12. august 2015

Hovedstødsmål sendte SIF videre

En sikker sejr grundlagt med tre hovedstødsmål i 1. halvleg sendte onsdag aften SIF videre i DBU Pokalen mod Holstebro.

På en lun og solrig augustaften på Holstebro Stadion sikrede SIF sig adgang til anden runde i DBU Pokalen med en overbevisende sejr over Holstebro. Der var tale om SIF-dominans fra første fløjt, og allerede efter 1. halvleg stod det 3-0 – alle tre mål scoret på hovedstød med to til Andreas Albers og ét til Christian Sørensen. I 2. halvleg blev det knapt så chancerigt uden at SIF dog slap dominansen, og kampen sluttede med en sikker sejr på 4-0 efter at Emil Scheel scorede i sidste minut. Dermed er SIF med i DBU Pokalens anden runde, der spilles i starten af september.

Cheftræner Kim Poulsen havde lavet en del ændringer i startformationen i forhold til Bet25 Liga-kampen i Lyngby fire dage tidligere. I forsvaret fik Tobias Salquist chancen fra start, og på midtbanen var den centrale konstellation helt ny med Køhlert og Gammelby i maskinrummet ligesom Runsewe afløste Scheel på venstrekanten. I front hed duoen Illum og Albers – bl.a. fordi Nicolaj Agger var forhindret af den tå-skade han pådrog sig i slutminutterne af kampen i Lyngby.

På den fine, men sommertørre bane var det som forventet SIF, der havde initiativet fra start. Holstebro fra fjerdebedste niveau i Danmarksserien sloges for det, men havde svært ved at få etableret sammenhængende spil. Første skudchance tilfaldt Nicolaj Køhlert efter knapt 10 minutter, man han måtte se bolden gå over mål på sit forsøg på kanten af feltet. Næste SIF-tilbud kom efter et kvarter, da Jeppe Illum sendte bolden fladt ind foran mål og Andrea Albers kom brøkdele af sekunder for sent til at sende den i nettet. I stedet fortsatte bolden sin bane på tværs af feltet.

Fortjent SIF-føring
SIF kom foran efter 17 minutters spil ved Andreas Albers, der dermed scorede sit første mål i en kamp af betydning for SIF. De sortklædte SIFere fastholdt spillet foran hjemmeholdets felt, og Dennis Flinta gik godt fri på højrekanten og sendte bolden ind i panden på Albers, der sikkert dirigerede den i nettet. Fortjent føring til SIF. Få minutter senere var Salquist tæt på at udbygge SIFs føring på endnu et hovedstød, hvor bolden dog suste lige forbi mål. Og Adeola Runsewe fulgte op ved i fri position efter en god dyb stikning fra Jeppe Illum at sparke lige på Holstebros målmand Martin Andersen.

Det trak mere og mere op til endnu et SIF-mål, og man skulle da også kun vente 10 minutter på det. Adeola Runsewe lagde bolden over til fjerneste stolpe under et massivt SIF-pres, og her dukkede Christian Sørensen op og headede bolden i nettet på en chance, der meget lignede den han sendte på stolpen tre døgn tidligere i Lyngby. 2-0 og total SIF-dominans.

Albers med hovedet igen
3-0 målet kom i det 36. minut og lignede scoringen til 1-0. Denne gang var det et frisparksindlæg fra Christian Sørensen, der havnede i panden på Albers, og den høje SIF-angriber kunne igen dirigere bolden i nettet fra sin dominerende position i luftrummet over Holstebros straffesparksfelt.

1. halvleg sluttede som den begyndte med total SIF-dominans og en kæmpechance brændt af Nicolaj Køhlert efter et godt gennemspillet angreb. Helt fri i feltet sparkede han lige på Holstrebros målmand, der parerede til hjørnespark. Eneste Holstebro-chance tilfaldt Nichlas Hatfeldt, der erobrede bolden fra Thorbjørn Holst Rasmussen fem minutter før pausen og spurtede mod Thomas Nørgaards mål, hvor hans forsøg dog gik forbi.

Fra 2. halvlegs start erstattede Emil Scheel en småskadet Christian Sørensen, men ellers fortsatte kampbilledet med SIF mest på bolden – dog uden at komme til chancer i de første 10 minutter. Martin Thomsen kom på banen efter knapt en times spil, hvorved Jens Martin Gammelby rykkede ned på højre back, så Thomsen kunne indtage sin vante position på den centrale midtbane.

Første egentlige tilbud til SIF kom midtvejs i halvlegen – først med et skud af Emil Scheel lige forbi og dernæst et hovedstød efter hjørnespark af Thorbjørn Holst, hvor Holstebro-målmanden fik det yderste af neglene på og derved afværgede.

I det sidste kvarter vovede Holstebro sig længere frem, og det gav optræk til flere chancer. Den mest optimistiske var et skud fra 35 meter, som Thomas Nørgaard måtte vippe over tværribben til hjørnespark.

I de døende minutter udnyttede Emil Scheel en fejl fra Holstebros målmand og gjorde det til 4-0, der også blev kampens resultat.

SIF spiller igen allerede på søndag, når der er Bet25 Ligakamp på Mascot Park. Her kommer Skive på besøg med kampstart kl. 15.00.

DBU Pokalen, 1. runde, onsdag den 12. august 2015 kl. 19.00 på Holstebro Stadion:
Holstebro-SIF 0-4 (0-3)
Mål: 0-1 Andreas Albers (18.), 2-0 Christian Sørensen (28.), 3-0 Andreas Albers (36.), 4-0 Emil Scheel (90.)
Advarsler: Ricky Cheung, Jonas Thomassen, Holstebro, Thorbjørn Holst Rasmussen, SIF.
Tilskuere: 474
Holstebro B (4-5-1): Martin Andersen – Jonas Thomassen, Thomas Ransborg, Ricky Cheung, Casper Petersen – Rasmus Aagaard,  Christian Stisen, Anders Thomassen (58.: Glen Hansen), Mike Refsgaard, Mikkel Dalby (65.: Visti Sloth) – Niclas Hatfeldt 65: Kasper Nielsen).
Cheftræner: Thomas Frandsen
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta (58.: Martin Thomsen), Thorbjørn Holst Rasmussen, Tobias Salquist, Nicolaj Ritter (73.: Simon Jakobsen) – Christian Sørensen (46.: Emil Scheel), Nicolaj Køhlert, Jens Martin Gammelby, Adeola Runsewe – Andreas Albers, Jeppe Illum.
Cheftræner: Kim Poulsen

• 0-1 Andreas Albers (18.)
  • 2-0 Christian Sørensen (28.)
  • 3-0 Andreas Albers (36.)