9. august 2015

Tre stolpeforsøg rakte ikke i Lyngby

SIF havde chancer til point i Lyngby, men måtte se et smalt nederlag i øjnene. Kampen blev afgjort på straffespark i 1. halvleg.

Lyngby har som SIF meldt sine oprykningsambitioner klart ud, og det var tydeligt i søndagens opgør på Lyngby Stadion, at det var to hold, der VILLE det. Et kontant spillende Lyngby-mandskab satte sig på kampen i 1. halvleg og gik fortjent til pausen med en føring på  1-0 på det straffespark, som David Boysen udnyttede.

Til gengæld overtog SIF kampen i de sidste 45 minutter og havde med tre forsøg på træværket fortjent en bedre skæbne. Mens Lyngby er kommet godt fra land med sejre i de tre første kampe må SIF se en halvlunken sæsonstart i øjnene med fire point efter de første tre runder.

Cheftræner Kim Poulsen havde valgt samme startformation som i 1-1 kampen mod Vendsyssel i seneste spillerunde. Mikkel Vendelbo blev testet og bestod under opvarmningen efter at have haft rygsmerter i ugens løb. Tvivlen om Vendelbos deltagelse havde fået Kim Pousen til at udtage U19-talentet Sammy Skytte som gardering, men det blev ikke debut til talentet, der sad på bænken i hele kampen.

Opgøret blev indledt med et minuts klapsalver til ære for en trofast Lyngby-fans pludselige død. Da dommer Benjamin Willaume-Jantzen fløjtede kampen i gang blev det et signal til en ujævn indledning, hvor der blev gået til stålet i duellerne med en stribe frispark til følge. Det udløste ikke mange chancer. Man skulle således næsten 20 minutter hen, før den første faldt, og den gik til Lyngby. David Boysen sparkede over Thomas Nørgaards mål efter at have modtaget en fin flad aflevering fra baglinjen.

Lyngby havde også et frisparksforsøg på stålrammen, der holder nettet inden SIF kom til sin første skud-chance ved Nicolaj Agger. Bolden suste dog over mål.

Ærgerligt straffespark
På en hurtig omstilling eftr 36 minutter slap Dennis Sørensen fri og tog retning mod Thomas Nørgaards mål. Simon Jakobsen nåede på tværs, men var uheldig at hægte Lyngby-angriberen, så hjemmeholdet fik straffespark. David Boysen sendte bolden sikkert i nettet med et fladt skud modsat den side, Nørgaard kastede sig til.

Føringen var ikke ufortjent, for det blåklædte hjemmehold viste mest initiaiv og spillede sig også frem til muligheder. I fortsættelsen var det dog SIF, der blev mest nærgående. I minuttet efter scoringen tordnede Christian Sørensen bolden lige over tværribben, og målet fik Lyngby-spillerne til at trække sig en smule længere tilbage.

Stillingen holdt dog halvlegen ud, og det var Lyngby, der mest tifreds kunne gå til pauseforfriskningerne, både på grund af føringen og fordi SIF ikke rigtigt havde fået spillet til at hænge sammen.

Stolpeskud af Agger
SIFs bedste forsøg til da i kampen kom seks minutter efter pausen, da Nicolaj Agger opfangede en ripost fra Lyngby-forsvaret og sparkede bolden i en bue mod det fjerne hjørne. Den var dog en anelse for yderligt placeret og prellede af mod stolpen.

Efterhånden som halvlegen skred frem satte SIF sig tungere og tungere på kampen. Cheftræner Kim Poulsen forsøgte sig med en offensiv forfriskning ved at bytte Jeppe Illum med Andreas Albers. Dermed kom Illum på banen til sin sæsondebut. Da kampen var på vej ind i sit sidste kvarter var det meget tæt på for SIF, da Christian Sørensen dukkede op ved bageste stolpe og med panden sendte bolden på stolpen.

Da kampen var på vej ind i de sidste fem minutter satsede SIF offensivt ved at sende Marcus Solberg på banen i stedet for Nicoaj Ritter. Christian Sørensen var endnu engang tæt på i de døende minutter, men han måtte igen se bolden prelle af på overliggeren på det langskud, han sendte afsted. Derved blev det, og SIF måtte se sæsonens første nederlag i øjnene.

SIF spiller igen på søndag, når Skive kommer på besøg på Mascot Park. Der er kampstart kl. 15.00. Forinden skal SIFerne en tur til Holstebro onsdag aften for at spille pokalkamp.

Bet25 Ligaen, 3. spillerunde, søndag den 9. august 2015 kl. 15.00 på Lyngby Stadion:
Lyngby – Silkeborg IF 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 David Boysen (st., 34.)
Advarsler: Philip Rasmussen, Jesper Christjansen, Lyngby, Christian Sørensen, Simon Jakobsen, SIF.
Tilskuere: 1.559
Lyngby (4-4-2): Viktor Noring – Jeppe Brandrup, Mattias Tauber, Thomas Sørensen, Michael Lumb – Lasse Fosgaard, Philip Rasmussen 65.: Daniel Jensen), Jesper Christjansen, David Katz Boysen (77.: Oke Akpoveta) – Dennis Sørensen, Danio Arrieta (70.: Surprise).
Cheftræner: David Nielsen.
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter (85.: Marcus Solberg) – Christian Sørensen, Martin Thomsen, Mikkel Vendelbo, Emil Scheel – Andreas Albers (67.: Jeppe Illum), Nicolaj Agger.
Cheftræner: Kim Poulsen