16. august 2015

SIF udbyggede stimen på Mascot Park

Uden spillemæssigt at peake vandt SIF søndag med 2-1 over Skive på Mascot Park. Emil Scheel på straffespark og Andreas Albers sørgede for SIF-målene.

Er SIF igang med at opbygge en stime? Det kan man i hvert fald håbe på efter den anden hjemmebanesejr ud af lige så mange mulige i denne sæson. Søndag eftermiddag blev det 2-1 over Skive i en kamp, hvor SIF aldrig nåede spillemæssige Himmelbjerg-højder, men gennem effektivitet foran modstanderens mål alligevel kunne hive en sejr hjem. Spænding blev der til sidst efter at Emil Zetterquist reducerede med fem minutter igen.

Emil Scheel scorede på straffespark i 1. halvleg, og Andreas Albers, der så sent som onsdag aften scorede to mål i Holstebro, var igen på pletten i 2. halvleg, og det rakte til sejren trods spændingen mod slut.

SIF-træner Kim Poulsen måtte se bort fra Nicolaj Agger i forhold til seneste liga-kamp, idet angriberen ikke nåede at blive klar efter den fodskade, han pådrog sig i slutminutterne i Lyngby. Det gav plads til Jeppe Illum i front som makker til Andreas Albers, men det var også eneste ændring i forhold til Lyngby-kampen.

Tifo-markering mod fusions-idé
Før kampen viste SIF-tilhængerne i stå-afsnittet deres holdning til Jyske Bank-direktør Anders Dams forslag om en fusion mellem FCM og Silkeborg IF med en tifo i tre etager med teksten: “1. div frem for fusion. FCM fusion nej tak. En gal mands værk.”

I den hede tordenluft over Mascot Park blev indledningen på kampen afdæmpet. Første egentlige forsøg mod mål faldt i det 12. minut, og der stod Skive på det, da anfører John Dyring skød fra kanten af feltet. På sin vej mod mål ramte bolden Thorbjørn Holst Rasmussen, men reflekserne hos Thomas Nørgaard i SIF-målet var i orden, og han kunne sikre sig bolden relativt udramatisk. To minutter senere var det tættere på for Skive, da en hurtig omstilling blev afsluttet af Thiago Pinto Borges, der måtte se sit forsøg prelle af mod overliggeren.

Allerede efter et kvarters spil måtte Simon Jakobsen trække sig efter at have fået et vrid i anklen. I stedet kom Tobias Salquist på banen som makker til anfører Thorbjørn Holst Rasmussen i det centrale forsvar.

Skive fortsatte sine hurtige omstillinger og viste farlighed flere gange. I det 20. minut måtte Thomas Nørgaard give hjørnespark og minuttet efter måtte Thorbjørn Holst blokere.

En Skive-arm på bolden
Første SIF-forsøg mod mål skulle man hen til det 24. minut for at opleve, da Andreas Albers headede et hjørnespark mod mål. Skive-keeper henrik Lindhard havde dog ikke problemer med at plukke bolden ned foran mål. Fire minutter senere var det samme opskrift, og her tog overliggeren sig af Andreas Albers’ hovedstødsforsøg på SIFs hidtil største chance i kampen.

Albers-hovedstødene var indledningen til mere SIF-kontrol på kampen, og i det 29. minut kom belønningen, da Jens Berthel Askou med fortid i SIF satte armen på bolden, så dommer Chris Johansen kun kunne gøre én ting: Pege på straffesparkspletten. Emil Scheel omsatte chancen usvigeligt sikkert til 1-0 føring med et hårdt, fladt spark till højre for målmanden.

SIF var i det 40. minut tæt på 2-0 med et hovedstød fra Dennis Flinta, der blev reddet på Skives streg, og bortset fra et frispark, som Thomas Nørgaard tog sig af, var der blevet langt mellem Skives tilstedeværelse foran SIF-målet.

Indskiftning og Albers-mål
Det rokkede dog ikke ved et helhedsindtryk med plads til forbedringer for SIF, der forfaldt til at spille for langsomt halvlegen igennem. Bedre blev det dog ikke fra 2. halvlegs start, hvor Skive var tæt på udligning i det 50. minut, da Mikkel Frankoch fyrede af mod Thomas Nørgaards mål. Nørgaard fandt dog en flot redning frem og fik vippet bolden over tværribben.

Efter knapt en times spil skiftede Kim Poulsen for anden gang i kampen, denne gang en taktisk udskiftning, hvor Jeppe Illum gik ud og blev erstattet af Marcus Solberg. Om det var det, der skulle til, bliver aldrig besvaret. Men i hvert fald satte indskiftningen gang i SIF. I det 60. minut gik Christian Sørensen fri ved baglnjen og sendte bolden fladt ind foran mål, hvor Andreas Albers dukkede op og kunne prikke den over stregen til 2-0 og dermed bringe sin ugetotal op på tre scoringer efter sine to hovedstødsmål i pokalkampen mod Holstebro onsdag.

Målet fik Skive længere frem på banen, og med godt et kvarter igen havde Mads Eriksen et nærgående skud fra spids vinkel, som SIF-forsvaret måtte afværge på målstregen. Christian Sørensen gik ud og Adeloa Runsewe erstattede ham i SIFs sidste udskiftning i kampen. Da manglede der et kvarter af opgøret.

Emil Zetterquist bragte spænding ind i de sidste minutter, da han reducerede til 2-1 med fem minutter igen efter hjørnespark. Skive jagtede udligningen, men SIF kørte sejren hjem.

SIF spiller igen allerede på onsdag, hvor der er udekamp i Horsens. Næste hjemmekamp er onsdagen efter, den 26. august mod HB Køge, hvor der er kampstart kl. 18.00.

Bet25 Ligaen, 4. spillerunde, søndag den 16. august 2015 kl. 15.00 på Mascot Park:
Silkeborg IF-Skive IK 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Emil Scheel (29. str.), 2-0 Andreas Albers (60.), 2-1 Emil Zetterquist (84.)
Advarsler: Mads Eriksen, Skive IK, Jeppe Illum, Emil Scheel, Nicolaj Ritter, Silkeborg IF.
Tilskuere: 1.998
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Simon Jakobsen (16. Tobias Salquist), Nicolaj Ritter – Christian Sørensen (76.: Adeola Runsewe), Martin Thomsen, Mikkel Vendelbo, Emil Scheel – Andreas Albers, Jeppe Illum. (58.: Marcus Solberg).
Cheftræner Kim Poulsen
Skive IK (4-4-2): Henrik Lindhard – Jesper Nielsen, Mads Eriksen, Jens Berthel Askou, Mikkel Cramer – Frederik Brandhof (63.: Musefiu Ahiru), John Dyring, Mikkel Frankoch, Jesper Henriksen – Razak Adebayo (62.: Mikael Uhre), Thiago Pinto Borges (74.: Emil Zetterquist).