8. april 2010

Tåbeligt pokalnederlag

Med sit første sæsonmål lignede Tømrer længe en matchvinder – men på to gigantiske forsvarsfejl – i overtiden og den forlængede spilletid – forærede SIF semifinalebilletterne til FCN, der vandt med 3-1 til slut.

Torsdag aften kunne Silkeborg Stadion igen lægge brungult underlag til topfodbold – nemlig kvartfinale i pokalturneringen Ekstra Bladet Cup, hvor FC Nordsjælland kom på besøg.

Ekstra Bladet Cup har særdeles høj prioritet for både gæsterne og hjemmeholdet, hvor cheftræner Troels Bech da også havde valgt en stærk startopstilling.

Lasse Heinze stod på mål og havde et forsvar med Dennis Flinta, Jim Larsen, Thorbjørn Holst Rasmussen og Christopher Poulsen foran sig.

På midtbanen var valgt Peter Degn, Martin Ørnskov, debuterende Abderrahman Kabous og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen, mens Jesper Bech og Rajko Lekic lå på toppen.

Veloplagt Jesper Bech
Kampen begyndte ganske rodet fra begge holds side på den hårdt plagede bane, som trods solskinnet fra det begyndende forår slet ikke var kommet sig oven på mandagens kamp mod AaB.

Underlaget gjorde betingelserne svære for spillerne, og afleveringerne sad ofte alt for skævt. Det modsatte var tilfældet for Benjamin Kibebes albue, der i det 7. minut sad direkte i ansigtet på Rajko Lekic, men meget mere var der ikke at skrive om i kampens tynde indledning.

Første optræk til en chance kom i det 9. minut, hvor Christopher Poulsens gode raid og tilhørende indlæg blev mødt af en veloplagt Jesper Bech, som dog måtte nøjes med et hjørne.

Dét var han selv klar på at afslutte, da han fra et stykke uden for feltet flugtede til hjørnesparkets returbold med et ordentligt brag – men bolden strøg et par meter forbi.

Flinta med saksespark
Kampens første store tilbud kom i det 14. minut, da SIF fik endnu et hjørnespark. Jim Larsen headede bagud i feltet, hvor Dennis Flinta lurede – og med et saksespark var Flinta tæt på at komme på tavlen, men bolden dumpede ned i nettaget på den gale side.

SIF strammede altså grebet en smule om begivenhederne i denne fase, og de nordsjællandske gæster kom ikke frem til noget som helst – før det 18. minut, hvor dommer Claus Bo Larsen overså et frispark på Peter Degn begået af Nicki Bille, som i stedet vendte rundt og trykkede af. Men helt oppe i målhjørnet kom Lasse Heinze flyvende med en befriende Uhlsport-handske, som forhindrede en føring til gæsterne.

SIF havde fortsat bolden mest, og debutanten Abderrahman Kabous gjorde sig positivt bemærket med flere gode aktioner – både i forhold til boldomgang og duelstyrke. Også Henrik "Tømrer" Pedersen havde fundet gode takter frem i venstresiden, der bestemt ikke blev mindre dynamisk af 100 kamps-jubilaren Christopher Poulsen.

Men nogen stor fodboldkamp havde vi bestemt ikke at gøre med.

Snydt for straffe?
Vi skulle således også hen til det 33. minut, før der igen kom lidt dramatik. Rajko Lekic kæmpede sig ind i feltet med en høj bold, hvorefter Andreas Bjelland tydeligt med sin højrearm væltede SIF-topscoreren omkuld.

Men Claus Bo Larsen vinkede afværgende ad den tilsyneladende ulovlighed.

Samme Lekic var seks minutter senere tæt på at bringe SIF i front, da Peter Degn overlistede FCN-forsvaret med et snedigt frisparksindlæg, men Jesper Hansen reddede fornemt Rajkos afslutning med ydersiden af foden.

Tømrer på tavlen!
Efter 42 minutters spil lykkedes det så for SIF at komme i front efter endnu et hjørnespark.

Peter Degn sendte bolden indover fra venstresiden og tog sig selv af returen, da FCNerne headede væk. Og denne gang med venstrebenet fik Degnen så lagt bolden ind i feltet på ny, hvor Henrik "Tømrer" Pedersen lurede med et veltimet hovedstød, som luskede sig over Jesper Hansen i FCN-målet.

1-0 til SIF – og Tømrers første sæsonmål var en realitet!

I alt var det Tømrerens SIF-mål nummer 88 – pas på, Heine Fernandez, der topper alltime-topscorerlisten med sine 96 scoringer.

Ud af sine 88 scoringer var det Tømrers 12. pokalmål for SIF – en sand pokalspecialist.

Hansen og Holst på banen
Anden halvlegs første chance kom i det 52. minut – efter dét, der måske med rette kunne betegnes som kampens første rigtigt gennemspillede angreb.

Via flere SIF-stationer fik Jesper Bech bolden og sendte den bag om Benjamin Kibebe til Rajko Lekic, der fik trykket af – men afslutningen stod ikke kvalitativt mål med angrebets opbygning.

Fire minutter senere blev debuterende Abderrahman Kabous pillet ud til store klapsalver fra de ellers tyndt besatte tribuner oven på en fin indsats – og Frank Hansen entrerede banen.

Også målscorer Henrik "Tømrer" Pedersen blev udskiftet i denne fase – hvilket gav plads til denne sæsons pokaltopscorer for SIF, Christian Holst, som inden dagens kamp stod noteret for fire scoringer i de hidtidige tre pokalkampe.

Store SIF-afbrændere
FC Nordsjælland overtog mere og mere af spillet, men de gulklædte gæster kunne ikke omsætte boldbesiddelsen til chancer.

I stedet var SIF tæt på at gøre det til 2-0 efter 65 minutter, da Rajko Lekic tog et indlæg ned med brystet og flugtede knaldhårdt inde i feltet – men lige på Jesper Hansen.

Også Christian Holst fik prøvet lykken med et udmærket langskud – og igen tog FCN-keeperen sig af forsøget.

Men den største chance tilfaldt Martin Ørnskov, der efter en god bold fra Jesper Bech var helt fri igennem – men skuddet blev alt for svagt for Ørnskov, der havde overtaget anførerbindet fra Henrik "Tømrer" Pedersen.

Brændt friløber
SIF sad nu igen på stort set alt, og det lignede et spørgsmål om tid, før målscoren skulle fordobles.

Frank Hansen forsøgte sig efter 73 minutter med en udmærket flugter – men som i lidt for mange SIF-tilfælde denne kolde forårsaften, var der ikke nok præcision i skuddet, der i stedet sad nærmest midt i målet og ikke voldte Jesper Hansen problemer.

FC Nordsjælland kastede sig mere og mere hovedkulds fremefter, men der kunne ikke noteres en eneste afslutning. Omvendt så Silkeborg IF-spillerne ud til at være godt tilfredse med den megen plads på modstandernes banehalvdel.
Og netop på et kontraangreb i det 84. minut kunne Jesper Bech stikke af på en kæmpe friløber. Han rundede da også Jesper Hansen, men vinklen blev for spids – og da der ikke var en eneste SIFer nået med frem, måtte han selv prøve at vende rundt med afslutningen, som Jesper Hansen fik verfet til hjørne.

Peter Degn blev herefter pillet ud, mens Thomas Hansen blev skiftet ind.

Kæmpe dramatik – og udligning
I det 87. minut opstod stor dramatik, da FC Nordsjælland udlignede – troede de. For Andreas Laudrup blev under store protester vinket offside på sin ripost-scoring, og så kunne Silkeborg Stadion drage et lettelsens suk, mens cheftræner Morten Wieghorst blev bortvist fra bænken.

Tillægstiden på hele fem minutter blev annonceret – og FC Nordsjælland bragte igen bolden fremad.

Indskiftede Andreas Granskov fik en mulighed, men blev ikke farlig. Det gjorde så i stedet Jim Larsen, der kom til at lave selvmål i tredje minuts overtid.

En lang bold fremad blev jagtet af Nicki Bille – Jim Larsen stak foden ud og fik prikket bolden – i en blød bue over Lasse Heinze. 1-1 og en kæmpemæssig spand koldt vand i hovedet på Silkeborg IF, der nu kunne se frem til forlænget spilletid.

