21. september 2011

SIF et skridt nærmere pokalen

Det blev en lang og sej aften for SIFerne, da holdet onsdag mødte Randers FC i DBU Pokalen, men alle anstrengelserne gav pote til sidst. De rødklædte kunne rejse hjem med en 2-1 sejr efter forlænget spilletid og er nu videre til 4. runde. Pourié og Holst scorede.

Jysk pokalbrag
Hvis man tillader sig at bruge klicheen om, at der ikke skal mere end to sejre i træk, før man har en stime, så har SIF en stime. En stime, der blev sat i gang i sidste uges kæmpesejr over FC Fyn, og som fortsatte i søndagens flotte 2-0-sejr mod Lyngby BK. Onsdag aften gik jagten på den tredje sejr i træk i gang, og samtidig skulle holdet forsøge at få et videreavancement i DBU Pokalen. Pokalopgøret foregik på AutoC Park i Kronjylland, hvor 1. divisionsholdet Randers FC stod klar.

Dårlig start for SIF
Der var tryk på lige fra dommer Michael Svendsens første fløjt med høj intensitet og et højt pres fra begge mandskaber, men det var alligevel Randers FC, der kom bedst fra start.

Der skulle i hvert fald ikke gå mere end 5 minutter, før hjemmeholdet bragte sig foran. Et kontraangreb startet af Lasse Rise førte til en stort set fri Ronnie Schwartz, som med en hurtig vending kom i position til at få afsluttet. På kanten af feltet lobbede han bolden ind i et mål, som Lasse Heinze ikke kunne nå tilbage til. 1-0 til kronjyderne – en ærgerlig start for silkeborgenserne.

SIF-chancer i massevis
Superligaholdet lod sig dog ikke slå ud af den grund, og det næste kvarter, for ikke at sige resten af halvlegen, blev fuldstændigt domineret af SIFerne. Først forsøgte Risgård sig fra distancen, og senere var en god bolderobring og herefter indlæg af Christopher Poulsen lige ved at blive farligt, men ingen SIF-spillere i feltet nåede frem til bolden.

Men på trods af det massive spilovertag til udeholdet fik de lyseblå Randers FC-spillere alligevel en stor chance, da Jonas Kamper på et frispark hamrede til bolden, men takket være en fantastisk redning af Lasse Heinze kunne hjemmeholdet ikke udbygge sin føring.

Ligesom der godt kunne have stået 2-0 til kronjyderne, lige så godt kunne SIF efter en halv times spil have udlignet. Et flot dybdeløb af Marvin Pourié havde bragt tyskeren i en god 1-mod-1 situation med målmanden, men med en desværre flot fodparade afværgede David Ousted situationen.

Lige før pausen fik SIF i løbet af et par minutter to nye store chancer for at få udlignet. Først gjorde Pourié forarbejdet, da han lagde et flot indlæg ind til Kaimar Saag, som dog ikke helt kunne få ordentligt ramt på bolden med hovedet, og han headede den ved siden af målet. I den næste chance var det Pourié, der skød på mål, efter han modtog en god stikning fra Dennis Flinta, men her fik Ousted på mål pareret.

Michael Svendsen fløjtede til pause i en halvleg, som der stort set kun havde stået SIF på, med undtagelse af de første fem minutter, hvor det desværre var lykkedes for Randers at få scoret. Fortsatte de rødklædte de gode takter i anden halvleg, måtte der på et tidspunkt komme en udligning, men spørgsmålet var imidlertid, om holdet kunne holde i samme gear kampen ud.

En rodekasse tom for chancer
Anden halvleg startede rodet ud. Inden af holdende tog teten, og chancerne udeblev. Randers FC var godt organiserede, og SIF kunne ikke få opspillet til at køre. Måske var det den forhenværende assistenttræner i SIF, nu assistenttræner i Randers, Joakim Mattsson, der havde givet fifs til trænerstaben hos kronjyderne om SIFernes spillestil.

Klumpspilskasse gav SIF-udligning
Der skulle gå lige over et kvarter af halvlegen, før den første chance kom. Symptomatisk for starten på anden halvleg opstod den noget tilfældigt ud af et klumpspil. Et indlæg ind i feltet blev ikke eksekveret væk af Randers-forsvaret, og pludselig, ved bagerste stolpe, dukkede Marvin Pourié op og kunne udligne. Set ud fra første halvlegs mange chancer og dominans var dette ikke helt ufortjent.

Tendensen fra første halvleg gentog sig nu i den næste halve time, hvor flere chancer lige manglede det sidste for at blive rigtig farlige for SIFerne.

De to indskiftere Jesper Bech og Christian Holst lavede for eksempel gode kombinationer med hinanden i Randers’ målfelt, men det afgørende forsøg på mål manglede skarphed fra Christian Holst. Den sidste skarphed manglede også, da Jesper Bech et par minutter senere skød lige forbi den modsatte stolpe.

Fløjten lød fra Svendsen, og det var nu en kendsgerning, at kampen skulle i forlænget spilletid med to halvlege på hver 15 minutter.

Forlænget spilletid – SIF på sejrskurs
Overraskende viste ingen af holdene tegn på træthed, og de spillede begge tempofyldt og entusiastisk rundt med bolden. Frank Kristensens skud i starten af den forlængede spilletid var lige ved at ende i målet, men SIF fik pareret ud til hjørnespark.

97 lange minutter skulle der gå, før SIF for første gang i kampen kunne bringe sig foran. Føringsmålet kom efter en flot frispilning dybt i feltet af Dennis Flinta til Christian Holst, som elegant listede bolden forbi David Ousted.

2-1 og SIF på sejrskurs.

Det sidste kvarter skulle herefter blot overstås, og de rød-hvide kørte bolden sikkert rundt med enkelte mindre chancer til følge. Trætheden meldte sig hos spillerne, og selv ikke Randers-spillerne havde mere at give af og måtte acceptere nederlaget.

Men… dommeren ville lige gøre afslutningen ekstra spændende, da han dømte frispark på kanten af feltet til Randers. Neglebidende og nervepirrende var det at se Lorentzen gå til bolden, men lige så befriende var det at se ham skyde i muren.

Sikke en aften!
Det skulle blive bælgravende mørkt, før aftenens pokalkamp var slut, og stadionprojektørerne kom for alvor på overarbejde. Det gjorde stadionuret også, som måtte give fortabt, da det kun gik til 99 minutter. SIFerne gav imidlertid ikke op og blev ved til den bitre ende.

En solid defensiv og en tålmodig offensiv, der måtte forsøge sig mange gange, før boldene ville i mål, var nogle af opskrifterne på den sejrsgryderet, som sikrer SIF en videre deltagelse i DBU Pokalen. I angrebet kunne man godt have ønsket sig lidt mere kvalitet, så undertegnede ikke skulle vente så længe og blive en halv time ekstra, før sejren kom i hus.

Den Gule Fare venter
Nu må SIFerne hjem og hvile sig, så benene ikke er for tunge, når de igen skal i aktion på søndag. Her er det AC Horsens, der rejser nordpå for at gæste MASCOT PARK. I tabellen ligger holdet på en tredjeplads, så der er lagt op til en svær og spændende kamp i det silkeborgensiske søhøjland, hvor der bliver brug for så stor en opbakning som overhovedet muligt.

Hjemmebanekampen Silkeborg IF – AC Horsens spilles altså på søndag den 25. september klokken 14:00. Husk i øvrigt, at der er Oktoberfest fra kl. 12.30 inden kampen på søndag. Læs mere om arrangementet her .

• 1-0 Ronnie Schwartz (5)
  • 1-1 Marvin Pourié (63)
  • 1-2 Christian Holst (97)