26. februar 2018

SIF-fight udløste tre point i Haderslev

Et mål af Jens Martin Gammelby i 1. halvleg var nok til at sikre sejren over SønderjyskE mandag aften, selv om det holdt hårdt efter udvisning af Simon Jakobsen.

Det var en flok dødtrætte SIF-spillere, der forlod Sydbank Park mandag aften.Men også en flok meget glade spillere. Med ryggen mod muren i den sidste halve time efter udvisning af Simon Jakobsen lykkedes det SIF at  vinde 1-0 på det mål, Jens Martin Gammelby scorede i 1. halvleg. En rigtig arbejdssejr en kold aften i Haderslev.

SIF-manager Peter Sørensen havde fire ændringer i sin startopstilling i forhold til seneste opgør mod Lyngby. De to unge SIF-løver, Magnus Mattsson og Jeppe Okkels, var erstattet i offensiven af Davit Skhirtadze og Gustaf Nilsson efter overståede skader, og også Stephan Petersen var tilbage i så god form, at han var blevet foretrukket på midtbanens venstrekant i stedet for Marc Rochester Sørensen. Endelig var der start-debut til Valance Nambishi, der gjorde et fint indhop i sin debut en uge tidligere,

Det var en iskold aften, og de fleste spillere havde iført sig “lange rør” under shortsene. Dog ikke Simon Jakobsen, insisterer på at spille i kort uanset vejret.

SønderjyskE lagde et aggressivt pres på SIF fra starten, og et enkelt skudforsøg af Kees Luijcx blev det til efter en halv snes minutter, dog uden at Thomas Nørgaard fik problemer. Få minutter senere skulle Christian Greko Jacobsen have bragt hjemmeholdet på 1-0, men på et indlæg tæt under mål satte han indersiden på, og bolden gik lige forbi.

SIF bedre med
SIF kom bedre med som halvlegen skred frem, men det var stadig SønderjyskE, der havde de største chancer. En direkte omstilling midtvejs bragte Mikael Uhre i skudposition, men han sparkede fladt forbi.

Efter den halve time ville SønderjyskE gerne have haft straffespark, da Mikael Uhre faldt omkuld i feltet skarpt forfulgt af Valance Nambishi. Den langsomme gengivelse afslørede dog, at der ikke var kontakt mellem de to spillere, så dommer Anders Poulsen gjorde ret i at lade fløjten blive i lommen.

Mål af Gammelby
SønderjyskE førte således klart chancestatistikken og målsparks-regnskabet. Men det var Jens Martin Gammelby ligeglad med. Efter et godt skifte fra Casper Sloth, trak han i det 38. minut fri foran feltet og fyrede venstrebenet af. Bang, så lå bolden i nettet i modsatte side af målet, og SIF førte 1-0. I forhold til spil og chancer var det ikke fortjent, men det levede SIF’erne med..

I pausen blev Peter Sørensen tvunget til at foretage en udskiftning af en skadet Tobias Salquist, og samtidig gik  Vladimir Rodic ud. Det gav rokader og comeback til Dennis Flinta efter en lang skadespause. Jeppe Gertsen erstattede Rodic, SIF gik over i 3-5-2 med Nambishi og Gammelby på wingbacksene.

Simon J. udvist
Det så fint ud for SIF, der kontrollerede kampen, men efter knapt en times spil blev SIF væsentligt svækket, da Simon Jakobsen modtog sit andet gule kort efter et frispark mod Christian Greko Jakobsen. SIF-anføreren måtte luske i bad, og nu var der dømt overlevelseskamp for SIF’erne.

Gertsen og Flinta overtog det centrale forsvar, og Valance og Gammelby gik tilbage i en firekæde. SIF spillede nu 4-4-1 med Nilsson på toppen. Til de sidste godt 20 minutter kom Mads Emil Madsen ind i stedet for Stephan Petersen i et forsøg på at styrke defensiven overfor et hårdt pressende hjemmehold.

SIF var sjældne gæster på SønderjyskEs halvdel, men det lykkedes Jens Martin Gammelby at drible sig igennem til en fornuftig afslutning og et hjørnespark med et kvarter igen. Gammelby spillede igen en kamp på et meget højt niveau.

I de sidste minutter pressede og pressede SønderjyskE. Indskiftede Emil Scheel var god ved sine tidligere holdkammmerater, da han sparkede en af hjemmeholdets største chancer i sidenettet.

SIF spiller igen allerede på torsdag, hvor der venter endnu en udekamp – El Plastico mod FC Nordsjælland i Farum. Næste hjemmekamp er næste mandag, 5. marts, mod FC Midtjylland på JYSK park.