19. august 2015

Trist aften i Horsens

Det blev aldrig SIFs aften i Horsens. Efter en tempoforladt indsats måtte SIFerne tage hjem med et nederlag på 0-2.

Det blev en trist SIF-aften i Horsens, da det blev et nederlag på 0-2 på Casa Arena. SIFerne fandt aldrig takterne, og overfor et aggressivt Horsens-mandskab, der tilspillede sig pæne chancer gennem hele kampen, var cifrene på 2-0 i Horsens-favør et ganske rimeligt udtryk for styrkeforholdet.

Der er sket meget i Horsens, siden SIF sidst var på besøg i forrige sæson. Den mobile endetribune i den nordlige ende af stadion er kørt på mere eller mindre permanent ophold ude bagved efter et speedway-arrangement på banen i sommer, sponsorloungen er solgt til et incasso-firma og placeringen i den næstbedste række er blød mellemvare. Og en af klubbens største profiler i de senere år, Martin Retov, takkede af og fik blomster før kampen.

Det forhindrede dog ikke hjemmeholdet i at gå til stålet fra kampens indledning i ægte Bo Henriksen-stil.

Cheftræner Kim Poulsen havde kun foretaget en enkelt ændring i sin startopstillng i forhold2-1 sejren over Skive tre døgn tidligere. Det var Tobias Salquist, der tog plads i forsvaret i stedet for Simon Jakobsen, der godt nok sad på bænken, men stadig var mærket af den ankelskade han pådrog sig i indledningen af Skive-kampen.

Første chance tilfaldt SIF ved Andreas Albers, der i to omgange fik træf på bolden i feltet, dog ikke nok til, at det gav problemer for Nicklas Dannevang i Horsens-målet. Men ellers blev indledningen jævnbyrdig med svag spil-overvægt til SIF og Horsens lurende på chancen. Den største kom efter et kvarters spil, da Jeppe Mehl helt fri på 11-meteren sparkede forbi bolden. Da var heldet med SIF.

I den anden ende truede Martin Thomsen med et langskud på ydersiden af stolpen, men ellers virkede Horsens farligst i en halvleg, der blev afviklet på et absolut overskueligt kvalitetsniveau og i et tempo, hvor de fleste kunne følge med.

1-0 føring til hjemmeholdet
At Horsens var en tand farligere end SIF gav afkast, da kampen var ved at runde den halve time. En fejlaflevering af Martin Thomsen i fødderne på Joseph Mensah blev optakten. Mensah førte bolden mod mål og spillede André Bjerregaard, der fik lov at tage bolden til sig og sparke dybt i den, så den kunne svæve i en bue over Thomas Nørgaard og via overliggeren slå ned bag stregen til hjemmeføring på 1-0.

AC Horsens fik medvind efter scoringen og var tæt på 2-0 blot fem minutter senere, da Frederik Møller via Thomas Nørgaards handske sendte et frispark på overkanten af overliggeren, og på det efterfølgende hjørnespark var Jacob Berthelsen nærgående med et hovedstød.

I den anden ende havde SIF svært ved at sætte spille sammen til farlige chancer overfor et velorganiseret Horsens-hold, der så ud til at have hentet en god portion tro på tingene med 1-0 sejren over Roskilde i seneste runde af Bet25 Ligaen. Farligste SIF-chance faldt i 1. halvlegs overtid, da Andreas Albers kom først til et fladt indlæg, men blev presset så hårdt i skud-øjeblikket, at der kom en Horsens-fod på bolden.

Og så blev det 2-0…
Fra 2. halvlegs start sendte cheftræner Kim Poulsen hurtige Adeola Runsewe på banen. Han erstattede Jeppe Illum. Det ændrede dog ikke for alvor kampbilledet. SIF havde fortsat svært ved at spille sig frem til chancer, mens Horsens var farlige på sine omstillinger. 10 minutter inde i 2.halvleg var Kjartan Finnbogason kun en Salquist-blokade fra yderligere Horsens-scoringer, men det blev kun en stakket frist. På det efterfølgende hjørnespark scorede Mathias Nielsen til 2-0. Det begyndte unægteligt at ligne en skidt aften for SIF.

