18. februar 2022

Det kan også kilde i maven på en gammel cirkushest

SIFs cheftræner Kent Nielsen har kriller i maven op til søndagens forårspremiere mod Vejle, hvor han glæder sig til at slippe sit hold løs i en flot og velbesøgt manege.

Søndag ruller 3F Superliga-bolden igen i Silkeborg, når Vejle Boldklub gæster JYSK park klokken 14.00. SIFs cheftræner Kent Nielsen har set og spillet mangt en forårspremiere gennem årene, men det er nu alligevel en helt særlig fornemmelse at skifte vinteropstarten ud med en rigtig fodboldkamp.

– Forårspremieren er ofte en speciel omgang, for uanset træningskampe og pre-season er det først nu, at vi alle sammen får nogle rigtige svar på, hvor vi står. Der kan overraskes både positivt og negativt på det fysiske, taktiske og kvalitetsmæssige, men vi er fortrøstningsfulde og glæder os rigtig meget til at komme i gang. Det kan altså også godt kilde i maven på en gammel cirkushest som mig, når først man kan dufte savsmuldet i manegen, siger Kent Nielsen og fortsætter.

– Det er altid vigtigt at få point, men måske i endnu højere grad efter en lang pause som her, og vi kan gøre os selv en rigtig stor tjeneste ved at komme godt i gang. Som altid holder vi et snævert fokus på den næste kamp, og jeg ved godt, at mange i vores omverden har travlt med at snakke Top 6 og skæringspunktet efter runde 22. Den streg bliver hypet helt vildt, men sæsonen slutter jo altså om 15 og ikke 5 kampe. Det skal man lige huske på, fastslår Kent Nielsen.

SIF går ind i foråret på en 6.-plads med tre point op til Randers FC og AaB på henholdsvis 4.- og 5.-pladsen, mens AGF er nærmeste forfølger på 7.-pladsen med fire point færre end Søhøjlandets Helte.

– Jeg kan kun sige, at vi går all-in på de næste femten kampe, og dermed også de næste fem. Sådan er vores mindset, men det er da klart, at vi rigtig gerne vil i Top 6 – lige som så mange andre gerne vil det. Så selvfølgelig går vi benhårdt efter det, og kan vi ramme det samme niveau som i efterårssæsonen, så får de andre svært ved at fange os, lyder det fra cheftræneren.

En del af vinterens spekulationer i mediebilledet har gået på SIFs slutprogram i grundspillet, hvor der ud over Vejle kun venter opgaver mod holdene over SIF i tabellen. Det er nu ikke en bekymring, der deles af Kent Nielsen.

– Intet afgøres i Vejle-kampen, men som jeg siger, så kan vi gøre os selv en stor tjeneste med et godt resultat i premieren. Og så ved jeg godt, at mange har haft travlt med at snakke om det resterende program, men vi føler os bestemt ikke skræmte over at skulle til Aalborg og Randers og tage imod Brøndby og FC Midtjylland. Vi går efter det i alle kampe uanset modstanderen, og det har vi også bevist i løbet af sæsonen, at vi kan. Men Vejle er vores næste modstander, og derfor han den kamp vores fulde fokus, og så lader vi alle mulige andre om at kigge langt fremad, smiler han.

Vejle Boldklub kommer til Silkeborg som 3F Superligaens bundprop, men Kent Nielsen har masser af respekt for søndagens modstandere.

– Vejle har en dygtig træner og en masse dygtige spillere, der med deres kvaliteter kan straffe os, så det bliver helt sikkert en udfordring. Omvendt kan vores egen sikkerhed med bolden og vores spillestil også give alle andre problemer, og vi glæder os helt vildt. Ikke mindst til at spille på et meget velbesøgt JYSK park med masser af tilskuere – vi er stolte af, at så mange vil komme og støtte os, og vi får brug for al den opbakning, vi kan få, slutter cheftræneren.

 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen