11. marts 2019

U17: SIF sejrede over kompakt Esbjerg-hold

Trods tidlig Esbjerg-føring vandt SIF’s tophold i U17 Ligaen lørdagens udekamp i Vestjylland.

SIF’s tophold i U17 Ligaen satte tingene på plads i 2. halvleg af lørdagens turneringskamp i Esbjerg. Hjemmeholdet var blevet en mand mindre i slutningen af 1. halvleg efter en udvisning, og det udnyttede SIF til at score tre mål i de sidste 45 minutter og dermed sikre sig sejren.

SIF indledte fint, men lavede et lidt klodset straffespark efter 18 minutter, som esbjergenserne scorede på. Esbjergs udvisning faldt med fem minutter tilbage af 1. halvleg, og det forstærkede SIF’s spilovertag.

– Vi lykkedes godt i 2. halvleg med at finde rum imod et kompakt hold, siger SIF-træner Jesper Mikkelsen.

Efter 53 minutter udlignede Frederik Carstensen efter godt spil i mellemrum og et indlæg fra Emil Junge. 10 minutter senere scorede Anton Holch-Leth fra kanten af feltet på et spark, der blev rettet af og efter 66 minutter gjorde Mads Sonniksen det til 1-3 efter en god stikning foran deres felt. Derefter slap SIF lidt grebet om kampen, og Esbjerg kom til store chancer i de sidste 20 minutter på trods af deres undertal.

– Jeg synes ikke, at vi var helt dygtige nok i vores opbygningsspil, og jeg står tilbage med en følelse af, at vi skulle have været mere suveræne med bolden. Samtidig ærgrer det mig, at vi giver så store chancer væk i overtal. Jeg synes dog igen, at der var gode takter i afslutningsspillet, og vi løste det fint, at spille op imod et hold, der pakkede sig, opsummerer Jesper Mikkelsen kampen.

Med sejren cementerede SIF sin førsteplads i Ligaen og har nu syv points afstand til FC Nordsjælland og FC Midtjylland på de næste pladser, dog med henholdsvis to og én kamp mere end de to FC-konkurrenter.

Næste kamp er på lørdag, hvor SønderjyskE kommer på besøg på JYSK park. Der er kampstart kl. 15.30 og gratis adgang.

U17 Liga, 15. runde, lørdag 9. marts kl. 14.00 i Esbjerg Idrætspark:
Esbjerg fB – Silkeborg IF 1-3 (1-0)
Mål: 1-0 Andreas Troelsen (18.), 1-1 Frederik Carstensen (53.), 1-2 Anton Holch-Leth (64.), 1-3 Mads Sonniksen (66.)