11. november 2008

Nice and easy: 2-0

Det blev hverken særligt prangende eller svært, da SIF onsdag aften besejrede FC Roskilde med 2-0 på Silkeborg Stadion. Rajko Lekic og Tømrer stod for scoringerne.

På et regntungt Silkeborg Stadion tog SIF onsdag aften imod oprykkerne fra FC Roskilde i Viasat Divisionens tredje runde. Og lige som det var tilfældet for SIF, havde FC Roskilde inden dagens besøg i Silkeborg samlet fire point sammen og en målscore på 3-2.

Cheftræner Peder Knudsen havde for tredje kamp i træk givet genvalg til alle 11 SIFere i startopstillingen.

På mål betød det Kenneth Falkenberg, der havde et midterforsvar bestående af anfører Thomas Bælum og Steven Lustü foran sig. Thomas Hansen tog sig af venstre back, mens Henrik Schnedler passede højre forsvarsside.

På midtbanen og i angrebet var Casper Henningsen og Steffen Ernemann på kanterne, Martin Ørnskov og Stefan Schmidt på den centrale midtbane og Rajko Lekic og Henrik "Tømrer" Pedersen i angrebet.

Mest prominente navn på forhånd hos FC Roskilde var den hurtige angriber Jeppe Kjær, der sidste sæson blev topscorer i 2. division med imponerende tyve mål.

Ernemann tæt på
Spillerne på begge hold lod til lige at skulle vænne sig til den lynhurtige og glatte bane, der i hvert fald ikke kan beskyldes for ikke at være blevet vandet.

Men efter tre minutters spil fik SIF en god mulighed, da et indadskruet frispark fra Steffen Ernemann voldte Roskilde-forsvaret visse problemer, men SIFerne måtte nøjes med et hjørnespark, der blev fulgt op af endnu et – og endnu et.

Casper Henningsen tog sig af alle tre, og på det tredje stod Steffen Ernemann klar med et bragende flugtskud på en returbold, som Claus Belling i FCR-målet måtte helt ned til stolpen for at hente med en smuk redning. Tæt på tidlig SIF-føring i det støvregnende spotlight fra lysmasternes blå-lynende skær.

Tømrer til 1-0!
Men i det niende minut kom SIF i front. Et godt angreb med drejebogs-bandespil mellem angrebsmakkerne Rajko Lekic og Henrik "Tømrer" Pedersen gav sidstnævnte en bold ind i feltet. Verdens farligste håndværker tog bolden med sig, og med et elegant højrefods-chip over Claus Belling gjorde Tømrer det til 1-0 med sit tredje sæsonmål i fem optrædender – det første af slagsen i Viasat Divisionen. I alt var det Tømrerens SIF-scoring nummer 75 (!).

Målet gav SIF-spillerne mere mod på tingene, og det ene angreb efter det andet skyllede ned mod Roskilde-målet.

Efter 15 minutter brød Steven Lustü antydningen af et Roskilde-angreb og førte bolden energisk frem. Han skiftede til Tømrer i venstresiden, der fandt Rajko Lekic centralt – og Lekic forsøgte sig med en listig yderside-flugter, som dog blev clearet i det lille felt. På dette skuds returbold tog en Roskilde-forsvarer bolden med hånden, og Steffen Ernemann fyrede et frispark af sted – men lige på Claus Belling.

Gode momenter i SIF-spillet i det første kvarter, hvor hjemmeholdet i den grad satte sig på spil og chancer.

Ørnskov tæt på
Også Thomas Hansen fik lov til at prøve lykken efter et smukt orkestreret SIF-angreb i det 18. minut, men dagens venstre back lod med en himmelstormer af et skud med venstrebenet bevise, hvorfor netop denne plads ikke er hans foretrukne.

SIF-presset fortsatte mod FC Roskilde, der bestemt ikke lignede et mandskab, som trods byens stolte festival befandt sig særlig godt på det våde og efterhånden noget smattede underlag.

Det var derimod SIFerne, der formåede at udnytte banens hurtighed til kvikt kombinationsspil, mens gæsterne havde rigeligt at gøre med at losse væk. Langt væk – og ofte uden adresse.

Rigtig tæt på en scoring mere kom SIF i det 28. minut. Endnu et fremragende angreb blev sendt af sted, og Steffen Ernemann strøg ned langs venstrekanten, hvorfra han smed et fint indlæg skråt bagud. Og fra kanten af feltet flugtede Martin Ørnskov til bolden, der sjuttede i det våde græs – og prellede af på den ene stolpe, hvorefter den strøg langs med linien og lige forbi den anden stolpe.

Psycho Rajko til 2-0!
Men efter 36 minutter lykkedes det – på meget mystisk vis – at komme på 2-0. En ellers håbløs fremlægning fra Steven Lustü blev taget ned i Roskilde-feltet af Jannick Larsen, der øjnede fred og ingen fare. Men han gjorde regning uden Rajko Lekic, der sneg sig ind og let snuppede bolden, hvorefter han lagde den stille og roligt ind bag en sagesløs Claus Belling – 2-0 til SIF og Rajkos fjerde sæsonmål!

FC Roskilde stod fortsat meget, meget langt nede på egen banehalvdel, og det var lige før, at SIF-spillerne virkede forvirrede over at have så meget plads.

Efter 42 minutter blev den gode plads så udnyttet fint, da Casper Henningsen stak en dyb bold til Henrik "Tømrer" Pedersen i feltet. Tømreren chippede igen bolden over Claus Belling, men på målstregen fik en Roskilde-forsvarer reddet i sidste millisekund.

Dermed måtte SIF nøjes med en 2-0 føring at gå til pause på – mod et FC Roskilde-hold, der indtil videre havde været meget, meget lidt prangende.

Rent skydetelt
Anden halvlegs begyndelse var én stor rodebutik fra begge hold, og vi skulle fem minutter hen før vi fik den første afslutning. Den kom fra Steffen Ernemann, der var sidste mand på et udmærket angreb, der igen-igen var et resultat af hurtigt bandespil. Han fyrede af med venstrebenet – men et godt stykke over.

Tættere på kom Henrik "Tømrer" Pedersen, der fulgte op på en ripost efter et indadskruet Casper Henningsen-frispark, men igen stod der en Roskilde-forsvarer og afværgede på målstregen.

Også Stefan Schmidt var centimeter fra at komme på måltavlen, da han efter 54 minutter pludselig stod fri inde i feltet efter, at FC Roskilde ikke fik clearet et Casper Henningsen-indlæg. Men den pludseligt opståede chance nåede Schmidt ikke at konvertere til andet end en liggende flugter, der strøg over målet.

Henrik Schnedler stod for næste tilbud, da han bragede et skud en kilometer over mål, mens Steffen Ernemann nærmede sig mere med et brag af en højrebensflugter, der susede lige forbi den fjerneste stolpe. Det var rent skydetelt – mod et Roskilde-forsvar, der lignede Palles Gavebod.

Svensson i aktion
Rajko Lekic stod for næste mulighed, da Martin Ørnskov tog et flot dybdeløb i højresiden og centrede skråt bagud. Her stod Lekic klar med et vinklet højrebensskud, der sjaskede lige forbi den fjerneste stolpe.

Og minuttet senere – efter 62 spillede af slagsen – kom Martin Svensson på banen, da han erstattede Casper Henningsen i højresiden.

Og efter omtrent ti minutter på banen stod Svensson for et nærgående skud, da han hvislede et venstrebens-drøn millimeter forbi målet efter en fornem solotur.

Men det var såmænd ikke fordi, at SIF spillede en særligt god kamp. Det var nu heller ikke nødvendigt, for der var simpelthen ingen vilje eller dygtighed til at ændre på tingene fra FC Roskildes side.

Udvisning til Roskilde
Efter 75 minutter blev tingene så endnu sværere for FC Roskilde, da den ellers netop indskiftede Anders Nielsen med fremstrakte knopper forsøgte at skille Henrik Schnedlers læg fra resten af benet.

Rødt kort til Anders Nielsen og en udskiftning til en humpende Henrik Schnedler, der lod sig erstatte af Renato Arapi.

Stefan Schmidt blev også udskiftet i samme moment, hvor Lars Huldgaard Christensen kunne entre banen.

Henrik "Tømrer" Pedersen blev herefter sendt ud på venstre midtbane, Renato Arapi på venstre back – og Thomas Hansen på højre.

A walk in the park
Kampen døde markant herefter i både tempo og kvalitet. FC Roskilde kunne slet ikke mere, og SIF virkede heller ikke til at have den fornødne sult til at lave større forskel på måltavlens cifre.

Hjemmeholdet spadserede sig gennem kampens sidste minutter som "a nice and easy walk in the park", og dermed endte opgøret med 2-0 efter en forestilling, der næsten var alt for nem for SIFerne – trods et sidste-minuts frispark til gæsterne, der tordnede lige over på Roskildes eneste halvfarlige chance i kampen.

Med sejren tager SIF et hop fremad i tabellen. Næste opgave er på søndag, hvor AB venter på Gladsaxe Stadion i en kamp, der utvivlsomt bliver noget sværere at komme succesrigt igennem.

• 1-0 Henrik “Tømrer” Pedersen (9)
  • 2-0 Rajko Lekic (36)