31. oktober 2015

SIF manglede effektivitet mod topholdet

I en taktisk disciplineret og til tider velspillet kamp måtte SIF se sig slået 2-1 af topholdet fra Lyngby. En effektiv udnyttelse af chancerne skaffede sjællænderne sejren.

Det var to gode fodboldhold, der mødtes lørdag eftermiddag på Mascot Park, og efter en kamp med stor disciplin fra de to hold og fornuftigt SIF-spil endte kampen med en 2-1 sejr til gæsterne fra Lyngby. Martin Thomsen bragte SIF i front før pausen, men føringen holdt kun i 12 minutter. Jeppe Kjær udnyttede effektivt de to chancer, han fik, ved at score et mål i hver halvleg, og så kunne Lyngby rejse hjem med alle tre point. Dermed er SIF atter i en situation, hvor der skal høstes point i de kommende kampe for at mindske hullet til oprykningspladserne.

SIF-træner Peter Sørensen havde en del ændringer i startopstillingen i forhold til seneste opgør i Roskilde ugen tidligere. Nicolaj Ritter var tilbage efter karantæne og indtog sin plads som venstre back efter at Gustav Dahl havde vikarieret på glimrende vis i Roskilde. Simon Jakobsen var til gengæld ude med karantæne, og det betød at Dennis Flinta blev rykket ned i det centrale forsvar. På midtbanen var formationen tilbage i den gængse fire-kæde, og på højrekanten fik Robert Skov startplads i stedet for Christian Sørensen, mens angrebet bestod af Nicolaj Agger og Andreas Albers. Marcus Solberg, der startede inde i Roskilde, måtte melde fra med en ankelskade.

SIF fik en god start med et friskt hovedstødsforsøg fra Dennis Flinta efter blot et minut og 30 sekunders spil. Michael Lumb nåede tilbage og fik headet bolden over mål til SIF-hjørnespark. Ellers var kampens indledning præget af to mandskaber med stor respekt for hinanden, og “organisation” var nøgleordet.

Martin Thomsen til 1-0
Nicolaj Agger havde en fin solotur på en hurtig omstilling efter et kvarters spil og fik fremtvunget et hjørnespark, og minuttet senere havde Mikkel Vendelbo et langskudsforsøg, der blev blokeret i Lyngby-forsvaret. Også Ritter havde et godt gennembrud i venstre side, og den gode periode af SIF blev kronet med Martin Thomsens scoring til 1-0. På et indlæg pressede Nicolaj Agger Lyngbys målmand Andreas Larsen, så bolden gik i en blød bue mod mål. Martin Thomsen indhentede den og sendte læderet det sidste stykke ind over stregen. En fortjent føring efter solid SIF-start.

I fortsættelsen vovede Lyngby sig længere frem på banen, men havde svært ved at spille sig frem til åbne chancer overfor et velorganiseret SIF-forsvar.

Udligning inden pausen
Imidlertid gik der hul på defensiven i det 33. minut, da David Boysen og Michael Lumb kombinerede sig godt igennem op langs linjen. Boysen sendte bolden ind til en helt fri Jeppe Kjær foran mål, og den lille, hurtige Lyngby-angriber havde let ved at score sit femte sæsonmål.

SIF fik imidlertid hurtigt greb om kampen igen, og truede Lyngby-defensiven. Tættest på inden pausen var Nicolaj Agger med et godt langskud, der lige akkurat sneg sig udenom det ene målhjørne.

Fra 2. halvlegs indledning lagde SIF et godt pres på Lyngby-forsvaret, og mulighederne udeblev ikke. I det 56. minut tog Emil Scheel et træk indad i Lyngby-feltet og blev fældet i noget, der lignede et oplagt straffespark, men dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt vinkede afværgende. Minuttet efter var Robert Skov helt fri til skudafvikling og fik også venstrebenet fyret af, men skuddet blev blokeret i Lyngby-forsvaret.

Efterhånden som halvlegen skred frem udviklede kampen sig til en stillingskrig, hvor især Lyngby passede godt på det point, de havde i hånden med 1-1 stillingen. Lasse Fossgaard fra Lyngby havde et hovedstødsforsøg på overliggeren som halvlegens indtil da største chance, mens SIF forsøgte at spille sig frem til chancer, men den sidste finish manglede.

Afgørelsen faldt i det 81. minut, da Jeppe Kjær på en fremlægning overspurtede SIF-forsvaret og driblede udenom SIF-målmand Thomas Nørgaard, hvorefter han kunne sende bolden i et tomt mål. Cheftræner Peter Sørensen forsøgte sig i løbet af 2. halvleg med indskiftning af Frank Hansen for Emil Scheel, Jeppe Illum for Andreas Albers og Sammy Skytte for Martin Thomsen, men det ændrede ikke kampen. Dermed indkasserede SIF et ærgerligt nederlag efter en på mange måder godkendt præstation.

SIF spiller hjemme igen allerede på næste mandag, den 9. november, hvor FC Vestsjælland kommer på besøg. Der er kampstart kl. 19.00.

Bet25 Ligaen, 15. spillerunde, lørdag den 31. oktober 2015 kl. 14.00 på Mascot Park:
Silkeborg IF – Lyngby B 1-2 (1-1)
Mål: 1-0 Martin Thomsen (21.), 1-1 Jeppe Kjær (34.), 1-2 Jeppe Kjær (81.)
Advarsler: Dennis Flinta, Mikkel Vendelbo, SIF, David Boysen, Thomas Sørensen, Lyngby.
Tilskuere: 1.713
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Thorbjørn Holst Rasmussen, Dennis Flinta, Nicolaj Ritter – Robert Skov, Mikkel Vendelbo, Martin Thomsen (84.: Sammy Skytte), Emil Scheel (61.: Frank Hansen) – Andreas Albers (79.: Jeppe Illum), Nicolaj Agger.
Cheftræner: Peter Sørensen.
Lyngby Boldklub (4-4-2): Andreas Larsen – Jeppe Brandrup, Mathias Tauber, Thomas Sørensen (69.: Mads Nordam), Michael Lumb – Lasse Fossgaard, Philip Rasmussen, Vito Mistrati (46.: Bror Blume), David Boysen (75.: Danilo Arrieta)- Dennis Sørensen, Jeppe Kjær.
Cheftræner: David Nielsen.