nicklas Mehl fik forlænget videre til Mathias Janneck, der scorede.

SIF var kampen igennem meget på bolden og kunne fint spille sig igennem. Foran Lysengs felt kneb det dog lidt med at skabe chancer og U19-træner Jesper Mikkelsen efterlyste lidt løb og bolde bag bagkæden, samt ideer og færdigheder til at komme det sidste stykke.

– Sejren var dog aldrig i fare, da vi holdt dem fra chancer kampen igennem, så alt i alt en ok præstation med et sammensat hold, lyder U19-trænerens opsummering.

Sendt ud efter straffespark
U17-holdet spillede 1-1 i Brabrand i en kamp uden ret mange chancer i nogen af enderne. Straffesparkskonkurrencen blev vundet af hjemmeholdet, der dermed gik videre med en sejr på 6-5.

SIF var bedst i 1. halvleg og havde meget spil. Det var således fortjent, at Casper Røjkjærs mandskab førte 1-0 ved pausen, selv om spillet ikke havde været prangende.

2. halvleg blev noget mere hakkende fra SIF’s side.

– Vi havde simpelthen for ringe kvalitet på bolden til at nedbryde Brabrand. Vi spillede med et meget ungt hold og mødte lidt fysik, og dér evnede vi ikke at diktere kampen med bolden. Det må vi hjem og øve os i, siger Casper Røjkjær.

SIF holdt hjemmeholdet fint fra chancer indtil et selvmål, hvor en af SIF’s egne headede den i eget mål. Derefter blev tingene afgjort i straffesparkskonkurrence, hvor Brabrand vandt 5-4 og dermed samlet 6-5.

Endelig en sejr til U14
SIF’s U14-drenge fik en længe tiltrængt sejr tirsdag aften i Romalt ved Randers og kan nu se frem til en semifinale i pokalturneringen.

Kampens eneste mål blev scoret efter 27 minutter af Laurits Fløjgaard, der alene foran mål sendte bolden i nettet efter et flot opspil i højre side. Forinden havde SIF fået annulleret et mål, men havde ellers lidt svært ved at bryde fladt igennem på en ujævn græsbane.

I 2. halvleg havde SIF flere gode muligheder for at lave mål, men manglede den sidste kvalitet.

– Mod slutningen begyndte nervøsiteten at melde sig, og vi blev lidt pressede. Vi klarede dog skærene, og det var rigtig fedt at spille en forholdsvist kontrolleret kamp – og at vinde – og endda til nul, siger U14-træner Oliver Quottrup.

Kampene i tal:
U19, DBU Jylland pokal, kvartfinale, tirsdag 13. april kl. 19.30 på JYSK park:
Silkeborg IF – IF Lyseng 1-0 (1-0)
Mål: Mathias Janneck

U17, DBU Jylland pokal, kvartfinale, onsdag 14. april kl. 19.30 på Brabrand IF’s idrætsanlæg:
TST Fodbold/Brabrand IF – Silkeborg IF 6-5 efter straffespark (ordinær kamp: 1-1)
Mål for SIF: Frederik Nedergaard Jensen.

U14, DBU Jylland pokal, kvartfinale, tirsdag 13. april kl. 17.30 på RMS Park Romalt:
RK07 – Silkeborg IF 0-1 (0-1)
Mål: Laurits Fløjgaard