Kim Poulsen reagerede på målet ved at sende Marcus Solberg på banen. Han erstattede Christian Sørensen og gjorde sig straks bemærket, da han fintede en Horsens-forsvarer ved at springe over bolden, så Andreas Albers kunne glide fri og gå direkte mod mål. Alene med keeper Dannevang sparkede Albers imidlertid i benene på Horsens-keeperen. Emil Scheel truede kort efter med et frispark på ydersiden af stolpen, men SIF var i kamp mod tiden for at få noget med hjem.

Midt i SIFs bestræbelser på at fremtvinge en reducering knaldede André Bjerregaard bolden på SIFs overligger og Thorbjørn Holst måtte redde en frisparksbold fra Mathias Nielsen med et hovedstød – og dermed var Horsens tættere på 3-0 end SIF var på 2-1.

Da der manglede godt 10 minutter af opgøret satsede Kim Poulsen ved at kaste Dennis Flinta helt frem, mens Jens Martin Gammelby kom ind på højre back positionen, mens Emil Scheel gik ud. Det hjalp dog ikke sønderligt, og dermed måtte SIF rejse hjem med et to-måls nederlag.

SIF spiller igen på næste onsdag, når HB Køge kommer på besøg på Mascot Park. Der er kampstart kl. 18.00.

Kampen i tal:
Bet25 Ligaen, 5. spillerunde, onsdag den 19. august 2015 kl. 18.15 på Casa Arena i Horsens:
AC Horsens – Silkeborg IF 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 André Bjerregaard (30.), 2-0 Mathias Nielsen (55.).
Advarsler: André Bjerregaard, Mathias Nielsen, AC Horsens, Nicolaj Ritter, Thorbjørn Holst Rasmussen, Adeola Runsewe, Silkeborg IF.
Tilskuere: 1.278
AC Horsens (4-4-2): Nicklas Dannevang – Thomas Kortegaard, Jacob Berthelsen, Bubacarr Senneh, Frederik Møller – Jeppe Mehl, Mathias Nielsen, Mikkel Jespersen (73.: Martin Lund), Joseph Mensah (89.: Malthe Boesen) – André Bjerregaard (82.: Aleksandar Stankov), Kjartan Henry Finnbogason.
Træner: Bo Henriksen. 
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Tobias Salquist, Nicolaj Ritter – Christian Sørensen (61.: Marcus Solberg), Martin Thomsen, Mikkel Vendelbo, Emil Scheel (79.: Jens Martin Gammelby) – Jeppe Illum (46.: Adeola Runsewe), Andreas Albers.
Cheftræner: Kim Poulsen

Mål

 • 1-0 André Bjerregaard (30.)
 • 2-0 Mathias Nielsen (55.)

 • André Bjerregaard
 • Mathias Nielsen
 • AC Horsens
 • Nicolaj Ritter
 • Thorbjørn Holst Rasmussen
 • Adeola Runsewe
 • Silkeborg IF.b

Silkeborg IF (4-4-2)

 • Thomas Nørgaard – Dennis Flinta
 • Thorbjørn Holst Rasmussen
 • Tobias Salquist
 • Nicolaj Ritter – Christian Sørensen (61.: Marcus Solberg)
 • Martin Thomsen
 • Mikkel Vendelbo
 • Emil Scheel (79.: Jens Martin Gammelby) – Jeppe Illum (46.: Adeola Runsewe)
 • Andreas Albers.

AC Horsens (4-4-2)

 • Nicklas Dannevang – Thomas Kortegaard
 • Jacob Berthelsen
 • Bubacarr Senneh
 • Frederik Møller – Jeppe Mehl
 • Mathias Nielsen
 • Mikkel Jespersen (73.: Martin Lund)
 • Joseph Mensah (89.: Malthe Boesen) – André Bjerregaard (82.: Aleksandar Stankov)
 • Kjartan Henry Finnbogason. Træner: Bo Henriksen.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen