25. september 2011

Uafgjort efter massivt SIF-overtag

SIF var uden tvivl det bedste hold på banen i søndagens Superligakamp, men stor boldbesiddelse og mange chancer er ikke altid lig med tre point. Det måtte holdet erkende mod AC Horsens, hvor det blev til 1-1 og et ’Tømrer’-mål.

AC Horsens på besøg
Hvem husker, da Troels Bech i starten af september sagde, at mål kommer i stimer, og at holdet var overbevist om, at de snart ville opleve sådan en? Dengang var det måske lidt svært at forudse, efter kun to point i syv kampe, men nu – før dagens kamp – havde holdet tre sejre og tolv mål på bare tre kampe, og så kan man vel godt sige, at cheftræneren fik ret i sin forudsigelse. I dag skulle spørgsmålet om, hvor lang stimen skulle være, besvares, da AC Horsens gæstede MASCOT PARK i Silkeborg.

Himlen var blå, og solen stod højt, da dommer Henrik Kragh fløjtede søndagens tidlige kamp i gang.

Sprudlende SIF-start
Kampen startede roligt ud. Christopher Poulsen var første mand med en afslutning, da venstrebacken efter fem minutter fyrede et knaldhårdt spark mod mål, men han måtte se Jochumsen i Horsens-målet parere sit skud ud til hjørnespark. Samme Jochumsen måtte et minuts tid senere bide i græsset, da han stødte sit knæ i mod ’Tømrer’, men målmanden var snart efter på benene igen.

Hele stadionet delte tretten minutter inde i kampen store klapsalver ud til SIF-mandskabet. De rødklædte havde haft et yderst velspillet angreb, hvor tilskuerne var vidne til først en flot dybdebold fra Dennis Flinta, en hælaflevering fra Martin Ørnskov og sidst en vending og et hurtigt, velplaceret skud fra Kaimar Saag – men Jochumsen reddede skuddet ud til et hjørnespark.

Hjemmeholdet spillede med stor energi, gode, hurtige afleveringer, høj kreativitet og en kontrolleret defensiv. AC Horsens havde endnu ikke fået et ben til jorden.

En halv time inde i kampen beholdt de gulblusede imidlertid begge ben for meget på jorden, da det lykkedes ’Tømrer’ at nå højst på et kvalificeret indlæg fra Poulsen, men hovedstødet fra angriberen ramte overliggeren.

Den høje kreativitet så man blandt andet hos Kaimar Saag, der driblede og fintede sig fri på SIFernes venstre side. Esteren skød på mål, men afslutningen manglede kraft og præcision, så den voldte ikke Horsens-målmanden alt for meget besvær.

Eftersøgning: Mål!
Det eneste, der manglede nu, var et mål.

Som SIF-fan kunne man glæde sig over den store fightervilje, der var blevet lagt for dagen fra SIFernes side. Hver mand gik ind i tacklingerne med mandsmod og styrke, som gjaldt det liv eller død, og kantspillerne turde tage duellerne på fløjene.

Den næstsidste store chance før halvlegen stod hjemmeholdet for. Holst lavede gode kombinationer med ’Tømrer’, og det endte ud med, at færingen lagde en god, flad bold ind foran mål, men derinde kunne Kaimar Saag lige nøjagtigt ikke nå frem til den, og bolden strøg sig forbi den fjerneste stolpe.

Det eneste, der manglede, var bare det pokkers mål.

Målet kom. Minuttet, eller lad os sige sekunderne, før Henrik Kragh kunne fløjte til halvleg, bar alle SIFernes anstrengelser frugt, da den gode ’Tømrer’ kunne heade føringsmålet ind bag Jochumsen. Angrebet var startet med et frispark på midten af banen, hvorefter Christopher Poulsen havde lagt en aldeles fremragende bold ind i feltet. Her kunne anføreren flyve til vejrs og heade bolden i mål til stor jubel på trænerbænken, på tribunerne og ikke mindst på banen.

Halvlegsfløjtet lød, og Silkeborg IF kunne gå til pause med en føring.

SIF-dominans med stormstyrke
De første fem minutter af anden halvleg gik stille for sig, men så var det som om, at SIF-stormen fra første halvleg atter tog til i styrke.

SIF spillede med højt tempo og kombinerede sig flot ud af svære situationer. Dominansen udmøntede sig eksempelvis i et flot kontraangreb, hvor Christian Holst lagde en kanongod og lang aflevering frem til Frank Hansen, som dog afsluttede direkte på målmanden.

Fodbold er et uretfærdigt spil
Så længe bolden er rund kan alting ske. En så brugt kliche, at selv ikke en genbrugsbutik vil have den, men desværre gjorde AC Horsens den særdeles aktuel efter cirka en times spil. Her udlignede Gilberto Macena nemlig til 1-1, efter han dukkede op bagerst i feltet og kunne flugte bolden i mål. Ikke engang et ord som ufortjent føles tilstrækkeligt i en sådan situation, for SIF havde indtil videre haft både mest boldbesiddelse og de fleste chancer.

SIF-stormen havde aftaget nu, og begge hold afventede i de følgende ti minutter situationen for at se, hvilken drejning kampen ville tage. SIF havde ikke opgivet at få alle point med hjem. En aflevering tværs over feltet til Christopher Poulsen bragte ham i en god position til at lægge en aflevering ind til Marvin Pourié foran mål, og afleveringen lykkedes da også, men Pourié fik ikke ordentligt ramt på bolden.

Slutfasen på kampen var rodet og ikke helt lige så domineret af SIF, som den hidtil havde været. Sekunder før lukketid fik Marvin Pourié imidlertid en god chance, efter han i venstre side var blevet spillet fri af Christian Holst. Tyskeren skar ind i banen, forsøgte sig med en aflevering ind i feltet, men herinde var der ingen arvtager til bolden, og kuglen strøg lige igennem feltet.

Dommeren kunne fløjte kampen af, og SIF-spillerne måtte gå en smule slukørede til omklædning – for resultatet stemte overhovedet ikke overens med kampens faktiske forløb, som havde stået i hjemmeholdets tegn. Chance på chance, aflevering på aflevering og tackling på tackling: Der havde næsten stået SIF på det hele.

Men scorer man ikke nok mål, vinder man ikke fodboldkampe, og det måtte SIF i dag lære på den hårde måde. Ét point er dog bedre end nul, og Silkeborg IF er nu oppe på ni point i tabellen og på en delt niendeplads med Brøndby.

Nordjyderne kommer til byen
SIF spiller allerede på lørdag hjemme igen, når AaB aflægger MASCOT PARK et besøg. Ikke nogen let kamp, da nordjyderne, før den sene mandagskamp, har 15 point og en foreløbig femteplads. Opbakning på lægterne er altså vigtig, hvis silkeborgenserne skal hente point på okobermånedens første dag – og netop opbakningen virkede til at give SIFerne et ekstra gear i store dele af kampen i dag.

Hjemmebanekampen Silkeborg IF – AaB spilles på MASCOT PARK den 1. oktober klokken 17:00.

• 1-0 Henrik ‘Tømrer’ Pedersen (45 +1)
  • 1-1 Gilberto Macena (62).