25. oktober 2015

Truende nederlag vendt til sejr

På to mål af Andreas Albers i starten af 2. halvleg fik SIF vendt et truende nederlag i Roskilde til sejr på 3-2.

Efter en 1. halvleg, som SIF dårligt kunne være bekendt, truede nederlaget søndag i Roskilde. Men et par gode indskiftninger af SIF var med til at vende kampen. Andreas Albers kom på banen fra 2. halvlegs start, og efter 12 minutter havde han med to scoringer vendt 2-1 til Roskilde til 3-2 for SIF og dermed banet vejen til SIFs anden udesejr i træk – og i sæsonen.

Cheftræner Peter Sørensen havde valgt at ændre i den taktiske formation ved at lægge Martin Thomsen op på den centrale, offensive midtbane og have Marcus Solberg som eneangriber. Dermed stod SIF med en stærk central trekant på midtbanen bestående af Dennis Flinta, Mikkel Vendelbo og Martin Thomsen. I fravær af karantæneramte Nicolaj Ritter på venstre back-positionen var der sæsondebut til Gustav Dahl.

Fortjent Roskilde-føring
Det var Roskilde, der kom bedst fra start, og allerede inden stadionuret havde rundet 10 minutter var hjemmeholdet foran. Nikolaj Steen Hansen headede et hjørnespark i nettet, og føringen kunne ikke siges at være ufortjent. Få minutter tidligere havde Roskilde følt sig snydt for et straffespark, da Mark Leth Pedersen faldt omkuld i feltet, og Roskilde truede i det hele taget SIFs bageste kæde.

Målet fik ikke Roskilde til at slippe grebet om kampen, og efter godt et kvarters spil var det tæt på 2-0. Den tidligere SIFer, Jesper Bech, fandt med en godt set aflevering Mikkel Thygesen , der fra straffesparksfeltets kant trykkede af med et dommedagsskud. Thomas Nørgaard parerede, og Thygesen var over riposten og gav bolden et tryk mere. Den blev dog igen pareret og gik til hjørnespark.

Ikke mange minutter senere nåede Lars Brøgger Hansen højest med hovedet på et indlæg, og Thomas Nørgaard måtte helt op under overliggeren for at afværge endnu en scoring af hjemmeholdet. Det var langt fra nogen drømmestart af SIF.

1-1 ud af det blå
Men fodboldkampe kan ændre udvikling med et trylleslag. Og det skete denne søndag i Roskilde. SIF fik i det 21. minut tilkæmpet sig et hjørnespark, som Emil Scheel sendte ind foran mål. Marcus Solberg pressede Roskilde-keeper Frederik Vang, der via handskerne fik sendt bolden i nettet til et selvmål. Fortjent var det ikke, men hvem bekymrer sig om det?

Kort efter måtte både Simon Jakobsen og Roskildes Lars Brøgger til behandling udenfor banen efter at have stødt hovederne sammen. De kunne dog efter få minutter vende tilbage med hver sin bandage omkring hovedet. Udligningen havde givet SIF mere mod på livet, og gæsterne fra Søhøjlandet kom bedre med. Emil Scheel havde et godt skudforsøg efter en halv time, men bolden blev grebet af Roskildes målmand.

Til gengæld kunne Roskilde igen finde vejen til målet. Efter knap 35 minutters spil løb en helt fri Jan Kristiansen lige ind i et indlæg fra højre og sendte bolden i nettet til 2-1 for hjemmeholdet. Så var det forfra for SIF. Og så skulle SIF endda prise sig lykkelig over, at det ikke gik værre inden pausen. Lars Brøgger havde således et godt fladt skud lige forbi mål i det 38. minut, men mere blev det dog ikke til. Roskilde kunne gå til pausen med en fortjent føring.

SIF-indsatsen i 1. halvleg fik konsekvenser i pausen. Ud røg Martin Thomsen og Marcus Solberg og blev erstattet af Robert Skov og Andreas Albers. Allerede efter godt et minut på banen truede Albers med et godt fladt skud, der dog gik forbi mål.

Andreas Albers tog Roskilde med storm
Allerede i det 51. minut måtte Peter Sørensen foretage sin tredje udskiftning, da Simon Jakobsen forlod banen tydeligt mærket af sammenstødet fra 1. halvleg med Lars Brøgger. Han blev erstattet af Sammy Skytte.

SIF havde en helt anden attitude til tingene, og belønningen udeblev ikke. I det 51. minut kunne Andreas Albers tæt under mål presse en Roskildeforsvarer til at sende bolden i nettet til udligning på kampens andet selvmål, men her stoppede det ikke. På endnu en chance tæt under mål var Albers igen på pletten i det 57. minut – dennegang som manden med sidste fod på bolden, og så var SIF pludselig foran. Noget der lignede en sort eftermiddag for SIF i de første 45 minutter havde pludselig fået betydeligt lysere udsigter.

Efter føringsmålet til 3-2 var det dog som om SIFerne slap speederen en smule, og Roskilde kom frem til flere chancer. Den største havde Mark Leth Pedersen. Helt fri foran mål ville han heade bolden i nettet, men fik et dårligt træf på bolden, så den strøg i en bue over mål. SIF søgte dog langt tilbage i banen i bestræbelserne på at holde føringen, og det gav efterhånden Roskilde noget, der kunne minde om et pres.

Chancer blev det også til, bl.a. hovedstødte latent farlige Lars Brøgger et hovedstød i sidenettet med fem minutter igen, og SIF-tilhængerne sad med livet i hænderne af frygt for at historien fra sidste kamp i Roskilde skulle gentage sig. Det lykkedes imidlertid SIF at køre sejren hjem og tjene tre vigtige point.

SIF spiller efter de to udesejre på hjemmebane næste gang. Det er på lørdag kl. 14.00, hvor Lyngby kommer på besøg på Mascot Park.

Bet25 Ligaen, 14. spillerunde, søndag den 25. oktober kl. 15.00 i Roskilde Idrætspark:
FC Roskilde – Silkeborg IF 2-3 (2-1)
Mål: 1-0 Mark Leth Pedersen (10.), 1-1 Selvmål (21.), 2-1 Jan Kristiansen (35.). 2-2 Selvmål (51.), 2-3 Andreas Albers (57.)
Advarsler: Mark Leth Pedersen, Roskilde. Simon Jakobsen, SIF
Tilskuere: 1.118
FC Roskilde (3-5-2): Frederik Vang Laursen – Anders Møller Christensen, Nikolaj Steen Hansen, Stefan Hansen – Martin Andersen (69.: Mikkel Nøhr Christensen), Jesper Bech, Mikkel Thygesen (82. Bajram Fetai), Jan Kristiansen, Anders Nielsen – Lars Brøgger Hansen, Mark Leth Pedersen (72.: Andreas Lissau).
Cheftræner: Anders Theil
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Thorbjørn Holst Rasmussen, Simon Jakobsen (51.: Sammy Skytte), Gustav Dahl – Nicolaj Agger, Dennis Flinta, Mikkel Vendelbo, Emil Scheel – Martin Thomsen (46.: Robert Skov) – Marcus Solberg (46.: Andreas Albers).
Cheftræner: Peter Sørensen

• 1-0 Mark Leth Pedersen (10.)
  • 1-1 Selvmål (21.)
  • 2-1 Jan Kristiansen (35.). 2-2 Selvmål (51.)