24. oktober 2018

Assist og mål af SIF’ere i dansk landsholdssejr

Assist og mål af SIF’ere i dansk landsholdssejr

Alle tre SIF-talenter, der spiller EM-kvalifikation med U17-landsholdet, kom i aktion i 3-1 sejren over Georgien onsdag eftermiddag.

Alle tre SIF-spillere fik spilletid, da det danske U17-landshold kom godt fra start i EM-kvalifikationen med en sejr på 3-1 over Georgien onsdag eftermiddag, og to af dem fik endda afgørende betydning for kampens resultat. Således lagde Oscar Fuglsang op til 2-1 målet med et indlæg fra baglinjen, mens indskiftede Alexander Lind afgjorde kampen definitivt i overtiden, da han scorede med en liggende flugter efter at Danmark havde brændt straffespark.

Kampen var den første af tre kvalifikationskampe, der alle spilles i Jylland. Onsdagens kamp foregik på DS Arena i Hobro, hvor Oscar Fuglsang var eneste SIF’er i startopstillingen. Han spillede hele kampen på sin vante position som højre back. Danmark kom skidt fra start med føringsmål til Georgien i det 3. minut på en hurtig omstilling, men inden pausen var der balance i regnskabet. Hektor Højbjerre-Thomsen, FC Nordsjælland, fik sidste fod på bolden efter godt forarbejder af FC Midtjyllands Aral Simsir.

Danmark kom i front efter knapt en times spil, da Oscar Fuglsang kom igennem til baglinien og lagde bolden ind i hovedet på Hektor Højbjerre-Thomsen, der med sit andet mål gjorde det til 2-1. SIF’s Frederik Carstensen kom på banen midt i halvlegen, og ind til de sidste 10 minutter kom den tredje SIF’er, Alexander Lind, og han stod bag målet til 3-1 i overtiden.

Oliver Sørensen, FC Midtjylland, brændte et straffespark, men opfangede riposten og sendte bolden ind foran mål, hvor Alexander Lind svævede vandret og satte vristen på bolden, så den strøg i nettet til dansk sejr.

Danmark spiller næste kamp i kvalifikationsturneringen på lørdag kl. 18.00 på Energi Viborg Arena, hvor Estland er modstander.

U17 EM-kvalifikation kort fortalt:

  • 52 europæiske lande, heriblandt Danmark, deltager i kvalifikationen.
  • Der er slutrunde i Irland til maj, hvor 16 hold deltager, værtsnationen plus 15 kvalificerede nationer.
  • Første skridt er Preliminary Round, der afvikles i øjeblikket i 13 forskellige grupper fordelt på lige så mange lande.
  • Danmark er vært for gruppe 6 og møder Estland, Georgien og Rusland.
  • De to bedste hold i gruppen går videre til Elite Round. Også de fire bedste tre’ere går videre.
  • Elite Round afvikles i marts næste år på samme måde som Preliminary Round. Kun gruppevinderen kvalificerer sig til slutrunden.
  • Slutrunden i Irland tæller også som kvalifikation til VM for U17-landshold i Peru i oktober 2019.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen