25. oktober 2020

Tre Mattsson-mål gav sejr i Sundby

Hattrick af Magnus Mattsson i 2. halvleg søndag mod Fremad Amager udløste en vigtig udesejr til SIF.

Efter en 1. halvleg, hvor SIF skød med løst krudt, kom der gang i tingene i 2. halvleg søndag eftermiddag i Sundby Idrætspark, hvor det lykkedes SIF at vinde 3-0. Magnus Mattsson scorede hattrick, først på straffespark og siden på to gode mål efter afleveringer fra først Rasmus Carstensen, siden Emil Holten. Dermed tjente SIF tre vigtige point i kampen for at hænge på i toppen.

SIF indledte godt og satte sig på kampen. Første chance tilfaldt Sebastian Jørgensen, der blev sat godt op af Magnus Mattsson. Jørgensen slap fri til skud tæt under mål, men i en spids vinkel, så det endte med at Jacob Pryts Larsen i hjemmeholdets mål parerede til hjørnespark.

Chance til Mattsson
Næste chance kom til Magnus Mattsson efter 12 minutter. Sebastian Jørgensen afleverede fladt til Holten i feltet. SIF-angriberen sendte første gang bolden videre til Mattsson midt for mål, men hans fine sparketeknik svigtede, og Pryts i Fremad-målet kunne relativt let klare forsøget.

Hjemmeholdets første chance kom kort efter, da SIF blev fanget i en omstilling, så Redai Rabai kunne spurte fri på kanten og sætte angrebskollega Kristoffer Munksgaard op til skud. Anders Hagelskjær kom dog imellem og fik tacklet bolden til hjørnespark. Kampen var i gang for alvor mellem to angrebsivrige hold.

Pryts klarede igen
Sebastian Jørgensen kom på skudhold igen i det 26. minut efter et godt ryk på højrekanten af Rasmus Carstensen, men afslutningen blev for svag, og igen klarede Pryts relativt let.

I det hele taget blev 1. halvleg kendetegnet ved en pæn portion godt angrebsspil fra SIF’s side, men afslutningerne stod for ofte ikke mål med opbygningen, og så måtte begge hold gå til pause uden scoringer.

Straffespark og mål til SIF
Fremad Amager kom bedst ud efter pausen og havde indenfor de første 10 minutter et par gode tilbud til at bringe sig i front. Først var det Pierre Larsen, der slap fri i feltet tæt ved baglinjen og forsøgte sig fra spids vinkel, men Hedvall dykkede ned i bolden og reddede. Reda Rabei havde kort efter et godt forsøg fra feltets kant, hvor bolden strøg lige forbi det ene målhjørne.

Der skulle et straffespark til at bryde det målmæssige dødvande, og det var SIF, der efter en time kom foran. Emil Holten forsøgte at komme fri i Fremad-feltet, men blev hægtet, og dommer Peter Munch Larsen tøvede ikke med at fløjte og pege mod 11-meterpletten til stor frustration for både spillere og fans fra Fremad Amager. Magnus Mattsson udnyttede den store chance sikkert og bragte SIF på 1-0.

Målet fik Amager fremad, og SIF måtte leve på omstillinger. Indskiftede Nicolai Vallys var på en af de hurtige kontraer tæt på at sætte Emil Holten op til sikker scoring, men Jacob Pryts fik lige akkurat hånden på bolden, så den kom til at ligge bag SIF-angriberen.

Det lykkedes Fremad Amager at lægge et godt tryk på SIF, der i flere situationer kunne takke Oscar Hedvall i målet for at gribe ind, når det blev farligt.

Mattsson med 6. sæsonscoring
I stedet for udligning slog SIF til med målet til 0-2 et kvarter før tid. Igen havde Magnus Mattsson sidste fod på og scorede dermed sit sjette sæsonmål. Efter et godt angreb fik Fremad-forsvaret erobret bolden, men i stedet for at ekspedere den væk,  røg den tilbage til Rasmus Carstensen ved baglinien. SIF-backen så op og spillede skråt bagud til Magnus Mattsson. Han tog et enkelt træk og sendte derefter bolden op i det ene målhjørne. 2-0 til SIF – det lignede tre point.

Sejren blev definitiv otte minutter før tid, da Magnus Mattsson med sit tredje mål satte det sidste søm i Fremads ligkiste. Emil Holten forsøgte sig med en hælaflevering, der blev rettet af, så Mattsson kunne løbe til bolden og fra en halvspids vinkel sende bolden forbi Jacob Pryts. 3-0 og færdigt arbejde.

SIF spiller igen om en uge, hvor Vendsyssel kommer på besøg på JYSK park med kickoff kl. 15.00.

1. division, 9. runde, søndag 25. oktober kl. 13.00 i Sundby Idrætspark:
Fremad Amager – Silkeborg IF 0-3 (0-0)
Mål: 0-1 Magnus Mattsson (60., str.), 0-2 Magnus Mattsson (75.), 0-3 Magnus Mattsson (83.)
Advarsler: Kasper Fisker, Maxime Soulas, Franco Atchou, Fremad Amager, Mark Brink, SIF.
Fremad Amagerl (3-5-2): Jacob Pryts Larsen – Markus Bay, Maxime Soulas (81.: Kevin Jansson), Marcus Mlynikowski – Pierre Larsen, Emmanuel Toku, Franco Atchou (68.: Samson Iyede), Kasper Fisker (60.: Felix Winther), Lukas Engel – Reda Rabei, Kristoffer Munksgaard (81.: Olakunle Junior Olusegun).
Cheftræner: Azrudin Valentic.
Silkeborg IF (4-3-3): Oscar Hedvall – Rasmus Carstensen, Jeppe Spliid Gertsen, Anders Hagelskjær, Svenn Crone – Anders Klynge, Mark Brink (80.: Stefán Teitur Thórdarson), Mads Kaalund (90.: Pelle Mattsson)  – Sebastian Jørgensen (65.: Nicolai Vallys), Emil Holten (90.: Alexander Lind), Magnus Mattsson.
Cheftræner: Kent Nielsen.