10. juni 2021

Bækgaard: Glæder mig til mere ansvar

Nicolaj Bækgaard får en endnu mere central rolle i udviklingen af de yngeste talenter i SIF. Og det job glæder han sig til. 

Nicolaj Bækgaard er SIF’s nye ungdomsudviklingstræner og scouting- og rekrutterings-ansvarlige. Bag den lange job-titel gemmer sig en nøglefunktion i SIF’s arbejde med at udvikle spillere til klubbens superliga-hold og DBU’s landshold.

– Den ene del af jobbet – ungdomsudviklingstræner-rollen – handler om at det er mig, der har det sportslige ansvar for de yngste årgange, U13 til U15. Jeg skal være med til at koordinere og styre transitionen for talenterne videre op i systemet, og jeg skal være med til at modtage nye talenter, når de sluses ind i SIF’s system, forklarer Nicolaj Bækgaard, der på træningsbanen skal være støttefunktion for cheftræner i bl.a. individuel udvikling af det enkelte talent.

Meget på træningsbanen
– Jeg kommer til at være meget på træningsbanen – både til morgentræningen to-tre gange om ugen og til holdtræning for de tre yngste årgange tre-fire gange ugentligt om eftermiddagen, forklarer han.

Den anden del af jobbeskrivelsen handler om en scouting-funktion, hvor Bækgaard både skal kigge talenter ud i nærområdet og i en bredere omkreds, når det er oplagt.

– Det er en funktion, jeg også har varetaget i mit job som U13-træner. Nu bliver det blot en formel del af min job-beskrivelse, forklarer han.

Svær beslutning
Nicolaj Bækgaard lægger ikke skjul på, at det har været en svær beslutning, for han har været glad for sit job som U13-træner gennem de seneste 10 år. Og der skulle da også lidt overtalelse til fra talentchef P.C. Hansen og sportschef Jesper Stüker.

– Jeg har sagt ja dels fordi jeg får mere ansvar, dels fordi jobbet stadig er indenfor det område, hvor jeg har mine kompetencer. Jeg skal fortsat være med til at skole drengene i de yngste årgange til en elite-tilværelse og gøre en forskel for den enkelte. Det er et job, jeg glæder mig til at begynde på, men jeg kommer også til at savne at være tæt på den flok 12-årige drenge, vi modtager hvert år i august, og se dem udvikle sig både menneskeligt og fodboldmæssigt, som sæsonen skrider frem, siger Nicolaj Bækgaard og understreger, at hans succeskriterie i det nye job er det samme, som i det nuværende.

– Succes for mig er at stå og se en af “mine” drenge synge nationalsangen på et DBU-landshold, siger han.

Ud over spillere som Magnus og Pelle Mattsson, Sebastian Jørgensen og Rasmus Carstensen fra SIFs’ førsteholdstrup har den nuværende IF Elfsborg-spiller Jeppe Okkels og Ajax-talentet Eskild Dall været igennem Nicolaj Bækgaards skoling på U13-holdet.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen