1. oktober 2011

SIF i remis – nu ubesejret i fem kampe

Tæller man de to sejre i DBU Pokalen med, er SIF nu ubesejret i de seneste fem kampe. Lørdag aften blev det nemlig til ét point i MASCOT PARK mod AaB. Stillingen endte 1-1 og SIF’s målscorer var igen ‘Tømrer’.

Sol og sommer i oktober
Selvom kalenderen viste efterår og oktobermåned, var der sol, blå himmel og sommerlige temperaturer i MASCOT PARK, da AaB lørdag kom på besøg. Nordjyderne var før dagens kamp under pres, for det havde ikke lykkedes for dem at vinde i de seneste tre Superligakampe, ligesom de også var blevet sendt ud af DBU Pokalen. Til gengæld lå holdet på en 6. plads i tabellen, hvilket var fire pladser højere end SIF, der lå på en 10. plads. Kampen så altså ud til at blive en spændende og ikke mindst intenst kamp i det varme vejr – og det var lige, hvad den blev!

SIF-chancer og AaB-mål
Kampen startede roligt ud. Ingen af holdene dominerede, men det var nu heller ikke, fordi holdene spillede defensivt – defensiven fungerede bare godt for begge hold.

Marvin Pourié var første mand med en afslutning, da Ørnskov med en høj, blød bue spillede tyskeren fri i AaB’s straffesparksfelt, men skuddet fra Pourié endte et stykke over mål.

Det næste angreb stod der også SIF på. Flinta, der i store dele af kampen var rykket frem på højrekant, spillede en flad indersideaflevering ind til Pourie, som efter nogle driblinger afleverede bolden bagud til Christopher Poulsen. Backen sparkede på mål, men AaB-forsvaret fik rettet skuddet af, så det blev til et SIF-hjørnespark. På hjørnesparket forsøgte SIFerne sig med en række kombinationer, indtil Frank Hansen på kanten af feltet kunne få afsluttet – denne gang var der ingen, der rettede den af, men bolden fløj alligevel forbi.

SIF havde indtil videre været det eneste hold med afslutninger på mål, men da AaB så fik sin første chance i kampen, var det et så kvalificeret skud, at det førte til mål. Nordjyderne spillede en lang, høj bold op til AaB’s højrekant, som kunne lægge en flad aflevering ind til Jeppe Curth. Angriberen tog et par træk, bragte sig selv i en fri position og kunne lige uden for feltet sparke bolden ind til en ålborgensisk føring på 1-0.

Selvom SIF var bagud, gav de bestemt ikke op. Når hjemmeholdet havde bolden, så det fornuftigt ud, og den blev spillet godt rundt. Problemet kom, når SIF skulle generobre tabte bolde, hvor holdet ikke var helt aggressive nok og samtidig stod lidt for langt fra AaB-spillerne.

En halv time inde i kampen trak Poulsen sig fri oppe på AaB’s mållinje og fik kæmpet sig helt ind ved den forreste stolpe, hvor han med en meget hård aflevering forsøgte at spille bolden til en af SIF-spillerne i feltet – men AaB fik sparket den ud til et hjørnespark.

’Tømrer’s hoved gav SIF-udligning
Endelig kom det, som fansene på tribunerne havde ventet på – et SIF-mål. Dennis Flinta kæmpede bravt ude på fløjen, hvor han hårdt presset lige nåede at få lagt en høj bold ind over feltet, og herinde stod udækkede Henrik ’Tømrer’ Pedersen klar i kulissen, da han kunne stige til vejrs og heade bolden i mål.

1-1 stod der nu, og det var ganske fortjent, at SIF havde fået udlignet.

Målet var kommet lige inden pausen, og et par minutter efter kunne dommer Henning Jensen fløjte til halvleg. En halvleg, som havde budt på to mål, men som derudover ikke ellers havde rystet særlig mange chancer af sig – og dem, der havde været, stod der SIF på. Set ud fra det synspunkt så det godt ud for hjemmeholdet, og man havde forhåbentligt ikke set det sidste mål fra dem i dag.

Sultne SIFere – snydt for straffe
De rød-hvide fortsatte, hvor de slap fra første halvleg og lagde et højt pres i starten af anden halvleg. SIF havde i 55 % af tiden bolden, og når AaB kom frem til noget, var forsvaret god til at få generobret boldene. Der blev spillet med gejst, holdet forsøgte sig med forskellige finter, der stort set virkede hver gang og fik nordjyderne til at se rundtossede ud. SIF havde fået blod på tanden og var tydeligvis sultne efter alle tre point.

Pourié var også sulten og havde flere gode aktioner. Han var også involveret i en situation, hvor der tilsyneladende godt kunne være dømt et straffespark, da han faldt inde i feltet efter at være blevet ramt på støttebenet, men dommer Henning Jensens fløjte lød ikke – desværre for SIFerne.

Imellem den store SIF-dominans lykkedes det dog også udeholdet at få skudt på mål. Henrik Dalsgaard startede et godt kontraangreb, spillede Jeppe Curth fri, som kunne skyde på mål, men Lasse Heinze i målet fik hurtigt reageret og sat en lap på. Den farlige situation var afværget.

Men den store AaB-chance rystede ikke hjemmeholdet, som på de to næste store chance viste, at de stadig var på rette spor. Det første forsøg kom et kvarters tid før slutfløjtet, da Frank Hansen sendte et godt indlæg af sted fra et frispark midt på ålborgensernes banehalvdel, men bolden sejlede forbi alle spillerne og heller ikke indskiftede Kaimar Saag kunne nå frem til den.

‘Tømrer’ tæt på nummer to …
Den næste chance stod ’Tømrer’ for. Han blev spillet fri med en veltilrettelagt aflevering af Holst, men målscoren fra første halvleg kunne ikke få ordentligt ram på bolden, som blev skudt et stykke over mål.

Spillerne på banen havde kæmpet hårdt i hele kampen, og derfor var de da også ved at være godt trætte det sidste kvarter, hvorfor kampen gik lidt i dvale. En lidt for blød bold kom pludseligt tilbage til Lasse Heinze, så AaB’s Jeppe Curth kunne nå hen til målmanden og få ham presset så hårdt, at han ikke fik bolden ordentligt clearet. Bolden endte ved indskiftede Kayke, som foran et helt frit mål sparkede bolden ved siden af. Pyh ha, åndede tilskuerne lettet op.  

SIFs sluttelige belejring af AaBs felt gav desværre ikke noget mål – og Henning Jensens slutfløjt lød. Hjemmeholdet havde været klart mest dominerende, skabt flest chancer og vist mest kreativitet, men det er jo som så tit erfaret ikke altid helt nok, og i dag blev det da heller ikke til alle tre point – men ét stort og flot point, som nu bringer SIF op på en midlertidig 9. plads inden søndagens og mandagens kampe i Superligaen.

Landsholdpause – og så går turen til Lyngby
Først skal to spændende landsholdskampe spilles, og derefter venter så en spændende Superligakamp, når Silkeborg IF skal til Lyngby. Sidst holdet var der, blev det jo til en 2-0-sejr, så hvorfor skulle det ikke kunne ske igen? Den gode præstation, som SIF viste i dag, giver i hvert fald forhåbninger om, at scenariet kan gentage sig.

Udebanekampen Lyngby BK – Silkeborg IF spilles søndag den 16. oktober 2011 klokken 14:00.

Mål

 • 0-1 Jeppe Curth (16)
 • 1-1 Henrik ‘Tømrer’ Pedersen (43).

Advarsler

 • Christopher Poulsen
 • Kjetil Wæhler.

SIF

 • Lasse Heinze – Christopher Poulsen
 • Thorbjørn Holst Rasmussen
 • Jesper Mikkelsen
 • Dennis Flinta – Christian Holst (78: Nicolaj Ritter)
 • Kasper Risgård
 • Martin Ørnskov
 • Frank Hansen – Marvin Pourié (80: Kaimar Saag)
 • Henrik ‘Tømrer’ Pedersen (84: Daniel A. Pedersen).

AaB

 • Nicolai Larsen – Patrick Kristensen
 • Kjetil Wæhler
 • Kenneth Emil Petersen
 • Lasse Nielsen – Chris Rolfe
 • Rasmus Würtz
 • Thomas Augustinussen
 • Mathias Wichmann (60: Kayke) – Jeppe Curth
 • Henrik Dalsgaard (72: Lucas Andersen).
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26.05. kl. 17.00
Scroll til toppen