18. marts 2021

U19 Ligaen sparkes i gang igen med mange ubekendte

På lørdag genoptager SIF’s U19 Liga-hold turneringen med hjemmekamp mod Vejle. Træner Jesper Mikkelsen glæder sig, men er også usikker på niveauet.

På lørdag skal SIF’s U19 Liga-hold i kamp for første gang i måneder. U19 Ligaen har som den eneste ungdomsrække fået lov til at genoptage kampene, og for SIF’s vedkommende sker det med en kamp mod Vejle på JYSK park.

– Personligt glæder jeg mig helt vildt til at komme i gang igen, og det gør drengene også. Men når det er sagt, så har jeg også svært ved at vurdere, hvor vi står. Vi har slet ikke haft mulighed for at forberede os som normalt, siger SIF’s U19-træner Jesper Mikkelsen.

Baggrunden for at U19 Ligaen har fået grønt lys er, at kampene kan afvikles som professionel idræt i henhold til det seneste trin i den gradvise genåbning af Danmark. Mange af U19-spillerne i Ligaen er på kontrakt, og kampene afvikles derfor efter samme retningslinjer som 3F Superligaen og 1. division.

Delt i to grupper
Jesper Mikkelsens tvivl om sit holds niveau har bund i vilkårene for forberedelse. Hans spillere har været delt i to grupper siden de startede op efter nytår. Den ene gruppe med spillere som Niclas Holm Pedersen, Oscar Fuglsang, Frederik Carstensen, Alexander Lind og Anders Dahl, har trænet jævnligt med A-truppen under Kent Nielsens ledelse, mens den anden kun har kunnet træne i grupper á fire.

– Derfor er det fuldstændigt umuligt at vide, hvor vi står. Jeg aner det ganske enkelt ikke. Fysisk er tingene på plads, for det har vi brugt meget af tiden på, men relationerne og sammenhængende i spillet har vi ikke haft mulighed for at arbejde med, forklarer Jesper Mikkelsen.

Han trøster sig dog med, at vilkårene har været de samme for konkurrenterne.

Enorm sult
– De spillere, der har været henvist til træning i fire-mandsgrupper har en enorm sult efter at spille rigtig fodbold igen. For den anden gruppe, der har trænet med førsteholdet, handler det om at kunne skifte mellem miljøerne på U19 og på førsteholdet, og bringe indstillingen fra førsteholds-miljøet med ned på U19. Jeg håber at førsteholdstræningen har givet dem et boost, som betyder at de kan give noget af det videre til resten af holdet, siger Jesper Mikkelsen.

U19 Ligaen skulle efter den oprindelige plan have været i gang i uge 7. Forsinkelsen betyder, at Jesper Mikkelsen og hans U19-drenge går et par hektiske måneder i møde med 14 kampe i kalenderen frem til sidste runde 19. juni.

SIF’s kamp mod Vejle spilles lørdag kl. 13.00 på JYSK park. Der er ikke adgang for tilskuere.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26.05. kl. 17.00
Scroll til toppen