10. juni 2021

Bækgaard giver U13-stafetten videre

Efter næsten 10 år som U13-træner skifter Nicolaj Bækgaard rolle i SIF’s talent-sektor. Ny U13-træner bliver Nick Hansen.

I næsten 10 år har Nicolaj Bækgaard stået for indslusningen af de yngste fodboldtalenter i SIF’s talentudviklings-system. Hvert år har han taget imod et nyt kuld håbefulde 12-årige fodbold-drenge med store drømme og masser af gå-på-mod. Han har set spillere som Magnus Mattsson, Jeppe Okkels, Rasmus Carstensen, Sebastian Jørgensen og Pelle Mattsson udvikle sig fra småkravl med talent til førsteholdsspillere.

Nu er det tid for en anden rolle i SIF’s talentsystem for “talenternes gatekeeper.” I forbindelse med en rokade i talentsektoren skifter Nicolaj Bækgaard fra U13-cheftræner til rollen som ungdomsudviklingstræner i kombination med en ny rolle som scouting- og rekrutteringsansvarlig. Ny U13-træner bliver Nick Hansen, som allerede er et kendt ansigt i trænerstaben omkring SIF’s talenter. Han varetager i øjeblikket jobbet som assistent-træner for U19-holdet.

Opgradering til 4 stjerner
31-årige Nicolaj Bækgaards nye job er en opgradering i talentsektoren og vil betyde, at SIF opfylder et licenskrav til 4 stjerner. I den seneste licens-runde fik SIF 3,5 stjerner af DBU.

Bækgaards får det overordnede ansvar for at rekruttere de rigtige spillere fra lokalområdet til U13-holdet og det videre forløb på talentholdene. Det bliver også Bækgaards opgave at scoute talenter i en bredere kreds end lokalområdet – et felt han allerede har sat sit aftryk på ved blandt andet at være med til at bringe spillere som Anders Dahl og Asbjørn Bøndergaard til klubben, ligesom han gennem en årrække har været med omkring sammensætningen af U13-eliteholdet med spillere fra samarbejdsklubberne.

Stor synergi
– Vi ser en stor synergi ved at kombinere de to funktioner i én fuldtidsstilling. Dels giver det et stort kendskab til de spillere, der allerede er i klubben, og samtidig får Bækgaard en berøringsflade til de miljøer, hvor kommende SIF-spillere kan ske at befinde sig. I sit nye job får han en vigtig rolle i at fastholde og videreudvikle kvaliteten i samarbejdet med Talent Team på Sølystskolen og i øvrigt være tæt på toptalenterne på de yngste årgange, siger SIF’s nyudnævnte talentchef P.C. Hansen, der i samarbejde med sportschef Jesper Stüker har lagt den nye plan for de yngste talenter.

Afløseren som U13-cheftræner, 33-årige Nick Hansen, har netop erhvervet sin A-licens og har erfaring fra såvel SIF Fodboldskolen og har været omkring U13, U17 og U19. Nick ansættes i første omgang i en deltidsstilling, men forventes at skulle tiltræde en stilling på halv tid, når hans job som skolelærer tillader den nødvendige fleksibilitet.

Fastholder kontinuitet
– Nick er en træner, som er godt inde i SIF-spilleruddannelsen og vil kunne videreføre opgaven med at give spillerne de første erfaringer i et elitemiljø. Vi har vægtet, på trods af rokeringerne i talentsektoren, at fastholde så meget kontinuitet som muligt, og det får vi en god garanti for ved at have ansat Nick, og i øvrigt med Nicolaj Bækgaard som ny ungdomsudviklingstræner, der stadig vil være omkring U13, siger P.C. Hansen.

Læs artikel om Nicolaj Bækgaard fra SIF IN BUSINESS april 2020.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen