11. november 2008

Vigtig sejr i Gladsaxe

Med sit første officielle SIF-mål nogensinde bragte Stefan Schmidt SIF foran i den svære udekamp mod AB. Og da Tømrer øgede til 2-0 tre minutter senere var kampen afgjort.

Et AB-hold i absolut topform og fem sejre i fem kampe i den nye sæson stod søndag eftermiddag klar til at tage imod SIF på Gladsaxe Stadion – hvor SIF ved sidste besøg fik en lussing på hele 3-0.

Cheftræner Peder Knudsen havde til opgaven – for fjerde kamp i træk – givet genvalg til alle 11 SIFere i startopstillingen.

På mål betød det Kenneth Falkenberg, der havde et midterforsvar bestående af anfører Thomas Bælum og den tidligere ABer Steven Lustü foran sig. Thomas Hansen tog sig af venstre back, mens Henrik Schnedler passede højre forsvarsside.

På midtbanen og i angrebet var Casper Henningsen og Steffen Ernemann på kanterne, Martin Ørnskov og Stefan Schmidt på den centrale midtbane og Rajko Lekic og Henrik "Tømrer" Pedersen i angrebet.

På bænken var – udover Lars Huldgaard Christensen og Martin Svensson – Peter Degn, som dermed stod foran en mulig sæsondebut.

Rodet indledning
Kampen begyndte lidt afventende fra begge holds side – det var som om, at både AB og SIF lige skulle føle hinanden lidt an, og der blev fightet hårdt på midtbanen om hver eneste bold. Især Stefan Schmidt markerede sig i indledningen som en hidsig bolderobrer, men det var hans centrale midtbanekollega Martin Ørnskov, der fik kampens første afslutning efter tre minutters spil, da han headede på et hjørnespark fra venstresiden – men langt over.

Endnu mindre farligt blev det to minutter senere, da ABs Henrik Lyngsø forsøgte sig fra distancen med et skud, der var tættere på hjørneflaget end målet.

Mere bid var der over et flot SIF-angreb efter seks minutter, hvor bolden via Stefan Schmidt, Casper Henningsen, igen Stefan Schmidt og til slut Henrik Schnedler blev sendt ind i feltet, hvor Steffen Ernemann var lige ved at kunne heade over en Jens Waltorp på antydningen af mellemhånd.

Henrik Schnedler måtte til behandling på sidelinien i et par minutter, og det gav lidt forvirring – men efter at være blevet iført en ordentlig gaze-turban kunne Schnedler igen træde ind på banen.

Kampen var noget rodet, men det var SIF, der fik den næste afslutning efter 12 minutter. Stefan Schmidt fandt Steffen Ernemann inde midt i banen, hvorfra Ernemann huggede til bolden med venstrebenet, men han måtte se det hårde skud brage en god meter forbi.

Degnen i aktion
Efter 14 minutter måtte Henrik Schnedler så lade sig udskifte med sit flækkede øjenbryn, og i stedet kom Peter Degn ind på højre back, hvilket han har prøvet ved et par tidligere lejligheder også.

Og tre minutter senere kom så ABs hidtil bedste tilbud, da Kenni Olsen fyrede et brag af et langskud af, men skuddet hamrede ind i banden et stykke forbi Kenneth Falkenbergs mål.

På det næste angreb stak Peter Degn en lang bold i dybden til Rajko Lekic, der lige præcis nåede den inden målmand Jens Waltorp, rundede ham og smed bolden i nettet. Men dommer Brian Lindorf Hansen vurderede, at Rajko havde taget bolden med sig bed hjælp af hånden og kvitterede med en advarsel til Lekic. Den så noget tvivlsom ud.

Og kort efter fik Thomas Bælum også en advarsel af den kortflittige dommer – denne gang for brok efter endnu en situation, hvor SIFerne følte sig noget snydt.

Rajko på træværket
Hverken det ene eller det andet hold havde et decideret overtag, men efter 27 minutter var det alligevel SIF, der ved Rajko Lekic fik en god mulighed for at bringe sig i front. Han modtog bolden efter en hurtig erobring og krøllede med en vinklet inderside bolden over Jens Waltorp – og på oversiden af overliggeren.

Også Thomas Bælum fik forsøgt sig med et hovedstød efter et indadskruet frisparksindlæg fra Steffen Ernemann, men igen røg bolden over målet.

AB var tydeligvis en meget svær nød at knække for SIF, der sandt for dyden ikke har for vane at møde hold, der søger boldbesiddelse og angrebsivrig fodbold. Det gav en åben kamp, der vekslede frem og tilbage mellem rød og grøn possesion, og det sang i tacklinger og nærkampe.

Målløst ved halvleg
Alligevel var det som om, at SIF mod første halvlegs sidste 7-8 minutter fandt ind i en udmærket spillerytme, hvor presset på hjemmeholdets mål blev intensiveret – med blandet succes.

Gode kombinationer mellem Casper Henningsen og Henrik "Tømrer" Pedersen var lige ved at bære frugt, men som det havde været tilfældet i de første 40 minutter, lykkedes det ikke at slippe igennem den velorganiserede AB-defensiv, der hidtil i sæsonen da også kun havde lukket et enkelt mål ind.

Derfor blev langskud da også ind imellem forsøgt som en døråbner, men heller ikke Thomas Bælum havde held med dét foretagende, da han prøvede lykken i det 44. minut.

Næste våben var så et indlæg fra Peter Degn i højresiden, som Steffen Ernemann stod ganske blank på, men fra sin placering omkring straffesparkspletten kunne han ikke få tilstrækkelig kraft i afslutningen – og Jens Waltorp reddede i bedste tv-stil.

Dermed kunne de to hold gå til pause med 0-0 stående på lystavlen.

Schmidt til 1-0 – og Tømrer til 2-0!
SIF åbnede anden halvleg i aggressiv stil, og allerede efter tre minutter kom gæsterne i front. En lang aflevering blev samlet op af Rajko Lekic, der fra baglinien sendte en bold ind i feltet, hvor Stefan Schmidt kom stormende. Og med sin første officielle SIF-scoring nogensinde pandede Schmidt med stor kraft bolden i nettet til 1-0. Smuk scoring!

Og der skulle såmænd ikke gå mere end yderligere tre minutter, før Henrik "Tømrer" Pedersen gjorde det til 2-0. Igen var Rajko Lekic i oplæggerens rolle, da han fra kanten af feltet lagde bolden fladt ind til Tømrer, der med ryggen til målet med stor kraft rundede sin oppasser og kanonerede bolden i nettet med venstrebenet – 2-0 til SIF og Tømrerens fjerde sæsonmål incl. de to i pokalturneringen. I alt? Tømrerens SIF-kasse nummer 76!

Både Henrik "Tømrer" Pedersen og Peter Degn fik i de følgende minutter advarsler – Tømrer for at genere målmand Jens Waltorp og Degnen for at kante Henrik Lyngsø.

Velspillende SIF
Steffen Ernemann forsøgte sig efter et godt angreb i det 59. minut med et lob, men med omkring fem berøringer i én og samme afslutning blev det skovlende skud sendt et godt stykke forbi. Ellers godt set af Ernemann, der havde luret Jens Waltorps placering langt ude af målet.

Thomas Hansen stod for næste tilbud i den rigtig gode SIF-periode, da han nåede øverst på et Casper Henningsen-indlæg, men Hansen headede lige over.

Endnu tættere på kom Henrik "Tømrer" Pedersen to minutter senere, da han blev stukket i dybden af Casper Henningsen. Tømrer sled sig fri og forsøgte sig med venstrebenet, men han manglede den sidste præcision på den ellers store chance.

Og hvis det i forvejen ikke fremgår tydeligt nok af disse linier, så var SIF altså væsentlig bedre spillende i denne periode end i første halvleg. Kombinationerne flød, og der var konstant farlige afslutninger mod ABernes mål.

Endnu en af slagsen opstod i det 68. minut, hvor Steffen Ernemann stod klar med en flugter på en ripost fra et rødt powerplay, men i to omgange sikrede Waltorp sig læderet i AB-målet.

Svensson på banen
Både offensivt og defensivt var det en sand fornøjelse at følge SIFerne i denne fase. Fra det kompromisløse og bomstærke forsvar til den dynamiske midtbane og to aggressive frontløbere kørte bolden rundt på røde fødder i den kvælende varme over Gladsaxe, mens AB-spillerne forsøgte at mobilisere noget mere power; blandt andet med en dobbeltudskiftning i det 63. minut – og det sidste spillerbytte ti minutter senere.

Men også Peder Knudsen reagerede fra bænken, da anfører Thomas Bælum måtte lade sig udskifte med et lille kvarter igen efter en hård nærkamp. Martin Svensson kom på banen og blev placeret på den centrale midtbane, mens Martin Ørnskov overtog i midterforsvaret.

Clean sheet
AB kastede alting fremad med ti minutter igen, hvor den ene lange bold efter den anden blev hældt fremad, men SIFerne stod fortsat stærkt og roligt i eget felt.

Lars Huldgaard Christensen kom på banen i sidste minut i stedet for Tømreren, men Huldgaard kunne ikke nå at udrette meget i sine få sekunder på banen, hvorimod Steffen Ernemann fik hamret et kanonskud på overliggeren.

Og med dommerens sidste fløjt – ud af mange – denne søndag eftermiddag, kunne SIFerne række armene i vejret og juble over en flot og fortjent udesejr.

Med sejren tager SIF en vigtig skalp og høster ud over de tre point god selvtillid med fint og disciplineret spil – og clean sheet for anden kamp i træk.

SIFs næste kamp er på søndag den 7. september, hvor topholdet Herfølge gæster Silkeborg Stadion. Herfølge, der må siges at være i nogenlunde godkendt form efter tidligere denne søndag at have myrdet lokalrivalerne fra Køge med 8-1…

• 0-1 Stefan Schmidt (48)
  • 0-2 Henrik “Tømrer” Pedersen (51)