Ufatteligt surt mål at indkassere – og der ventede nu en stor opgave både mentalt og fysisk for SIFerne, der havde haft så rigeligt med chancer til at lukke kampen for længst.

Presset SIF-hold
Første halvleg af den forlængede spilletid blev fløjtet i gang med FCN i teten, og anfører Nicolai Stokholm stod for første afslutning med en svag flugter lige på Lasse Heinze.

Også Nicki Bille forsøgte sig med et hovedstød, men heller ikke dette blev farligt.

Det gjorde til gengæld Andreas Laudrups forsøg efter seks minutter, hvor den lille tekniker fik skudt meget snert forbi.

Altså et presset SIF-hold, der aldrig nogensinde burde have bragt sig selv i bekneb i denne fodboldkamp.

For første gang i kampen var FCNerne nu dominerende og de primært chanceskabende – det lovede ikke ret godt…

FCN på 2-1
SIFs første chance i den forlængede spilletid tilfaldt Christian Holst, som sparkede fra distancen – men langt, langt over.

Og i den anden ende var det Tobias Mikkelsen, der fik testet Lasse Heinze med et skud efter 12 minutter, men heller ikke han formåede at gøre chancen giftig.

Dét gjorde til gengæld jubilaren Christopher Poulsen, der efter et fantomraid i venstresiden skar ind i feltet, rundede to mand og sparkede med højrebenet – hvorefter Jesper Hansen lige præcis fik en handske på og reddet til hjørnespark med det yderste af neglene.

I stedet fik FC Nordsjælland bragt sig på 2-1 i de sidste sekunder af den forlængede spilletids første halvleg.

Andreas Laudrup smed bolden ind fra højresiden, og inde i det lille felt gik Lasse Heinze og Thorbjørn Holst Rasmussen fejl af hinanden – så bolden frit kunne passere til en helt blank Andreas Granskov, som takkede for det gratis tilbud og scorede i det tomme mål.

To kæmpefejl af SIF-defensiven – og to gratis mål til FC Nordsjælland.

… og så blev det 3-1
Anden halvlegs første gode tilbud faldt til den velspillende og alt for friske Andreas Laudrup, der efter gode detaljer tvang Lasse Heinze til en flot redning med et glimrende venstrebensskud.

Men kort efter lukkede og slukkede FCNs anfører Nicolai Stokholm med endnu et nemt mål til gæsterne, da han lukrerede på endnu et Andreas Laudrup-indlæg – og sikkert scorede til 3-1.

Nu var det SIFs tur til at kaste det hele fremad, men der var hverken energi eller evner til at gøre det farligt, selv om evigt kæmpende Rajko Lekic forsøgte sig med en godkendt flugter – særdeles skuffende og særdeles dumt nederlag til FC Nordsjælland, som kan glæde sig til semifinalerne.

SIF kan derimod koncentrere sig om SAS Ligaen, der fortsætter på søndag i Haderslev klokken 14.00.

Mål

 • 1-0 Henrik “Tømrer” Pedersen (42)
 • 1-1 Jim Larsen
 • selvmål (93)
 • 1-2 Andreas Granskov (105)
 • 1-3 Nicolai Stokholm (111)

Advarsler

 • Pierre Bengtsson
 • Andreas Bjelland

SIF

 • Lasse Heinze
 • Dennis Flinta
 • Jim Larsen
 • Thorbjørn Holst Rasmussen
 • Christopher Poulsen
 • Peter Degn (86: Thomas Hansen)
 • Martin Ørnskov
 • Abderrahman Kabous (56: Frank Hansen)
 • Henrik “Tømrer” Pedersen (59: Christian Holst)
 • Jesper Bech
 • Rajko Lekic.

FCN

 • Jesper Hansen
 • Henrik Kildentoft
 • Andreas Bjelland
 • Benjamin Kibebe
 • Pierre Bengtsson
 • Matti Lund Nielsen (61: Andreas Laudrup)
 • Nicolai Stokholm
 • Patrice Bernier
 • Bajram Fetai (69: Andreas Granskov)
 • Rawez Lawan (80: Tobias Mikkelsen)
 • Nicki Bille.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26.05. kl. 17.00
Scroll til toppen