24. oktober 2018

Assist og mål af SIF’ere i dansk landsholdssejr

Assist og mål af SIF’ere i dansk landsholdssejr

Alle tre SIF-talenter, der spiller EM-kvalifikation med U17-landsholdet, kom i aktion i 3-1 sejren over Georgien onsdag eftermiddag.

Alle tre SIF-spillere fik spilletid, da det danske U17-landshold kom godt fra start i EM-kvalifikationen med en sejr på 3-1 over Georgien onsdag eftermiddag, og to af dem fik endda afgørende betydning for kampens resultat. Således lagde Oscar Fuglsang op til 2-1 målet med et indlæg fra baglinjen, mens indskiftede Alexander Lind afgjorde kampen definitivt i overtiden, da han scorede med en liggende flugter efter at Danmark havde brændt straffespark.

Kampen var den første af tre kvalifikationskampe, der alle spilles i Jylland. Onsdagens kamp foregik på DS Arena i Hobro, hvor Oscar Fuglsang var eneste SIF’er i startopstillingen. Han spillede hele kampen på sin vante position som højre back. Danmark kom skidt fra start med føringsmål til Georgien i det 3. minut på en hurtig omstilling, men inden pausen var der balance i regnskabet. Hektor Højbjerre-Thomsen, FC Nordsjælland, fik sidste fod på bolden efter godt forarbejder af FC Midtjyllands Aral Simsir.

Danmark kom i front efter knapt en times spil, da Oscar Fuglsang kom igennem til baglinien og lagde bolden ind i hovedet på Hektor Højbjerre-Thomsen, der med sit andet mål gjorde det til 2-1. SIF’s Frederik Carstensen kom på banen midt i halvlegen, og ind til de sidste 10 minutter kom den tredje SIF’er, Alexander Lind, og han stod bag målet til 3-1 i overtiden.

Oliver Sørensen, FC Midtjylland, brændte et straffespark, men opfangede riposten og sendte bolden ind foran mål, hvor Alexander Lind svævede vandret og satte vristen på bolden, så den strøg i nettet til dansk sejr.

Danmark spiller næste kamp i kvalifikationsturneringen på lørdag kl. 18.00 på Energi Viborg Arena, hvor Estland er modstander.

U17 EM-kvalifikation kort fortalt:

  • 52 europæiske lande, heriblandt Danmark, deltager i kvalifikationen.
  • Der er slutrunde i Irland til maj, hvor 16 hold deltager, værtsnationen plus 15 kvalificerede nationer.
  • Første skridt er Preliminary Round, der afvikles i øjeblikket i 13 forskellige grupper fordelt på lige så mange lande.
  • Danmark er vært for gruppe 6 og møder Estland, Georgien og Rusland.
  • De to bedste hold i gruppen går videre til Elite Round. Også de fire bedste tre’ere går videre.
  • Elite Round afvikles i marts næste år på samme måde som Preliminary Round. Kun gruppevinderen kvalificerer sig til slutrunden.
  • Slutrunden i Irland tæller også som kvalifikation til VM for U17-landshold i Peru i oktober 2019.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Programsættes senere
Scroll til toppen

Menu